Μ’ εγκατέλειψε ενώ ήμουν έγκυος και μου έκανε έξωση όταν γέννησα. Έχει δικαίωμα να βλέπει το παιδί;

0

«Καλησπέρα. Ο σύντροφος μου μ’ εγκατέλειψε όταν ήμουν 8 μηνών έγκυος. Ήρθε μόνο όταν γέννησα και όταν σαράντισε το μωρό μου, μου έστειλε εξώδικο για να φύγω από το σπίτι ενώ δεν είχα δουλειά ούτε εισόδημα. Το παιδί το αναγνώρισε δυο μήνες μετά την γέννηση του και ενώ του είχα στείλει εξώδικο. Η μπέμπα είναι τώρα 5 μηνών και την έχει δει μόνο 3 φορές, καθώς λέει ότι δεν του αρέσει ο χώρος στον οποίο μένει το παιδί. Στον κόσμο λέει ότι είμαι τρελή και πως τον κυνήγαγα με μαχαίρια και γι’ αυτό μας εγκατέλειψε. Τώρα με απειλεί με δικαστήρια. Εγώ δεν θέλω να του δίνω το παιδί. Έχει δικαίωμα να το παίρνει μετά απ’ όσα έκανε;»

Απαντάει η δικηγόρος παρ’ εφέταις, κυρία Όλγα Σαββίδου

Αγαπητή φίλη,

Προκειμένου να είσαστε κατοχυρωμένη ως προς τον σύντροφό σας, θα σας συμβούλευα να επιδιώξετε να ζητήσει τον καθορισμό της επικοινωνίας του με το τέκνο με την έκδοση δικαστικής απόφασης. Εσείς από την μεριά σας μπορείτε να ζητήσετε με αίτησή σας στο δικαστήριο την διατροφή την οποία δικαιούται το παιδί.

Θα ήταν προστασία και δική σας γιατί εσείς είσαστε η κύρια υπεύθυνη ως έχουσα την γονική μέριμνα του τέκνου σας για την ασφάλεια του παιδιού κάθε φορά που το δίνετε στον σύντροφό σας καθώς και για την αξιοπρεπή διατροφή του.

Μέχρι την έκδοση δικαστικής αποφάσεως δεν έχετε νομική υποχρέωση να δίνετε το παιδί για επικοινωνία στον σύντροφό σας – έχετε όμως, ηθική υποχρέωση να επιτρέπετε την επικοινωνία του πατέρα με το τέκνο, κάτι που είναι προς όφελος του παιδιού σας.

Δικηγορικό Γραφείο
Όλγας Σαββίδου και Συνεργατών
Αγίου Σπυρίδωνος 21, T.K. 18535, Πειραιάς (6ος όροφος)
Τηλέφωνα: 210 4221371
Email: info@lawsavvidou.gr
Web: http://lawsavvidou.gr/

Τώρα μπορείς να επισκεφθείς, επιλεγμένους ειδικούς συνεργάτες μας, μέσω του προγράμματος «Πρώτη Επίσκεψη δωρεάν». Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείς να δείς εδώ ενώ αν θες να πάρεις απαντήσεις μέσω του Singleparent.gr, μπορείς να υποβάλλεις το ερώτημά σου, μέσω της ειδικής φόρμας εδώ.