Μέχρι την απόφαση του δικαστηρίου είμαι υποχρεωμένος να δίνω όλη τη διατροφή;

«Έχουμε προχωρήσει με την υπογραφή των συμφωνητικών με την εν διάσταση σύζυγό μου και κοινό δικηγόρο (άσχετα αν έχω και εγώ 2 δικούς μου γνωστούς για καθοδήγηση). Έχει οριστεί και υπογραφεί το ποσό διατροφής, αλλά το δικαστήριο και η απόφαση είναι να βγει τον Ιανουάριο. Μέχρι τότε, είμαι υποχρεωμένος να καταβάλω όλο το ποσό της διατροφής ή όχι; Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και την υπομονή σας.»

Απαντάει η δικηγόρος Αθηνών κυρία Σοφία Ι. Αντωνοπούλου, από το δικηγορικό γραφείο Attica Lawyers

Αγαπητέ αναγνώστη,

Βεβαίως από τη στιγμή που έχει υπογράφει το συμφωνητικό έχετε υποχρέωση να καταβάλετε τα χρήματα. Το γεγονός ότι θα γίνει το δικαστήριο και θα εκδοθεί η απόφαση σημαίνει ότι η πρώην σύζυγος σας, θα μπορεί να κινήσει και ποινικές διαδικασίες σε βάρος σας, σε περίπτωση αθέτησης, κάτι για το οποίο τώρα αδυνατεί.

Εάν πάλι έχουν αλλάξει οι οικονομικές συνθήκες για εσάς από τότε που υπεγράφη το συμφωνητικό, μπορείτε να επιδιώξετε τροποποίηση της συμφωνίας, χωρίς αυτό να σας απαλλάσσει για το έως τώρα χρονικό διάστημα.

 Με εκτίμηση,

Σοφία Ι. Αντωνοπούλου
Δικηγόρος Αθηνών
Γ. Παπανδρέου 106Β, Ζωγράφου,
Τ.Κ. 15773
Τηλέφωνο: 210-7295274 / Fax: 210-7295275
Κιν. 6978 123649
Email: info@atticalawyers.gr
Web: www.atticalawyers.gr

Τώρα μπορείς να επισκεφθείς, επιλεγμένους ειδικούς συνεργάτες μας, μέσω του προγράμματος «Πρώτη Επίσκεψη δωρεάν». Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείς να δείς εδώ ενώ αν θες να πάρεις απαντήσεις μέσω του Singleparent.gr, μπορείς να υποβάλλεις το ερώτημά σου, μέσω της ειδικής φόρμας εδώ.