Η σύζυγος με έδιωξε από το σπίτι μου, μου ζήτησε διαζύγιο και δυσκολεύομαι να δω τα παιδιά μου. Τί να κάνω;

0

Ερώτηση

«Πρίν μερικούς μήνες είχαμε έντονο διαπληκτισμό με την σύζυγο, το οποίο οδήγησε στο να με εκδιώξει από το σπίτι (το οποίο σημειωτέον είναι κατοχής μου), και άμεσα μου ζήτησε & διαζύγιο. Δεν μου επιτρέπει να διανυκτερεύω στο σπίτι, με την απειλή κιόλας ότι εάν το κάνω, θα πάρει τα παιδιά από το σπίτι και θα μετακομίσουν αλλού, γνωρίζοντας ότι ο νόμος την προστατεύει σαν μητέρα να τα έχει αυτή υπό την επιμέλεια της. Εγώ είμαι άνεργος και αναγκαστικά έχω μετακινηθεί στο σπίτι ενός φίλου, μακριά από τη πόλη που έμενα, πράγμα το οποίο δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την επικοινωνία μου με τα παιδιά. Θα ήθελα την συμβουλή σας στο τι να κάνω».

Απαντάει η δικηγόρος παρ’ εφέταις, κυρία Όλγα Σαββίδου

Αγαπητέ φίλε,

Η απομάκρυνσή σας από την οικογενειακή σας στέγη χωρίς δικαστική απόφαση, θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως εγκατάλειψη οικογενειακής στέγης.

Σε κάθε περίπτωση , η σύζυγος θα μπορούσε δικαστικά να επιτύχει την απομάκρυνσή σας από την οικογενειακή σας στέγη, ανεξάρτητα σε ποιον ανήκει η κυριότητά της, εφόσον η ίδια δεν διαθέτει άλλο σπίτι στο όνομά της και  είναι άνεργη. Εάν διαθέτει άλλο σπίτι και εσείς όχι, έχετε βάσιμες πιθανότητες να επανέλθετε στο σπίτι σας  εφόσον είσαστε άνεργος.

Καταρχήν θεωρώ ότι πρέπει να αναλάβει την υπόθεσή σας δικηγόρος ώστε να ερευνήσει τα ανωτέρω στοιχεία που σας έθεσα (περιουσιακή κατάσταση δική σας και της συζύγου σας καθώς και εργασιακή σας κατάσταση, τυχόν δάνεια, είδος διαπληκτισμού με την σύζυγο, τυχόν τραυματισμός). Κατόπιν των ανωτέρω , θα γίνει μία συνολική εκτίμηση της κατάστασής σας και θα σας συμβουλεύσει κατάλληλα για το τι θα κάνετε περαιτέρω.

Ενδεικτικά σας αναφέρω  ότι θα μπορούσατε θα αιτηθείτε δικαστικά τον ορισμό επικοινωνίας σας με τα τέκνα σας. Η σύζυγος θα μπορούσε να αιτηθεί με την σειρά της δικαστικό ορισμό διατροφής για τα τέκνα σας και  δικαστική ρύθμιση της οικογενειακής σας στέγης (μετοίκηση).

Δικηγορικό Γραφείο
Όλγας Σαββίδου και Συνεργατών
Αγίου Σπυρίδωνος 21, T.K. 18535, Πειραιάς (6ος όροφος)
Τηλέφωνα: 210 4221371
Email: info@lawsavvidou.gr
Web: http://lawsavvidou.gr/

Μπορείτε κι εσείς να υποβάλετε το ερώτημά σας, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ!