Είμαστε 2 χρόνια σε διάσταση επειδή έκανε εξωσυζυγική σχέση και τώρα λέει πως με θέλει, αλλά κάνει πίσω. Τί να κάνω;

0

Ερώτηση

«Διάβασα το άρθρο σας «Ξεπερνώντας την απιστία»  και είμαι κι εγώ σε μια τέτοια κατάσταση.Έχω δύο παιδάκια 3 και 5 ετών και με τον άντρα μου είμαστε σε διάσταση εδώ και 2 χρόνια, επειδή έκανε εξωσυζυγική σχέση την οποία (μάλλον) διατηρεί μέχρι και σήμερα. Μου ζήτησε να κάνουμε προσπάθεια να τα ξαναβρούμε. Εγώ δεν τον έχω ξεπεράσει ακόμα και τον θέλω όπως πρώτα. Πιστεύω πως σε ένα χωρισμό φταίνε κι οι δυο και πως το λάθος μου ήταν που παραμέλησα τον εαυτό μου μετά τη γέννηση των παιδιών μας. Νομίζω όμως πως δεν μπορώ να χειριστώ την κατάσταση, ενώ μου δείχνει και εκείνος ότι με θέλει εκεί εξαφανίζεται. Θέλω τον άντρα μου πίσω. Τι να κάνω;«.

Απαντάει η Life & Relationship Coach, RTM Certified USA, κυρία Μάρεα Λαουτάρη-Δεληγιάννη

Αγαπητή φίλη,

Από το μήνυμά σου αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία και τη στεναχώρια που σου δημιούργησε μια τόσο απρόσμενη ανατροπή στην οικογένεια και το γάμο σου.

Η απιστία στις συντροφικές σχέσεις, στην πλειονοτητα των περιπτώσεων αναφέρεται μετά απο σημαντικές μεταβολές και αύξηση ευθυνών / υποχρεώσεων στη σχέση όπως εγκυμοσύνη και γέννηση ενός παιδιού, σημαντικές αλλαγές επαγγελματικού ενδιαφέροντος, όπως απολύσεις ή αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις, ενώ σε γάμους που έχουν διαρκέσει περισσότερο από μια δεκαετία το πρόβλημα εμφανίζεται λόγω ρουτίνας ή λόγω ανάγκης προσωπικής επιβεβαίωσης (κυρίως στους άνδρες).

Η απιστία μάλιστα γίνεται περισσότερο πιθανή σε σχέσεις στις οποίες διαπιστώνεται έλλειψη καλής επικοινωνίας.

Όπως μου λες, η απόφασή σας σαν ζευγάρι ήταν να προχωρήσετε σε διάσταση, το οποίο προφανώς ήταν η δική σου «απαίτηση» όταν ανακάλυψες την παράλληλη σχέση που διατηρούσε ο σύζυγός σου.

Με προβληματίζει το γεγονός οτι δεν είσαι βέβαιη εάν αυτή η σχέση υφίσταται μέχρι και σήμερα, που ίσως δικαιολογεί και τις «εξαφανίσεις» του πρώην συντρόφου σου.

Εφόσον έχεις ακόμα συναισθήματα για εκείνον, και μάλιστα 2 μικρά παιδιά, πιστεύω οτι χρειάζεται να του ζητήσεις να επικοινωνήσετε και να συζητήσετε ανοιχτά το θέμα του γάμου σας, ζητώντας του να σε ενημερώσει με ειλικρίνεια ποιες δικές του ανάγκες δεν ικανοποιούσε ο γάμος σας τότε που αποφάσισε να δημιουργήσει παράλληλη σχέση. Φυσικά θα πρέπει να ξεκαθαριστεί και το εάν υφίσταται ακόμα η εξωσυζυγική σχέση και εάν οχι, να αποφασίσετε τι θέλετε να κάνετε από εδω και πέρα, βήμα βήμα πριν ανακοινώσετε την επανασύνδεση στα παιδιά.

Προσπάθησε να καταλάβεις τις ανάγκες του συζύγου σου και ενημέρωσέ τον ανοιχτά για τις δικές σου. Ζήτησε του να σου πει τι θέλει και τι περιμένει απο εσένα λεπτομερώς και διαπραγματεύσου αντίστοιχα τις δικές σου ανάγκες συζητώντας τις προσδοκίες σας και τους τρόπους με τους οποίους προτιμάτε να αισθάνεστε ώστε να βιώνετε αγάπη, υποστήριξη, προσοχή στη νεα κοινή ζωή σας.

Φτιάξτε μαζί ένα πλάνο για τα επόμενα χρόνια του γάμου σας και προχωρήστε μαζί με κοινούς στόχους και όραμα.

Μια τελευταία συμβουλή. Σε περίπτωση που εκείνος διατηρεί ακόμα την άλλη σχέση, καλό θα ήταν να βεβαιωθείς πρώτα ότι πράγματι σκοπεύει να χωρίσει πριν κάνεις οποιαδήποτε συζήτηση για το δικό σας μέλλον.
Σου εύχομαι την καλύτερη επιτυχία στη ζωή!

Μάρεα Λαουτάρη Δεληγιάννη
Life & Relationship Coach
RMT Certified, USA
Web: http://marealaoutari.com 

Μπορείτε κι εσείς να υποβάλετε το ερώτημά σας, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ αν θέλετε να μας πείτε την ιστορία σας, μπορείτε να τη στείλετε στο info@singleparent.gr