Έμαθα ότι μπορώ να βγάλω χαρτί διάστασης ένορκα με έναν μάρτυρα. Ισχύει;

0

Γειά σας

Θέλω να βγάλω χαρτί διάστασης με τον εν διαστάσει σύζυγο. Ενημερώθηκα από δικηγόρο, ότι γίνεται και ένορκα με έναν μάρτυρα. Πείτε μου, πού να απευθυνθώ; Στο δικαστήριο της περιοχής μου; Στο πρωτοδικείο; Πρέπει να έχω κάποια χαρτιά μαζί μου; Τί διαδικασία είναι; Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

Απαντάει η δικηγόρος κυρία Δάφνη Ι. Σιώπη

Στο Ελληνικό Δίκαιο δεν υφίσταται χαρτί διάστασης και το μόνο που δύναστε να πράξετε είναι είτε να εκδώσετε συναινετικό διαζύγιο, εφόσον συμφωνεί και ο σύζυγός σας, είτε να ασκήσετε αγωγή διαζυγίου λόγω ισχυρού κλονισμού. Η υπερδιετής διάσταση, σύμφωνα με τον ελληνικό αστικό κώδικα, αποτελεί αμάχητο τεκμήριο κλονισμού του γάμου, το οποίο οδηγεί αναγκαστικώς στην λύση του γάμου με δικαστική απόφαση διαζυγίου. Επομένως, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τι ακριβώς εννοούσε ο εν λόγω δικηγόρος στον οποίο απευθυνθήκατε και εικάζουμε ότι εννοούσε την αγωγή διαζυγίου λόγω διετούς διάστασης, όπου η διετής διάσταση μπορεί να αποδειχθεί και με την κατάθεση κάποιου μάρτυρα. Εφόσον λοιπόν επιθυμείτε να προχωρήσετε την εν λόγω διαδικασία θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο δικηγόρο της δικής σας επιλογής, ώστε να αναλάβει αυτός να διεκπεραιώσει την υπόθεση με κάθε νόμιμο και ενδεδειγμένο για την περίπτωσή σας τρόπο

Δάφνη Ι. Σιώπη
Δικηγόρος LLM
Αγ. Σοφίας 24
Θεσσαλονίκη 54622
Τηλ: 2313 079293
Κιν: 6977568673
Email: dsiopi.law@gmail.com

Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ καλό είναι προηγουμένως να ρίξεις μια ματιά στο νέο μας ευρετήριο εδώ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη απαντηθεί!