Με τη γυναίκα μου είμαστε σε διάσταση. Τί μπορώ να κάνω για να τη κερδίσω ξανά;

0

Ερώτηση

«Είμαι εδώ και 2 μήνες σε διάσταση με τη γυναίκα μου. Το όλο πρόβλημα ξεκίνησε όταν εγώ τα τελευταία 4 χρόνια από τα 12 που είμαστε παντρεμένοι, αδιαφορούσα γι’ αυτή και την παραμελούσα επειδή κοιτούσα να περνάω καλά με φίλους. Αυτό είχε συμβεί ξανά πρίν 2 χρόνια οπότε είχε φύγει για 2 μέρες και μετά τα βρήκαμε, χωρίς να λύσουμε το πρόβλημα γι αυτό φτάσαμε σήμερα εδώ. Έχουμε πάει σε σύμβουλο γάμου αλλά τίποτα. Η σύζυγος λέει ότι δεν αλλάζω και αρνείται να έρθει σπίτι αλλά από την άλλη δεν μιλάει ξεκάθαρα για διαζύγιο, απλά λέει ότι προς τα εκεί πάει χωρίς να είναι σίγουρη. Παιδιά δεν έχουμε και εγώ έχω αναγνωρίσει όλα τα λάθη μου. Έχω ζητήσει συγγνώμη αλλά εκείνη κρατάει παθητική στάση. Τί μπορώ να κάνω για να κερδίσω ξανά τη γυναίκα μου;»

Απαντάει η Life & Relationship Coach, RTM Certified USA, κυρία Μάρεα Λαουτάρη-Δεληγιάννη

Είναι αρκετά δύσκολο το θέμα.

Από τη στιγμή που παραδέχεστε τα σφάλματά σας σημαίνει ότι είστε έτοιμος και να αλλάξετε και να δείξετε συνέπεια στη νέα στάση σας. Είναι θεμιτό ότι επισκεφθήκατε κάποιον ειδικό, σημαντικότερο όμως είναι να βρείτε τρόπους να ικανοποιήσετε την ανάγκη για Ασφάλεια και Αγάπη για τη σύζυγό σας.

Δυστυχώς η εμπιστοσύνη στις σχέσεις χτίζεται με τα χρόνια συμβίωσης και η εμπιστοσύνη φαίνεται στις δύσκολες καταστάσεις όχι όταν όλα είναι καλά. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει εμπιστοσύνη δεν υπάρχει ουσιαστικά και σχέση μεταξύ σας.

Θεωρώ ότι χρειάζεται να κάνετε μια ειλικρινή συζήτηση με τη σύζυγό σας να της δηλώσετε την αγάπη σας και την Δέσμευσή σας ότι τα λάθη του παρελθόντος δεν πρόκειται να ξανασυμβούν. Είναι καλό να τη ρωτήσετε ευθέως τι χρειάζεται να κάνετε, τι χρειάζεται να διαπιστώσει (με πρακτικό τρόπο) ώστε να σας δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Πείτε της ότι δεν θέλετε να οδηγηθείτε στο διαζύγιο. Πείτε της όλους τους λόγους για τους οποίους εκείνη είναι για εσάς Ανεκτίμητη Αξία. Σημαντικότερο όλων είναι (εάν σας δώσει την ευκαιρία και σας πει τρόπους που χρειάζεται να ακολουθήσετε για να αισθανθεί και πάλι Ασφάλεια κοντά σας) να πράξετε ακριβώς αυτό που σας ζητάει. Ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο. Μια γυναίκα αργεί να πάρει απόφαση χωρισμού, από τη στιγμή όμως που το αποφασίσει είναι δύσκολο να γυρίσει πίσω.

Εάν υπάρχει ακόμα πιθανότητα επανένωσης, αυτή είναι εδώ και τώρα.

Κάτι τελευταίο. Εάν δεν δέχεται να σας συναντήσει προσωπικά, ίσως θα μπορούσατε να εκφράσετε τα συναισθήματά σας και τις αποφάσεις σας γραπτώς.

Καλή επιτυχία!

Μάρεα Λαουτάρη Δεληγιάννη
Life & Relationship Coach
RMT Certified, USA
Web: http://marealaoutari.com 

Μπορείτε κι εσείς να υποβάλετε το ερώτημά σας, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ!