Η πρώην σύζυγος το μόνο που κάνει είναι να ζητά λεφτά. Τί να κάνω;

0

Ερώτηση

«Καλημέρα σας. Χώρισα με συναινετικό διαζύγιο τον Μάρτιο του 2013. Με ιδιωτικό συμφωνητικό συμφώνησα να καταβάλλω 600 ευρώ διατροφή άσχετα αν τότε έπαιρνα 1200 ευρώ μισθό, λόγω ανεργίας της πρώην συζύγου.΄Σε ερώτησή μου για το τί μου απομένει να επιβιώσω, εισέπραξα την ειρωνική απάντηση της πρώην συζύγου «Δεν με ενδιαφέρει πρόβλημά σου». Η δικηγόρος τότε, για να ηρεμήσει τα πνεύματα με διαβεβαίωσε πως μόλις η πρώην έπιανε δουλειά, το ποσό αυτό θα μειωνόταν, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Όλως τυχαίως και μέσω του παιδιού μου, ανακάλυψα ότι η πρώην σύζυγος είναι ελεύθερη επαγγελματίας από τον Αύγουστο του 2013. Η δικηγόρος ήταν κοινή και είχε αναλάβει την υπόθεσή μας για την υπαγωγή μας στο νόμο Κατσέλη από το 2010. Από τον Φεβρουάριο και μετά από εξώδικο που της έστειλα, της καταβάλλω 300 ευρώ. Απάντησε με κατασχετήριο εις χείρας τρίτων και απαιτεί 2.200 ευρώ. Εγώ ξαναπαντρεύτηκα το καλοκαίρι του 2014 και η νέα σύζυγος με το ανήλικο τέκνο της είναι άνεργοι. Η σύνταξή μου είναι 1000 ευρώ και επειδή η πρώην σύζυγος μένει εκτός Αθηνών, το παιδί μας το βλέπω γιορτές και καλοκαίρι και υποχρεώνομαι σε δυσβάσταχτα έξοδα καθώς με αναγκάζει να πηγαίνω εγώ να το παραλαμβάνω από το πρώην σπίτι μας. Με απαξιώνει και το μόνο που ζητά είναι λεφτά. Τί να κάνω;».

Απαντάει η δικηγόρος παρ’ εφέταις, κυρία Όλγα Σαββίδου

Αγαπητέ φίλε,

Δεν προβλέπεται από το νόμο η αυθαίρετη μείωση του ποσού της διατροφής. Συνεπώς, η αποστολή εξωδίκου δεν σας καλύπτει νομικά και δεν μειώνει τις συνέπειες του ιδιωτικού συμφωνητικού για την έκδοση του συναινετικού διαζυγίου, το οποίο έχει περιληφθεί πλέον την μορφή δικαστικής απόφασης. Δέον είναι να ζητήσετε από το δικαστήριο του τόπου της τελευταίας κοινής σας κατοικίας τη μείωση της διατροφής λόγω της αλλαγής των συνθηκών. Μέχρι τότε θα υφίστασθε τις συνέπειες της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων.

Δικηγορικό Γραφείο
Όλγας Σαββίδου και Συνεργατών
Αγίου Σπυρίδωνος 21, T.K. 18535, Πειραιάς (6ος όροφος)
Τηλέφωνα: 210 4221371
Email: info@lawsavvidou.gr
Web: http://lawsavvidou.gr/

*Η κεντρική φωτογραφία του άρθρου είναι τυχαία και δεν απεικονίζει τα πραγματικά πρόσωπα.

Η κυρία Όλγα Σαββίδου, συμμετέχει στο ειδικό πρόγραμμα «Πρώτη Επίσκεψη δωρεάν» που σου παρέχει τη πρώτη συνάντηση μαζί της, εντελώς δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να δείς εδώ ενώ μπορείς να υποβάλλεις το ερώτημά σου, μέσω της ειδικής φόρμας εδώ.