Ο πρώην σύζυγος ζει στο εξωτερικό και δίνει λιγότερη διατροφή από αυτή που συμφωνήσαμε. Τί να κάνω;

«Καλημέρα σας. Είμαι μητέρα δυο ανήλικων τέκνων. Με τον πρώην σύζυγό μου έχουμε υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό στο οποίο αναγράφεται μηνιαία διατροφή 1000 ευρώ. Έχουν περάσει 2 χρόνια από τότε και τους τελευταίους 4-5 μήνες έχω αρχίσει και παίρνω τα μισά, ενώ τους προηγούμενους μήνες (όχι όλους) έπαιρνα 200 ευρώ. Ζει και εργάζεται (παντρεμένος τώρα) στον Καναδά. Έχουμε ένα διαμέρισμα από κοινού στο οποίο διαμένει ο ίδιος όταν έρχεται και το οποίο βέβαια είναι στα κόκκινα δάνεια. Τα παιδιά μου και εγώ φιλοξενούμαστε από την μητέρα μου και οικονομικά δεν είμαστε σε καλή κατάσταση. Υπάρχει κάποιος τρόπος να διεκδικήσω κάτι καλύτερο από εκείνον για τα παιδιά μου; Σας ευχαριστώ.»

Απαντάει η δικηγόρος Αθηνών κυρία Σοφία Ι. Αντωνοπούλου, από το δικηγορικό γραφείο Attica Lawyers

Αγαπητή φίλη,

Εφόσον το εν λόγω συμφωνητικό σας έχει συμπεριληφθεί σε δικαστική απόφαση συναινετικού διαζυγίου, μπορείτε να κάνετε μήνυση και να επιτύχετε έκδοση καταδικαστικής απόφασης βάσει της οποίας ο σύζυγος σας είναι δυνατόν ακόμα και να συλληφθεί όταν εισέρχεται στη χώρα. Παράλληλα, μπορείτε να επιδιώξετε και δέσμευση των χρημάτων του στο εξωτερικό. Εάν πρόκειται για απλό ιδιωτικό συμφωνητικό, θα πρέπει να ασκήσετε αγωγή πρώτα και αφού δικαιωθείτε, να επιδιώξετε δέσμευση των χρημάτων του στο εξωτερικό.

Με εκτίμηση,

Σοφία Ι. Αντωνοπούλου
Δικηγόρος Αθηνών
Γ. Παπανδρέου 106Β, Ζωγράφου,
Τ.Κ. 15773
Τηλέφωνο: 210-7295274 / Fax: 210-7295275
Κιν. 6978 123649
Email: info@atticalawyers.gr
Web: www.atticalawyers.gr

Τώρα μπορείς να επισκεφθείς, επιλεγμένους ειδικούς συνεργάτες μας, μέσω του προγράμματος «Πρώτη Επίσκεψη δωρεάν». Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείς να δείς εδώ ενώ αν θες να πάρεις απαντήσεις μέσω του Singleparent.gr, μπορείς να υποβάλλεις το ερώτημά σου, μέσω της ειδικής φόρμας εδώ.