Είμαι 41 ετών, διαζευγμένη και νοσηλεύτρια. Μπορώ να κάνω την μετάταξη πριν συμπληρώσω την δεκαετία;

0

«Λέγομαι Ελένη είμαι 41 χρονών είμαι διαζευγμένη, μεγαλώνω μονή μου το παιδί , ευτυχώς δουλεύω ως ΔΕ Νοσηλεύτρια στο Γ.Ν Πτολεμαΐδας. Είμαι Πόντια και έχω δέσμευση δεκαετίας, για να κλείσει δεκαετία θέλω άλλα 3 χρόνια τουλάχιστον. Είμαι μόνιμη κάτοικος της Θεσσαλονίκης, το παιδί μου πάει στη δευτέρα γυμνασίου και έχω γέρους γονείς που το προσέχουν όποτε μπορούν. Εγώ μόνο στα ρεπό πάω Θεσσαλονίκη για να δω το καμάρι μου. Άλλα μέχρι πότε; Η κρίση μας έχει καταστρέψει . Μπορώ να κάνω την μετάταξη πριν συμπληρώσω την δεκαετία ναι ή όχι; Αν ναι, ποιος νόμος με καλύπτει;»

Απαντάει η δικηγόρος κυρία Ευγενία Φωτοπούλου

Αγαπητή κυρία,

Σύμφωνα με το άρθρο 54 του ν. 4223/2013 το μετατιθέμενο και μετατασσόμενο νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό σε Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., Υγειονομικές Περιφέρειες και Φορείς εποπτευόμενους από το Υπουργείο Υγείας παραμεθορίων περιοχών υποχρεούται να παραμείνει στην υπηρεσία όπου τοποθετείται για δέκα (10) έτη. Στην περίπτωση που ο μετατιθέμενος ή μετατασσόμενος καταστεί πολύτεκνος, μετά τη μετάθεση ή μετάταξη του, ο χρόνος υποχρεωτικής παραμονής στον Φορέα υποδοχής μειώνεται στα πέντε (5) έτη, εάν η μετακίνηση αφορά μη νοσηλευτική υπηρεσία και στα τρία (3) έτη στην περίπτωση που η μετακίνηση γίνεται μεταξύ νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ.

Ευγενία Φωτοπούλου
Δικηγόρος

Βασιλίσσης Σοφίας 6, T.K. 106 74 Αθήνα
Τηλέφωνα: 210 36 24 769, 211 7 80 80 80
Fax: 210 36 24 703
Email: info@efotopoulou.gr
Web: http://efotopoulou.gr/

Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ καλό είναι προηγουμένως να ρίξεις μια ματιά στο νέο μας ευρετήριο εδώ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη απαντηθεί!