Μετά το διαζύγιο τί γίνεται με το σπίτι που έχτισα μαζί με τη σύζυγο στο οικόπεδό της;

0

«Εχουμε χτίσει σε οικόπεδο της γυναίκας μου με κυριότητα στο ονομα της. Η συμμετοχή στην εξυπηρέτηση δανειου είναιΙ 50-50 και επιπλέον δική μου προσωπική συμμετοχη στην ανέγερση.Μετά το διαζύγιο τι γινεται;«.

Απαντάει η δικηγόρος Θεσσαλονίκης κυρία Ειρήνη Καψάλη 

Πρόκειται για ένα συνηθισμένο πρόβλημα μετά την διάσπαση της έγγαμης συμβίωσης. Μετά το διαζύγιο θα πρέπει άμεσα να καταθέσετε αγωγή αξίωσης συμμετοχής στα αποκτήματα κατά της πρώην συζύγου σας, διεκδικώντας το χρηματικό ποσό (ή μέρος του ακινήτου, αν μπορεί αυτό να διανεμηθεί) που αντιστοιχεί στη συμβολή σας στην επαύξηση της περιουσίας της.

Η συμβολή σας αποδεικνύεται στο δικαστήριο τόσο με μάρτυρα όσο και με αποδεικτικά (φορολογικά και μη) στοιχεία των εισοδημάτων και των δύο συζύγων.

Επισημαίνω ότι, εφόσον το οικόπεδο ανήκε στην κυριότητα της συζύγου πριν την τέλεση του γάμου, δεν έχετε δικαιώματα επ’ αυτού, παρά μόνο στην, από κοινού, ανεγερθείσα οικία.Ειρήνη Καψάλη
Δικηγόρος

Βασιλέως Ηρακλείου 25
Θεσσαλονίκη Τ.Κ. 54624
Τηλέφωνο: 2310-225738
Web: http://ekapsali.gr/

Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ καλό είναι προηγουμένως να ρίξεις μια ματιά στο νέο μας ευρετήριο εδώ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη απαντηθεί!