Είμαι άνεργη με 3 παιδιά και έχω καρκίνο στο μαστό. Η ιδιοκτήτρια θέλει να μου κάνει έξωση. Τί να κάνω;

0

Καλησπέρα σας,  είμαι μητέρα άνεργη 34 ετών με 3 παιδάκια. Από πέρυσι τον Νοέμβρη, αντιμετωπίζω σοβαρό πρόβλημα υγείας, συγκεκριμένα καρκίνο του μαστού και υποβάλλομαι απο τον Ιανουάριο σε χημειοθεραπείες. Έκανα μαστεκτομή και τώρα βρίσκομαι στις ακτινοβολίες και παράλληλα χημειοθεραπείες, αλλά λόγω οικονομικών δεν μπόρεσα να καταβάλω όπως έπρεπε τα ενοίκια στην ιδιοκτήτρια της κατοικίας που ενοικιάζω. Είναι πάρα πολλά τα έξοδα των εξετάσεων, των γιατρών και του χειρουργείου. Η ιδιοκτήτρια μου ζήτησε μέχρι 10 του μηνός να αποχωρήσω. Μπορώ να κάνω κάτι σε αυτή την περίπτωση, γιατί πραγματικά είμαι αδύναμη σωματικά ώστε να μετακομίσω αυτή τη στιγμή. Έχει τη δυνατότητα να με βγάλει από το σπίτι,  λόγω της κατάστασης; Σας ευχαριστω πολυ!

Απαντά ο δικηγόρος κύριος Ελευθέριος Μ. Κρέμερ

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, και δη τα άρθρα 637 επ., εάν υπάρχουν καθυστερούμενα μισθώματα, η εκμισθώτρια δύναται να ξεκινήσει τη διαδικασία απόδοσης του μισθίου καθ’ υμών και να αιτηθεί αφ’ ενός την απόδοση του μισθίου αφ’ ετέρου την καταβολή των οφειλόμενων μισθωμάτων.

Από χρονικής απόψεως, η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει από μέρους της τις εξής ενέργειες, ήτοι να σας επιδώσει την εξώδικη διαμαρτυρία και κατόπιν να εκκινήσει τη σχετική διαδικασία στα Δικαστήρια, η δε συνολική διάρκεια μέχρι την έκδοση Διαταγής απόδοσης μισθίου συνήθως είναι δύο μήνες.

Σε κάθε περίπτωση, εφ’ όσον η εκμισθώτριά σας προχωρήσει στην έκδοση Διαταγής απόδοσης μισθίου, δύνασθε, όταν σας επιδοθεί η σχετική απόφαση, να κάνετε αίτηση ανακοπής κατά αυτής και να υποστηρίξετε ενώπιον του Δικαστηρίου το εύλογο της καθυστέρησης πληρωμής των μισθωμάτων λόγω ανωτέρας βίας και ειδικά λόγω της κατάστασης της υγείας σας. Ακόμη, στην ίδια αίτηση μπορείτε να ζητήσετε δικαστικώς την μείωση του συμφωνηθέντος μισθώματος, λόγω της ιδιαίτερης και επείγουσας κατάστασης στην οποία έχετε βρεθεί.

Μάλιστα, ταυτοχρόνως με την ανακοπή κατά της Διαταγής απόδοσης μισθίου, θα πρέπει να αιτηθείτε και προσωρινή αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης αυτής, ώστε να μην υποχρεωθείτε να καταβάλλετε μισθώματα ή να αποχωρήσετε από το μίσθιο έως ότου εκδοθεί η οριστική δικαστική απόφαση επί της ανακοπής σας.

Ελευθέριος Μ. Κρέμερ
Δικηγόρος

Τήνου 51, Τ.Κ. 11631
Αθήνα
Τηλ: 210 8232157,  210 8232167
Fax:  210 8232431
Web: http://www.cremerlaw.com
Email: emcremer@cremer-law.com & info@cremer-law.com

Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ καλό είναι προηγουμένως να ρίξεις μια ματιά στο νέο μας ευρετήριο εδώ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη απαντηθεί!