Η πρώην σύζυγος δεν καταβάλλει διατροφή και μου έκανε κατάσχεση. Τί να κάνω;

0

Ερώτηση
«Ειμαι πατερας 3 ανήλικων παιδιων 15,14,12 και έχω με δικαστικη αποφαση την οριστικη επιμελεια τους εδω και 9 μήνες.Ολο αυτο το διαστημα δεν έχει επικοινωνησει με τα παιδια μας αλλα και τα παιδια μου δεν το θελουνε. Η ερωτηση μου ειναι η εξης:

Εχει κανει κατασχεση του μισθου μου και θα τον παίρνει μεχρι τον Μαρτιο,αφορά παλια διατροφη,τοτε που τα ειχε εκεινη και εγω ενω ήμουν ανεργος το δικαστηριο μου εβγαλε να πληρωνω 670 ευρω. Τωρα εχω κανει εγω ασφαλιστικα και εχω προσωρινη διατροφη 330 ευρω να μου πληρωνει αλλα δεν το κανει.Τον Μαρτιο που σταματάει η κατασχεση μου, μπορει να κανει καινουρια που αφορα απο 7/13 εως και 3/14 που τα εχω εγω τα παιδια.
Η Δικηγορος μου μου είπε οτι αφου μου κοινοποιησει την κατασχεση θα κανουμε ανακοπη της αποφασης και ασφαλιστικα για διαταγη πληρωμης για οφειλες που έχει η ιδια απο διατροφη και εντος 2 ημερων γινετε συζήτηση στα δικαστηρια και σταματαει η κατασχεση.Ετσι ειναι; Ανησυχω διοτι εχω μεγαλες υποχρεωσεις απεναντι στα παιδια μου και με την κατασχεση δεν μπορω να ανατεπεξελθω».

Απαντάει η δικηγόρος κυρία Ζωή Παυλίδου

Αγαπητέ φίλε,

Με βάση όσα μας εκθέτετε, θεωρώ ότι ορθά σας κατευθύνει η δικηγόρος σας. Πράγματι, μετά την επίδοση σε εσάς του επόμενου κατασχετηρίου, έχετε τη δυνατότητα να καταθέσετε ανακοπή και παράλληλα αίτηση αναστολής εκτέλεσης, συνοδευόμενη από αίτημα προσωρινής διαταγής (που συζητείται εντός δύο ημερών), προκειμένου να ανασταλεί η δεύτερη κατάσχεση σε βάρος σας, δεδομένου ότι υπάρχουν συμψηφιστέα ποσά διατροφής που οφείλει σε εσάς η σύζυγός σας.

Δικηγορικό Γραφείο
Ζωής Παυλίδου & Συνεργατών

Δικηγόρος παρ’ Εφέταις
Μητροπόλεως 47, Τ.Κ. 54623
Θεσσαλονίκη.
Τηλέφωνο: 2310 275465
Fax : 2310 271191
E-mail: pzoi@hotmail.com

*Να σημειωθεί ότι  οι μπαμπάδες-ασφαλισμένοι του δημοσίου με ανήλικα τέκνα, θεμελιώνουν δικαίωμα πρόωρης σύνταξης τη διετία 2011-2012. Κρίσιμος χρόνος για την κατοχύρωση του σχετικού δικαιώματος είναι η συμπλήρωση 25ετίας. Κατά τη συμπλήρωση των 25 ετών είναι απαραίτητο να υφίσταται αθροιστικά και η ανηλικότητα του τέκνου. Σε περίπτωση που το δικαίωμα «κλειδώνει» το 2011, η έξοδος γίνεται στα 52, ενώ το 2012 στα 55. Εφόσον και οι δύο γονείς είναι δημόσιοι υπάλληλοι, το δικαίωμα μπορεί να ασκηθεί και στους δύο.

Η κυρία Ζωή Παυλίδου, συμμετέχει στο ειδικό πρόγραμμα «Πρώτη Επίσκεψη δωρεάν» που σου χαρίζει τη πρώτη συνάντηση μαζί της, εντελώς δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να δείς εδώ ενώ μπορείς να υποβάλλεις το ερώτημά σου, μέσω της ειδικής φόρμας εδώ.