Η κόρη μου εξετάστηκε από παιδοψυχιάτρους κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας. Δικαιούμαι να ζητήσω τον πλήρη φάκελο της;

0

Μετά από εισαγγελική παραγγελία, την οποία εγώ κινητοποίησα, το ανήλικο παιδί μου, εξετάσθηκε από παιδοψυχιάτρους. Το πόρισμα αυτών το πήρα από την εισαγγελία, πλην όμως, η κόρη μου αναφέρει κι άλλες ερωτήσεις και απαντήσεις, που έγιναν κατά τη συνεδρία, οι οποίες κρύβουν ιδιάιτερο νομικό ενδιαφέρον για μένα. Δικαιούμαι ως ασκών γονική μέριμνα (επιμέλεια στη μητέρα) να ζητήσω εγγράφως τον πλήρη φάκελο, που αφορά την παιδοψυχιατρική έρευνα για πληρέστερη ενημέρωσή μου ή πρέπει να απευθυνθώ πάλι στην εισαγγελία; Το ίδιο ερώτημα αφορά και τα στοιχεία (π.χ. ώρα επισκέψεων σε σχολείο και οικεία της μητέρας) της κοινωνικής έρευνας.

Ευχαριστώ!

Απαντά ο δικηγόρος κύριος Ελευθέριος Μ. Κρέμερ

Μας αναφέρετε ότι με εισαγγελική παραγγελία ζητήσατε την εξέταση του παιδιού σας από παιδοψυχίατρους όπως κι έγινε και έχετε πάρει το πόρισμα από την Εισαγγελία, ωστόσο επικαλούμενος ιδιαίτερο νομικό ενδιαφέρον, θέλετε να ζητήσετε τον πλήρη φάκελο της παιδοψυχιατρικής έρευνας. Θα πρέπει να απευθυνθείτε στην Εισαγγελία ως ασκών την γονική μέριμνα και άρα ως έχων έννομο συμφέρον για να σας επιτρέψει την πρόσβαση στον πλήρη φάκελο της έρευνας. Το ίδιο ισχύει και για το πόρισμα της κοινωνικής έρευνας η οποία επίσης κινητοποιήθηκε βάσει Εισαγγελικής παραγγελίας. Βεβαίως, θα πρέπει να αποδεικνύετε με έγγραφα ότι έχετε την γονική μέριμνα του τέκνου.

Ελευθέριος Μ. Κρέμερ
Δικηγόρος

Τήνου 51, Τ.Κ. 11631
Αθήνα
Τηλ: 210 8232157,  210 8232167
Fax:  210 8232431
Webhttp://www.cremerlaw.com
Email: emcremer@cremer-law.com & info@cremer-law.com

Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ καλό είναι προηγουμένως να ρίξεις μια ματιά στο νέο μας ευρετήριο εδώ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη απαντηθεί!