«Δεν είμαι βρύση που τρέχει χρήματα» λέει και μου χρωστάει 3.000 ευρώ. Τί μπορώ να κάνω;

0

Καλημέρα, με τον πατέρα των παιδιών μου έχουμε πάρει εδώ και 8 χρόνια, συναινετικό διαζύγιο. Συμφωνήσαμε στο ποσό των 400 € για τα δυό παιδιά μας, που σήμερα είναι 14 ετών. Στην διάρκεια των χρόνων δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα, όσον αφορά την καταβολή της διατροφής. Αργούσε καμιά φορά, αλλά σε λογικά πλαίσια, και δεν πίεσα ποτέ τις καταστάσεις.

Εδώ και ένα χρόνο όμως όλο αυτό έπαψε να λειτουργεί με κανονικούς ρυθμούς. Μέχρι σήμερα χρωστάει 3.000€ και αδιαφορεί για ότι λέω, και για πως μεγαλώνουν δύο έφηβα αγόρια, πόσα χρειάζονται και τι αγώνα δίνω μόνη μου, για να μην τους λείπει τίποτα. Ο γάμος μας τελείωσε λόγω τρίτου προσώπου, και πρόσφατα έμαθα πως τελικά παντρεύτηκαν (και καλά έκαναν) και περιμένουν μωρό. Δικαίωμα του καθενός για καινούργια αρχή, αλλά τα παιδιά που έχουμε τι θα γίνουν;

Θέλω να ξέρω ποιό είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω για να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του. Ξέρω πως δεν μπορώ να τον κάνω με το ζόρι να νιώθει τα αυτονόητα, αλλά δεν μπορώ να μείνω απλά θεατής. Τα παιδιά θα μπορούσαν να έχουν ένα καλύτερο επίπεδο ζωής αν ήταν δίπλα τους, και δεν εννοώ τις φορές που τους βλέπει ή τα έχει σπίτι του και είναι λίγες τον τελευταίο καιρό.

Θέλω να πάψει να λέει πως δεν είναι βρύση που τρέχουν χρήματα, δεν πληρώνει εμένα. Την υποχρέωση του πληρώνει, τα παιδιά μας δεν ζούν με αέρα. Θα ήθελα λοιπόν να ξέρω τι θα μπορούσα να κάνω. Δουλεύει σαν ιδιωτικός υπάλληλος και παράλληλα έχει και μια εταιρεία μέσω ίντερνετ. Θέλω την βοήθεια του και το αυτονόητο. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

Απαντάει η δικηγόρος κυρία Δάφνη Ι. Σιώπη

Αγαπητή αναγνώστρια,

Κρίσιμο είναι εάν η συμφωνία στην οποία προβήκατε με τον πρώην σύζυγό σας αναφορικά με το ζήτημα της καταβαλλόμενης από αυτόν διατροφής, εξακολουθεί να ισχύει μέχρι και σήμερα. Σε καταφατική περίπτωση, θα πρέπει να πρέπει να προχωρήσετε στην έκδοση εκτελεστού τίτλου, τον οποίο εν συνεχεία θα μπορέσετε να εκτελέσετε εναντίον του ώστε να ικανοποιηθείτε.

Σε περίπτωση, ωστόσο, που η συμφωνία δεν ισχύει πλέον, θα πρέπει να ζητήσετε δικαστικώς την ρύθμιση εκ νέου του ζητήματος της διατροφής, ασκώντας αγωγή διατροφής για λογαριασμό των ανηλίκων τέκνων σας. Για την άμεση ικανοποίησή σας, μπορείτε να ασκήσετε και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων διατροφής.

Κρίσιμο είναι, σε κάθε περίπτωση, να απευθυνθείτε άμεσα σε δικηγόρο, ώστε να μπορέσει να σας ενημερώσει πληρέστερα για τα δικαιώματά σας, αφού λάβει γνώση των ειδικότερων λεπτομερειών και συνθηκών που ισχύουν στην περίπτωσή σας.

Με εκτίμηση

Δάφνη Ι. Σιώπη
Δικηγόρος LLM
Καβείρων 34, Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310 923566
Κιν: 6977568673
Email: dsiopi.law@gmail.com

Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ καλό είναι προηγουμένως να ρίξεις μια ματιά στο νέο μας ευρετήριο εδώ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη απαντηθεί!