Η κόρη μου εργάστηκε και έγινε ένα λογιστικό λάθος. Επηρεάζεται η σύνταξη που λαμβάνει;

Γειά σας! Η κόρη μου είναι 20 ετών και 2ετής στο ΠΑ.ΠΕΙ. Πριν 2 χρόνια ο πατέρας της απεβίωσε. Ασφαλίζεται για φάρμακα και για γιατρούς μέσω εμού. Ξεκίνησε να παίρνει έως τα 24 της, και εφόσον σπουδάζει σύνταξη (ΙΚΑ) από τον πατέρα της. Το καλοκαίρι εργάσθηκε για περίπου 1 1/2 μήνα ως σερβιτόρα. Ο εργοδότης δήλωσε πρόσληψη και στη συνέχεια απόλυση (εδώ από τη λογίστριά του εκ παραδρομής δηλώθηκε ότι έχει προ υπηρεσία 9 έτη! Καθώς επίσης ότι έχει ξαναεργαστεί, πράγμα που δεν ισχύει με μικτές αποδοχές 866 ευρώ και 36 εβδομαδιαίες ώρες). Αυτό που με αγχώνει και με στεναχωρεί είναι, αν επηρεάζεται η σύνταξη που λαμβάνει από τον πατέρα της προς αυτή. Σας ευχαριστώ!

Απαντάει η λογίστρια, φοροτεχνικός και οικονομική σύμβουλος κυρία Ειρήνη Τσεσμελή

Αγαπητή Κυρία

Σύμφωνα με τον νόμο 3385/05 αρθρ.4 και ρυθμίσεις  του αρθ.62 του Ν.2676/1999 που εξακολουθεί να ισχύει.

Ασχέτου της εργασίας της δικαιούται σύνταξη από τον θανών που καταλείπει τέκνα ανάπηρα ή ανήλικα ή σπουδάζοντα σε ανώτερες ή ανώτατες σχολές και μέχρι του 24ου έτους της ηλικίας τους, που δικαιούνται σύνταξη σύμφωνα με τις γενικές ή καταστατικές διατάξεις κάθε Ασφαλιστικού Οργανισμού.

‘Οπως αντιλαμβάνεστε  θα σταματήσει ούτως ή άλλως να δίδεται στην κόρη σας.

Εαν συνεχίσουν να καταβάλουν το ποσό που αναλογεί στην κόρη σας, στον λογαριασμό της εφόσον εχει κλείσει τα 24, η προσωπική μου άποψη θα ήταν να μην χρησιμοποιήσετε τα χρήματα γιατί θα σας ζητηθούν πίσω αχρεωστήτως κάποια στιγμή.

Με εκτίμηση,

Ειρήνη Τσεσμελή
Φοροτεχνικός- Λογίστρια-Οικονομική Σύμβουλος
Θράκης 10, Άγιος Δημήτριος Μπραχάμι
Τηλέφωνο: 2112102823
Κινητό: 6976982983
Web: www.taxgservices.gr
Email:tsesmeliservises@gmail.com

Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ καλό είναι προηγουμένως να ρίξεις μια ματιά στο νέο μας ευρετήριο εδώ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη απαντηθεί!