Είμαι ανύπαντρος πατέρας και ζω στη Κύπρο με τη σύντροφό μου που θέλει να χωρίσουμε. Ποια είναι τα δικαιώματα μου;

0

«Είμαι ανύπαντρος πατέρας ενός αγοριού 14 μηνών και το καλοκαίρι θα γεννηθεί και η κόρη μου. Με τη σύντροφο μου διαμένουμε στην Κύπρο όπου έγινε και η πράξη αναγνώρισης του παιδιού (μέσω των υπηρεσιών της πρεσβείας μας). Είμαστε όλοι Έλληνες πολίτες. Έχουμε πολλά προβλήματα και η σύντροφός μου με διώχνει από το σπίτι που νοικιάζουμε και με απειλεί ότι θα πάρει τα παιδιά και δεν θα τα δω ποτέ. Ήθελα να ξέρω ποια είναι τα δικαιώματά μου ως προς τα παιδιά και τι θα μπορούσα να διεκδικήσω βάση των νόμων που υπάρχουν. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων»

Απαντάει ο δικηγόρος Κύπρου κύριος Νίκος Ροτσίδης

Αγαπητέ αναγνώστη,

Το πρώτο μέλημα του Οικογενειακού Δικαστηρίου σε υποθέσεις γονικής μέριμνας είναι να διασφαλίσει τα καλύτερα συμφέροντα του παιδιού. Τα καλύτερα συμφέροντα του παιδιού υπαγορεύουν όπως το παιδί έχει τόσο πατέρα όσο και μητέρα. Συνεπώς η μητέρα δεν μπορεί να σου πάρει τα παιδιά, τουλάχιστον όχι νόμιμα, εκτός στην περίπτωση που μπορεί να αποδείξει στο Δικαστήριο ότι κάνεις κακό στα παιδιά.

Έχεις όλα τα δικαιώματα που έχει οποιοσδήποτε πατέρας. Δυστυχώς για ευνόητους λόγους δεν μπορώ να τα απαριθμήσω σε αυτή την απάντηση. Εάν έχετε αποφασίσει να χωρίσετε με τη συμβία σου, τότε θα πρέπει να αποταθείς σε κάποιο δικηγόρο που εξειδικεύεται στο οικογενειακό δίκαιο προκειμένου να μεριμνήσεις για τη διασφάλιση τόσο των δικών σου συμφερόντων όσο και των συμφερόντων των παιδιών σου.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Νίκος Ροτσίδης
Δικηγόρος Κύπρου
Γρίβα Διγενή 64 & Βύρωνος Γωνία , Bridge House , Block B
8ος Όροφος, Γραφείο 31 & 32
Nicosia, Cyprus.
Τηλέφωνο: 00357-22 102081
Web: http://www.rotsideslaw.com/

Ο κύριος Νίκος Ροτσίδης, συμμετέχει στο ειδικό πρόγραμμα “Πρώτη Επίσκεψη δωρεάν” που σου παρέχει τη πρώτη συνάντηση μαζί της, εντελώς δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να δείς εδώ ενώ μπορείς να υποβάλλεις το ερώτημά σου, μέσω της ειδικής φόρμας εδώ.