Πρόσφατα, η μητέρα μου έφυγε απ’ τη ζωή. Δικαιούται ο πατέρας μου, έξοδα κηδείας;

Γεια σας

Ήθελα να κάνω μια ερώτηση, γιατί στη σελίδα δεν αναγράφεται. Προσφάτως, έφυγε η μητέρα μου από τη ζωή. Την είχε ασφαλισμένη ο πατέρας μου, συνταξιούχος αστυνομικός της πρώην αστυνομίας πόλεως. Η ασφάλειά του είναι του ΙΚΑ. Δικαιούται ο πατέρας μου έξοδα κηδείας; Κι αν ναι, από που;

Ευχαριστώ πολύ.

Απαντάει η λογίστρια, φοροτεχνικός και οικονομική σύμβουλος κυρία Ειρήνη Τσεσμελή

Αγαπητή Κυρία

Ο άμεσα ασφαλισμένος δικαιούται έξοδα κηδείας, που δίνονται στον χήρο-χήρα.Ο έμμεσα ασφαλιζόμενος δεν δικαιούται έξοδα κηδείας, όποτε στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα δωθουν έξοδα κηδείας στον πατέρα σας. Σύμφωνα λοιπόν του Π.Δ.665/62 & συμπληρωμένο με μεταγενέστερες διατάξεις μόνο ο άμεσα ασφαλισμένος έχει δικαίωμα εξόδων κηδείας. Επίσης ο ΟΠΑΔ, που άνηκε ο πατέρα σας συγχωνέυτηκε με το ΙΚΑ, που έγινε ΕΦΚΑ. Το κατάστημα ΙΚΑ-ΕΦΚΑ που εξυπηρετεί πρώην ΟΠΑΔ βρίσκεται στην οδο Ακαδημίας  απέναντι απο το κεντρικό καταστημα πρωην ΟΑΕΕ – νυν ΕΦΚΑ.

Με εκτίμηση

Ειρήνη Τσεσμελή
Φοροτεχνικός- Λογίστρια-Οικονομική Σύμβουλος
Θράκης 10, Άγιος Δημήτριος Μπραχάμι
Τηλέφωνο: 2112102823
Κινητό: 6976982983
Web: www.taxgservices.gr
Email:tsesmeliservises@gmail.com

Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ καλό είναι προηγουμένως να ρίξεις μια ματιά στο νέο μας ευρετήριο εδώ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη απαντηθεί!