Ο πατέρας μου είναι ετοιμοθάνατος. Δικαιούμαι να πάρω την σύνταξη που έχει πιστωθεί στο λογαριασμό του;

0

“Χαίρεται. Στις 25/4/2015 εισήχθη ο πατέρας μου στην εντατική του Τζανειου νοσοκομείου μετά από πνιγμό και καρδιακό επεισόδιο. Από τότε και μέχρι σήμερα δεν έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του. Ρωτώντας τον διευθυντή της εντατικής για την κατάσταση του πατέρα μου, μου είπε ότι οι πιθανότητες να ζήσει είναι μηδαμινές. Τώρα το πρόβλημα είναι το εξης…ο πατέρας μου είναι συνταξιούχος του δημοσίου. 30/4/2015 πιστώθηκε η σύνταξη στον τραπεζικό του λογαριασμό. Δικαιούμαι εφόσον πεθάνει ο πατέρας μου να πάρω την σύνταξη που έχει πιστωθεί στον τραπεζικό του λογαριασμό; Θα εκτιμούσαν πολύ αν μου απαντουσατε. Ευχαριστώ! Έχουν μείνει λογαριασμοί ΔΕΗ, ΟΤΕ ενοίκια απληρωτα και είμαι μακροχρόνια άνεργος και έχω έναν αδερφό με πάνω από 67% ψυχικής αναπηρίας. Επίσης χρειάζομαι τα χρήματα για την κηδεία”

Απαντάει ο λογιστής-φοροτεχνικός κύριος Πέτρος Νταΐδης

Βεβαίως μπορείτε να πάτε στην τράπεζα και να πάρετε τα χρήματα από τον λογαριασμό του πατέρα σας εφόσον έχετε πληρεξούσιο. Αν δεν έχετε τότε μπορείτε με την κάρτα του πατέρα σας να πάτε σε ένα ΑΤΜ και να σηκώσετε την σύνταξη εφόσον γνωρίζετε τους κωδικούς. Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα μονό σε περίπτωση θανάτου του πατρός σας.
Αν τώρα πεθάνει ο πατέρας σας θα πρέπει να απευθυνθείτε σε δικηγόρο ώστε να γίνει αποδοχή κληρονομίας, πιστοποιητικά από δήμο περί συγγένειας κλπ όλα τα σχετικά ώστε να πάρετε και τα έξοδα κηδείας από το ΙΚΑ.

Προς το παρόν ας κινηθείτε με αυτά που έγραψα στην αρχή

Πέτρος Νταΐδης-Λογιστής & Φοροτεχνικός
Διοίκηση Επιχειρήσεων Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε.
Ανδρούτσου 1 & Ομηρίδου Σκυλίτση 54Α
Πειραιάς ΤΚ 18532
Τηλέφωνα:2104252105-2104920515
Fax: 210-4252105
Web: http://www.daidis.net/
E-mail: info@daidis.gr

Ο κύριος Πέτρος Νταΐδης, συμμετέχει στο ειδικό πρόγραμμα “Πρώτη Επίσκεψη δωρεάν” που σου παρέχει τη πρώτη συνάντηση μαζί της, εντελώς δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να δείς εδώ ενώ μπορείς να υποβάλλεις το ερώτημά σου, μέσω της ειδικής φόρμας εδώ.