Μετά από πόσο καιρό από τη μήνυση για μή καταβολή διατροφής ορίζεται η πρώτη τακτική δικάσιμος;

0

Ερώτηση

«Καλησπέρα και καλές γιορτές. Θα ήθελα να ρωτήσω από την στιγμή που έχεις υποβάλει μήνυση για μή καταβολή της διατροφής μετά από πόσο καιρό ορίζεται η 1η τακτική δικάσιμος; Η τελευταία φορά που είχε καταβάλει διατροφή ήταν ο Δεκέμβριος του 2012 και την 1η μήνυση την έκανα Ιούνιο του 2013 όταν κατάλαβα ότι τελικά δεν είχε σκοπό να ξανά προσφέρει κάτι στο παιδί και έκτοτε έχω κάνει άλλες τρεις από τις οποίες η μια ήταν με εντολή αυτοφώρου στην οικία του αλλά μέχρι να ειδοποιηθεί είχε περάσει το 24ωρο οπότε ήρθε και η άρση του αυτοφώρου. Στην αστυνομία μου είπαν ότι αν κάνω και άλλη θα πρέπει να συλληφθεί την ώρα που θα έρθει να πάρει το παιδί και εννοείται ότι δεν υπήρχε περίπτωση να συμφωνήσω σε κάτι τέτοιο. Τί να κάνω;».

Απαντάει η δικηγόρος παρ’ εφέταις, κυρία Όλγα Σαββίδου

Αγαπητή Φίλη,

Θα σας έλεγα να έχετε καλή υπομονή! Η μήνυση θα φθάσει στο αρμόδιο γραφείο της Εισαγγελίας εντός 8 μήνου, οπότε θα υπολογίζετε τη δικάσιμο εντός του έτους.

Θα σας πρότεινα να μην έχετε αναστολές αναφορικά με την σύλληψή του, καθώς η διαδικασία των μηνύσεων είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα.

Δικηγορικό Γραφείο
Όλγας Σαββίδου και Συνεργατών
Αγίου Σπυρίδωνος 21, T.K. 18535, Πειραιάς (6ος όροφος)
Τηλέφωνα: 210 4221371
Email: info@lawsavvidou.gr
Web: http://lawsavvidou.gr/

Μπορείτε κι εσείς να υποβάλετε το ερώτημά σας, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ!