Ήρθε μετά από 2,5 χρόνια, που μας έχει παρατήσει και θέλει επικοινωνία με το παιδί. Όλοι μου λένε να τα βρούμε…

Καλημέρα σας

Θα ήθελα και εγώ μια λύση στο πρόβλημά μου. Είμαι σε διάσταση με το σύζυγο μου 2,5 χρόνια. Ήμουν 7 μηνών έγκυος, όταν έφυγε απο το σπίτι. Δεν ήρθε ούτε όταν γέννησα, ούτε, όταν το παιδί έγινε ενός. Ζήτησε μέσω δικηγόρου πάντα να βλέπει τη μικρή, οταν έγινε δύο ετών. Είχαμε απίστευτη αντιδικία. Με θεωρεί υπεύθυνη και ας έκανε κάτι τόσο βρώμικο. Έφυγε, όταν ήμουν 7 μηνών έγκυος χωρίς καμία απολύτως επικοινωνία μέχρι, που το μωρο έγινε δύο και επικοινωνία οχι μαζί μου, αλλά μέσω δικηγόρου ζήτησε να έρχεται σπίτι μας να βλέπει το μωρό. Βγήκε απόφαση κάθε Σάββατο να το βλέπει μαζί με τους δικούς του, που και αυτοί είχαν εξαφανιστεί και ας είχα δοκιμάσει να επικοινωνήσω μαζί τους. Με θεωρούσαν υπεύθυνη για όλα. Μαλώναμε, αλλά με αφορμές, που έδινε εκείνος. Άπειρα ψέματα από το που είναι ο χρυσός ο σταυρός μέχρι το πότε θα φτιάξουμε τα πράγματα, το σπίτι, το δωμάτιο, να αγοράσουμε διάφορα και άλλα. Ήμουν εξι μηνών έγκυος και έβλεπα αδιαφορία και μόνο λόγια, ότι όλα θα γίνουν. Έπειτα με έβγαζε ζηλιάρα. Μπορεί να έδειχνα έτσι, γιατί λόγω ορμονών είχα αρκετές ανασφάλειες. Υπήρχαν διαπληκτισμοί κάποιες φορές. Με είχε σπρώξει και τον είχα σπρώξει. Πήρα τηλέφωνο στην αστυνομία, πιο πολύ γιατί ήμουν έγκυος και έπρεπε να του γίνει σύσταση. Μπορεί λάθος μου, αλλά τότε αυτό έκανα. Φοβόμουν. Και ήρθε τώρα μετά από 2,5 χρόνια. Λέει ο πεθερός μού να αφήσουμε τις μηνύσεις και να τα βρούμε, όσον αφορά στο παιδί. Τί να κάνω. Όλοι λένε να τα βρούμε. Είναι εφικτό; Και αν ναι, πώς;

Απαντάει η  Σύμβουλος Σχέσεων κυρία Βίκυ Κάουλα

Αγαπητή φίλη,

Λίγα πράγματα μπορώ να καταλάβω για τη σχέση σου με τον σύζυγό σου. Καταλαβαίνω ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σου δημιουργήθηκαν (ή έγιναν πιο συχνές) εντάσεις μεταξύ σας με διάφορες αφορμές και λόγους, ξεφύγατε πάνω στην ένταση και χρησιμοποιήσατε βία, καλέσατε και την αστυνομία κάποια φορά και ο συζυγός σου αποφάσισε να φύγει, χωρίς να δώσει σημεία ζωής μέχρι που το παιδί έγινε 2 ετών. Το ίδιο και οι δικοί του. Και μπήκατε σε δικαστική διαμάχη γύρω από το παιδί.

Προβληματίζεσαι σχετικά με το πώς μπορείς να συνεργαστείς μαζί του.

Μου είναι ξεκάθαρο ότι ο σύζυγός σου δεν επιθυμεί να έχετε σχέση ούτε καν επικοινωνία οι δυο σας, οπότε δεν έχει νόημα να συζητήσετε για το έγινε. Αυτό που θα σε βοηθήσει είναι να σκεφτείς ότι αυτός είναι ο πατέρας του παιδιού σου, ότι η κόρη σου έχει δικαίωμα να έχει σχέση με τον πατέρα της και ότι εάν το παρακωλύσεις αυτό, κάποια στιγμή μεγαλώνοντας πιθανότατα θα σου το χρεώσει και θα σε κατηγορήσει.

Σκέψου τι προέχει για το παιδί και παραμέρισε την όποια πικρία και θυμό μπορεί να έχεις εσύ για το σύζυγό σου και δείξε ανοιχτή διάθεση όσον αφορά τη σχέση του με το παιδί. Προσπάθησε να διαχωρίσεις αυτό που συνέβη στη μεταξύ σας σχέση από το παιδί σου. Δεν είναι εύκολο, αλλά κάθε φορά που νιώθεις να κυριεύεσαι από οργή απέναντί του, φέρε στο μυαλό σου την κόρη σου και το δικό της συμφέρον. Σιγά σιγά θα σου είναι πιο εύκολο και όταν φτάσεις στο σημείο να μην νιώθεις αρνητικά γι’ αυτό θα έχεις πραγματικά λυτρωθεί από το συναισθηματικό σου μπλοκάρισμα και θα μπορέσεις να προχωρήσεις στη ζωή σου.

Στη διάθεσή σου.

Βίκυ Κάουλα
Life & Business Coach
Σύμβουλος Διαπροσωπικών Σχέσεων
Προσωπικής Ανάπτυξης & Ενδυνάμωσης
Εκπαιδεύτρια Διαζυγίου
Κινητό: 6936-820600
Email: Vicky.Kaoula@gmail.com

Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ καλό είναι προηγουμένως να ρίξεις μια ματιά στο νέο μας ευρετήριο εδώ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη απαντηθεί!