Ο πρώην σύντροφος μου είναι βίαιος. Γίνεται να βλέπει το παιδί παρουσία μου;

0

Ο πρώην σύντροφος μου είναι βίαιος μπορώ να βλέπει το παιδί παρουσία δική μου; Ο μικρός είναι 2.5 χρονών και φοβάμαι να έχει διανυκτέρευση μαζί του ή αν γίνεται και καθόλου να μην το βλέπει δεν νοιάζεται και δεν προσφέρει τίποτα για το παιδί.

Απαντά η δικηγόρος Θεσσαλονίκης και Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια Μαρία Μπαρμπατσάλου

Αγαπητή κυρία

Σύμφωνα με το αρθρο 1520 ΑΚ παρ 2και 3 μπορείτε να ζητήσετε από το Δικαστήριο να διατάξει ή παύση της επικοινωνίας του πρώην συντρόφου σας με το ανήλικο τέκνο ή να γίνεται η επικοινωνία μόνο με παρουσία δική σας. Όλα τα παραπάνω θα γίνουν δεκτά εάν αποδειχθεί ότι η επικοινωνία του ανηλίκου με τον πατέρα του ή έστω η επικοινωνία του ανηλίκου με τον πατέρα του χωρίς την παρουσία τρίτου προσώπου θέτει σε κίνδυνο την σωματική, πνευματική και ψυχική  υγεία του παιδιού. Τους ισχυρισμούς περί βίαιου χαρακτήρα του πατέρα και της επίπτωσης αυτού στην υγεία του παιδιού (σωματική, πνευματική, ψυχική) οφείλετε να τους αποδείξετε εσείς. Ο ισχυρισμός σας περι της έλλειψης ενδιαφέροντος του πατέρα προς το παιδί δεν επηρεάζει ούτε αναιρεί το δικαίωμα επικοινωνίας. Ο μόνος λόγος για να αναιρέσει το Δικαστήριο το δικαίωμα επικοινωνίας του πατέρα με το παιδί του είναι η ασφάλεια του παιδιού και η διαφύλαξη της σωματικής του υγείας και του ψυχικού του κόσμου.

Φιλικά,

Μαρία Μπαρμπατσάλου
Δικηγόρος Θεσσαλονίκης
Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια
Φράγκων 1 και Μοσκώφ
Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: 2310-538839
Κινητό: 6977-395903

Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ καλό είναι προηγουμένως να ρίξεις μια ματιά στο νέο μας ευρετήριο εδώ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη απαντηθεί!