Η κόρη μου έχει κάνει αίτηση για αλλαγή επωνύμου.Υπάρχει τρόπος να το αποτρέψω;

0

Ερώτηση

«Είμαι χωρισμένος και η κόρη μου ούσα ενήλικη, (23 ετών), έχει κάνει αίτηση στο Δήμο για αλλαγή επωνύμου ζητώντας να πάρει αυτό της μητέρας της. Υπάρχει τρόπος να το αποτρέψω υποβάλλοντας ένσταση, η επειδή είναι ενήλικη μπορεί να κάνει ότι θέλει ανεξάρτητα από τη θέληση μου; Ευχαριστώ.».

Απαντάει η δικηγόρος παρ’ εφέταις, κυρία Όλγα Σαββίδου

Η ενήλικη  θυγατέρα σας  στην αίτησή της στο Δήμο  θα επικαλέστηκε συγκεκριμένους λόγους που αναφέρονται στο νόμο και οι οποίοι δικαιολογούν την αλλαγή του επωνύμου. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι αυτή η διαδικασία είναι έκτακτη και ειδική και ο νομοθέτης προβλέπει ότι δεν αρκεί η θέληση του ενήλικου αιτούντος να  αλλάξει επίθετο, αλλά χρειάζεται και η πλήρωση συγκεκριμένων ηθικών λόγων, που τους προσδιορίζει σε κάθε περίπτωση με σαφήνεια.

Τους λόγους αυτούς θα τους μάθετε όταν θα γίνει η δημοσίευση της αίτησης της θυγατέρας σας σε εφημερίδα, οπότε και εντός 15 ημερών μπορείτε να εκφράσετε την άρνησή σας. Εφόσον όμως, πληρούνται οι προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος η αντίρρησή σας δεν θα μπορέσει να ανατρέψει την απόφαση αλλαγής του επωνύμου που αιτήθηκε η θυγατέρα σας.

Δικηγορικό Γραφείο
Όλγας Σαββίδου και Συνεργατών
Αγίου Σπυρίδωνος 21, T.K. 18535, Πειραιάς (6ος όροφος)
Τηλέφωνα: 210 4221371
Email: info@lawsavvidou.gr
Web: http://lawsavvidou.gr/

Μπορείτε κι εσείς να υποβάλετε το ερώτημά σας, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ!