Η συμπεριφορά του πρώην συζύγου έχει αντίκτυπο στο παιδί. Τί μπορώ να κάνω νομικά, γι’ αυτό;

0

Ερώτηση

«Γεια σας! Έχω χωρίσει εδώ και 4 μήνες. Όλο το σκηνικό ήταν και είναι κάπως τεντωμένο. Το πρόβλημα μου είναι ότι όποιες φορές παίρνει ο μπαμπάς το γιο μας (είναι 2.5 ετών), όταν το γυρίζει πίσω τις περισσότερες φορές (9 στις 10) το παιδί είναι στεναχωρημένο,νευρικό,δεν τρώει γκρινιάζει και μου παίρνει αρκετά για να το »επαναφέρω». Ωστόσο επειδή δεν μιλάει ακόμα καλά προσπαθεί να μου εξηγήσει και απ ότι εχω καταλάβει του λένε εναντίον μου και κάποιες φορές κάπως το »εκβιάζει» (πχ. το παιδί έχει 2 ονόματα και μου είπε ο μικρός οτι του είπε ο μπαμπάς να λέει οτι τον λένε με το ένα όνομα γιατί αλλιώς δεν θα τον πηγαίνει στον παιδότοπο). Το παιδί δεν μπορεί να καταλάβει βέβαια ότι είναι απλώς απειλή. Και δε μ’ ενοχλεί ούτε που του λέει εναντίον μου ούτε τίποτα άλλο μόνο να μη δημιουργηθεί κάποιο »πρόβλημα» στο μικρό που θα έχει αντίκτυπο στο μέλλον του. Συνεννόηση μεταξύ μας δεν μπορεί να υπάρξει γιατί δεν υπάρχει θέληση από μέρους του…ούτε καν για το γιό μας.Τι θα μπορούσα νομικά να κάνω γι αυτό; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.»

Απαντάει η δικηγόρος κυρία Όλγα Ντόβα

Κατ’ αρχήν θα πρέπει να διευκρινιστεί εάν έχει υπάρξει διακανονισμός της επικοινωνίας σε επίπεδο συναινετικού διαζυγίου (με ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης της επιμέλειας και της επικοινωνίας ή όχι) ή σε επίπεδο ασφαλιστικών μέτρων.

Εάν έχει υπάρξει τέτοιος διακανονισμός (συναινετικός ή δικαστικός), σ’ αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να εγείρετε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για μεταρρύθμιση τυχόν εκδοθείσης αποφάσεως του οικείου Πρωτοδικείου, με την οποία να διατυπώνετε τα επιχειρήματά σας που σας αναγκάζουν να ζητήσετε περιορισμό της επικοινωνίας του πατέρα.

Δικηγορικό Γραφείο
Όλγας Ντόβα και Συνεργατών
Ακαδημίας 61, Αθήνα Τ.Κ. 10679
Τηλέφωνα:  210 3613836 / Fax: 210 7785933
Email: info@ntova.gr
Web: http://ntova.gr/

Μπορείτε κι εσείς να υποβάλετε το ερώτημά σας, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ!