Η πρώην σύζυγος ζητάει αύξηση της διατροφής. Δεν έχω χρήματα για δικηγόρο. Μπορώ να πάω μόνος μου στο δικαστήριο;

Σε λίγες μέρες εκδικάζεται από επαναφορά δικασίμου η αγωγή της πρώην συζύγου μου για την αύξηση διατροφής των δύο παιδιών.
Να σημειώσω ότι η αγωγή κατατέθηκε το 2015 αλλά δεν εκδικάστηκε από ματαίωση της δίκης. Προς στιγμήν υπάρχει μόνο η απόφαση των ασφαλιστικών που ρύθμιζε τη διατροφή και το δικαίωμα επικοινωνίας μου, η οποία ίσχυε για δύο χρόνια και έληξε τώρα το Μάϊο του 2017.
Εγώ πληρώνω κανονικά τη διατροφή στα δύο παιδιά μου, χωρίς ούτε μία μέρα καθυστέρηση.
Λαμβάνω μισθό 1100 ευρώ, δίνω διατροφή 450 ευρώ, πληρώνω δάνειο στεγαστικό για το σπίτι που έχω παραχωρήσει να διαμένουν με την μητέρα τους, 380 ευρώ.
Νοικιάζω σπίτι 150 ευρώ συν το ρεύμα, θέρμανση, τροφή και παίρνω και τα παιδιά 2 σ/κ το μήνα συν τις διακοπές και δεν μπορώ καν να τα ταΐσω.

Δεν έχω χρήματα να διορίσω δικηγόρο να παρασταθεί για λογαριασμό μου στην εν λόγω δίκη.
Αν πάω μόνος μου, θα έχω δικαίωμα να μιλήσω στο δικαστήριο ή θα δικασθώ ερήμην και θα επιδικάσουν το ποσό που ζητάει η εν διαστάσει σύζυγος μου;

Τι θα μπορούσε να συμβεί και τι πρέπει να κάνω; Ουδέποτε έχω καθυστερήσει τη διατροφή μου, δεν το αμφισβητεί η άλλη πλευρά, δεν έχω δημιουργήσει θέμα με την επικοινωνία ποτέ, σε αντίθεση με την άλλη πλευρά που έχει μηνυθεί 3 φορές γιατί δεν μου έδινε τα παιδιά μου, στο παρελθόν, τα οποία με θέλουν και έχουμε άριστη σχέση.

Ευχαριστώ.

Απαντάει η δικηγόρος κυρία Κωνσταντίνα Αθανασίου

Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ καλό είναι προηγουμένως να ρίξεις μια ματιά στο νέο μας ευρετήριο εδώ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη απαντηθεί!