Η επικοινωνία μου με το παιδί θα ρυθμιστεί στο ίδιο δικαστήριο με την αγωγή διαζυγίου της συζύγου;

0

Καλησπέρα σας, η πρώην σύζυγος μου, μου έχει κάνει αγωγή επιμέλειας και διατροφής (τέκνου). Υπάρχει η δυνατότητα με βάση τον νέο Αστικό Κώδικα, αγωγής διαζυγίου από την πλευρά μου, με σκοπό να επιδικαστεί στο ίδιο δικαστήριο μαζί με τη δική της αγωγή; Με ενδιαφέρει κυρίως η επικοινωνία με το παιδί. Θα ρυθμιστεί η επικοινωνία στο ίδιο δικαστήριο;

 Απαντά ο δικηγόρος Ελευθέριος Μ. Κρέμερ

Στην περίπτωση την οποία μας παραθέτετε, φαίνεται να έχει ασκηθεί αγωγή διατροφής και επιμέλειας του τέκνου από την πρώην σύζυγό σας, χωρίς να έχει κατατεθεί αίτηση διαζυγίου από αυτήν.

Εσείς δύνασθε, εφ’ όσον το επιθυμείτε, να καταθέσετε αυτοτελώς αγωγή διαζυγίου, η οποία θα εκδικασθεί ξεχωριστά από την ήδη υφιστάμενη αγωγή της πρώην συζύγου σας, για το ζήτημα της διατροφής και της επιμέλειας.

Αντιθέτως δε, όσον αφορά στη ρύθμιση της επικοινωνίας με το τέκνο, μπορείτε να ασκήσετε ειδική επ’ αυτού αγωγή, η οποία θα ζητήσετε να συνεκδικασθεί με την αγωγή της πρώην συζύγου σας, καθ’ ότι υπόκεινται στην ίδια διαδικασία.

Ελευθέριος Μ. Κρέμερ
Δικηγόρος

Τήνου 51, Τ.Κ. 11631
Αθήνα
Τηλ: 210 8232157,  210 8232167
Fax:  210 8232431
Web: http://www.cremerlaw.com
Email: emcremer@cremer-law.com & info@cremer-law.com

Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ καλό είναι προηγουμένως να ρίξεις μια ματιά στο νέο μας ευρετήριο εδώ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη απαντηθεί!