Απολύθηκα αλλά ακόμα δεν μου έχουν καταβάλει τους μισθούς 2 μηνών. Τί να κάνω;

0

Καλησπέρα σας

Εργαζόμουν σε εταιρεία security επι 11 μήνες. Αρχές Μαΐου μου έδειξαν την πόρτα της εξόδου, αφού 2 μέρες νωρίτερα είχε προηγηθεί μια διαφωνία με τον επόπτη της εταιρείας. Στη φύλαξη, όπου εργαζόμουν, ανέφερε στον αρχιφύλακα, πως για 2 ώρες δεν με είχε δει στο σημείο να κάνω περίπολο, ενώ αυτό ήταν ψέμα, διότι μόλις μου τηλεφώνησε ο αρχιφύλακας και με ρώτησε, που βρισκόμουν, του εξήγησα, ότι ήμουν στη φύλαξη και μου ανέφερε, ότι εκεί βρίσκεται και ο επόπτης και δεν με έχει δει. Να σημειώσω, πως δίπλα ακριβώς υπάρχει ένα στρατόπεδο και ο φύλακας της πύλης ηταν στα 5 μέτρα απόσταση. Ανέφερα στον αρχιφύλακα, ότι μπορώ να επιβεβαιώσω τα λεγόμενα μου και ότι δεν ειναι εκεί ο επόπτης, όπως είχε αναφέρει. Καλώς κακώς, δεν ξέρω τί ανέφεραν στον διευθυντή, οπότε και με απέλυσαν. Όμως, παρά τις προσπάθειές μου να μιλήσω μαζί του για την καταβολή μισθών Απριλίου και Μαΐου, δεν μπόρεσα να καταφερω τίποτα. Έχουν περάσει 3 μήνες και ακόμα περιμένω να με πληρώσουν. Απευθύνθηκα στην επιθεώρηση εργασίας Τρίπολης, όπου ανήκω, αλλά μάταια. Δεν ξέρω, τί άλλο να κάνω. Έχω υπογράψει απόλυση και μου είτε, ότι μέχρι τις 20 Μαΐου θα είχα πληρωθεί, αλλά ακόμα περιμένω. Τί να κάνω; Σας ευχαριστώ πολύ!

Απαντάει η δικηγόρος κυρία Κατερίνα Μπασιαρίδου

Από τις πιο βασικές υποχρεώσεις του εργοδότη είναι η καταβολή του συμφωνημένου μισθού. Συνεπώς, από τη στιγμή που εργαζόσασταν στην εν λόγω εταιρεία, και παρά την απόλυσή σας, δεν σας έχουν καταβάλει τους μισθούς σας για τους μήνες  Απρίλιο και Μάιο, δικαιούστε μέσω αγωγής στο δικαστήριο να αξιώσετε την απόδοση των οφειλόμενων μισθών σας.

Κατερίνα Μπασιαρίδου
Δικηγόρος
Βασιλίσσης Σοφίας 6, T.K. 106 74 Αθήνα
Τηλέφωνα: 210 36 24 769, 211 7 80 80 80
Fax: 210 36 24 703
Email:katerina@efotopoulou.gr
Web: http://efotopoulou.gr/

Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ καλό είναι προηγουμένως να ρίξεις μια ματιά στο νέο μας ευρετήριο εδώ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη απαντηθεί!