Η πρώην σύζυγος με χτύπησε και δεν θέλει να μετακομίσει. Πώς να πάρω το σπίτι μου πίσω;

0

Καλησπέρα, είμαι σε διάσταση με τη γυναίκα μου εδώ και ένα χρόνο. Έχουμε ένα κοριτσάκι 5 χρονών, και αναγκάστηκα να φύγω από το σπίτι έπειτα από αρκετούς τσακωμούς. Η πρώην σύζυγος μου είχε πολύ παράξενη συμπεριφορά, μέχρι που έφτασε στο σημείο να με χτυπήσει. Όλα αυτά έκαναν πολύ κακό στο παιδί, έφυγα, της έστειλα εξώδικο και τώρα μένω στους γονείς μου. Δεν δέχεται να μου δώσει διαζύγιο, και μένει σε ένα σπίτι το οποίο έχω εξ΄αδιαιρέτου με τον αδερφό μου ( στο οποίο και κατοικούσα πριν παντρευτούμε) . Πως πιστεύετε ότι πρέπει να κινηθώ ώστε να πάρω διαζύγιο, αλλά και το σπίτι μου πίσω; Εκείνη μένει εκεί, αλλά αρνείται να μετακομίσει. Να αναφέρω ότι θέλω να δεχτώ την όποια διατροφή καθορίσει το δικαστήριο για το παιδί μου, και θα ήθελα να έχω καθημερινή επαφή μαζί του. Σας ευχαριστώ πολύ.

Απαντάει η δικηγόρος κυρία Σταυρούλα Γιαννουλάτου

Από το σύνολο των πραγματικών περιστατικών προκύπτει ότι επιθυμείτε να προβείτε σε άσκηση αγωγής διαζυγίου, λόγω του ισχυρού κλονισμού που εχει υποστεί ό γάμος σας. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να ασκήσετε την αγωγή  του άρθρου 1439 ΑΚ ταυτόχρονα δε και παράλληλα με την ως άνω αγωγή διαζυγίου. Έχετε κάθε δικαίωμα από τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα να ασκήσετε και αγωγή επιμελείας του τέκνου σας, καθώς και να ρυθμιστεί το δικαίωμα της οικογενειακής στέγης. Ανάλογα και με την δικαστική κίνηση στην οποία θα προβεί η εν διαστάσει σύζυγος σας ( αγωγή επιμέλειας και διατροφής) και αφού το Δικαστήριο σταθμίσει τα πραγματικά περιστατικά ως προς τις συνθήκες διαβίωσης του ανηλίκου κλπ πάντα με γνώμονα το πραγματικό συμφέρον του τέκνου, θα εκδώσει ανάλογη απόφαση. Είναι πολύ πιθανό να μην διαταχθεί η αλλαγή στέγης με σκοπό την προστασία, και την  ψυχολογική ισορροπία και σταθερότητα  του ανηλίκου τέκνου σας.

Ως προς την διατροφή αυτή θα επιδικαστεί ανάλογα με τα εμφανή φορολογικά στοιχεία και των δυο πλευρών, κατόπιν στάθμισης των αναγκών του.

Με εκτιμηση,

Σταυρούλα Γιαννουλάτου
Δικηγόρος LLM
Giannoulatou Law Office
Βασιλέως Κωνσταντίνου 30
2ος Όροφος, Αθήνα
Τηλ:  210-7254110//210-7254101
Web: http://www.giannoulatou-dikhgoros.gr/