Εδώ και 4 χρόνια η αγωγή τακτικής αγωγής διατροφής και επιμέλειας αναβάλλεται. Σαν δικόγραφο, ισχύει;

0
Καλημέρα, έχει κατατεθεί αγωγή τακτικής αγωγής διατροφής και επιμέλειας ανήλικου τέκνου εμπρόθεσμα, αλλά εδώ και 4 χρόνια αναβάλλεται πότε λόγω εκλογών πότε λόγω αποχής. Η αγωγή, σαν δικόγραφο, ισχύει; Ή επειδή έχει επέλθει η διετία πρέπει να κατατεθεί νέα;  Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Απαντάει η δικηγόρος Θεσσαλονίκης κυρία Ειρήνη Καψάλη 

Οι συνεχείς αναβολές μίας υπόθεσης δεν καθιστούν το εκάστοτε δικόγραφο που έχει κατατεθεί ανυπόστατο, ανίσχυρο ή ανενεργό. Αλλά όσο δεν συζητείται ενώπιον του δικαστηρίου ώστε να εκδοθεί σχετική απόφαση, δεν είναι και αντικειμενικά δυνατό η εκάστοτε αγωγή να παράγει έννομες συνέπειες, ευνοϊκές για τον άμεσα ενδιαφερόμενο. Σε κάθε περίπτωση, η πολύχρονη αναβολή της συζήτησης ελλοχεύει τον κίνδυνο εμφάνισης αποδεικτικών δυσχερειών που ενδεχομένως θα επηρεάσουν την έκβαση της δίκης.
Αν η δικάσιμος δεν επίκειται σε σύντομο χρονικό διάστημα, κρίνω προτιμότερη τη λύση να καταθέσετε άμεσα νέα αγωγή, με αίτημα σύντομης δικασίμου, αφού προηγουμένως παραιτηθείτε από το προηγούμενο δικόγραφο, με προϋπόθεση πάντα τη σύμφωνη γνώμη του δικηγόρου σας, που χειρίζεται την υπόθεση.
Ειρήνη Καψάλη

Δικηγόρος
Βασιλέως Ηρακλείου 25
Θεσσαλονίκη Τ.Κ. 54624
Τηλέφωνο: 2310-225738
Web: http://ekapsali.gr/

 Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ καλό είναι προηγουμένως να ρίξεις μια ματιά στο νέο μας ευρετήριο εδώ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη απαντηθεί!