Ενδιαφέρομαι για τη μεταγραφή της φοιτήτριας κόρης μου. Θεωρείται η οικογένειά μου, μονογονεϊκή;

0

Ερώτηση

«Καλησπέρα. Είμαι διαζευγμένη μητέρα ενός κοριτσιού, που πέρασε φέτος στο Πανεπιστήμιο. Έχω την επιμέλειά της με δικαστική απόφαση τη γονική όμως μέριμνα μαζί με τον μπαμπά της. Γνωρίζετε αν η οικογένειά μου θεωρείται από το νόμο, μονογονεϊκή; Ενδιαφέρομαι για τη μεταγραφή της φοιτήτριας κόρης μου».

Απαντάει η δικηγόρος κυρία Όλγα Ντόβα

Μονογονεϊκή οικογένεια θεωρείται η οικογένεια, η οποία αποτελείται από έναν γονέα, ο οποίος έχει μείνει μόνος (είτε λόγω διαζυγίου, είτε λόγω χηρείας είτε λόγω μη τελέσεως γάμου), ο οποίος ζει με ένα τουλάχιστον τέκνο εξαρτημένο απ’ αυτόν, το οποίο πρέπει να είναι ανύπαντρο. Η ύπαρξη τυχόν άλλων ενηλίκων μελών στην ίδια οικογένεια δεν επιδρά στον χαρακτηρισμό της προαναφερθείσας οικογένειας ως μονογονεϊκής. Οπότε εφόσον το τέκνο σας είναι εξαρτημένο από εσάς και τυγχάνει ανύπαντρο, εντάσσεσθε στην ως άνω κατηγορία.

Εάν υπάρχει ωστόσο θέμα μη κάλυψης των διατροφικών αναγκών του τέκνου σας, εάν αυτό είναι ενήλικο, εξακολουθεί να δικαιούται διατροφής από τον πατέρα, δεδομένου ότι στερείται παντελώς πόρων ζωής και εν γένει εισοδημάτων, την οποία μπορεί το ίδιο να τη διεκδικήσει δικαστικά, εγείροντας αγωγή διατροφής.

Δικηγορικό Γραφείο
Όλγας Ντόβα και Συνεργατών
Ακαδημίας 61, Αθήνα Τ.Κ. 10679
Τηλέφωνα:  210 3613836 / Fax: 210 7785933
Email: info@ntova.gr
Web: http://ntova.gr/

Μπορείτε κι εσείς να υποβάλετε το ερώτημά σας, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ!