Από αμέλεια της δικηγόρου χάνω τα χρήματα της διατροφής. Τί να κάνω;

0

«Είμαι μητέρα τριών παιδιών 10 και 7.5 χρονών. Έχω χωρίσει από το 2011 και το διαζύγιο βγήκε πέρυσι τον Μάιο με αντιδικία! Αυτό το ζήτησα εγώ διότι είχαμε προβλήματα επικοινωνίας και εκβιασμούς! Έγινε δικαστήριο προσωρινής διατροφής το Σεπτέμβρη 2012 και δεν έγινε η αίτηση αγωγής μέσα σε 30 ημέρες για να κάνουμε τα ασφαλιστικά νόμιμα για την διατροφή . Κάτι που για το οποίο με διαβεβαίωνε η δικηγόρος ότι δεν είναι πρόβλημα Έκανε αίτηση μετά από 1 χρόνο για να κάνουμε την αγωγή νόμιμη και ζητώντας αύξηση της διατροφής (600 ευρώ ). Επίσης διεκδικώντας τα χρήματα της διατροφής που δεν έδινε. Έχει μαζευτεί ένα ποσό των 6000 εύρω Πριν μια εβδομάδα βγήκε η απόφαση . Η διατροφή μειώθηκε από 600 στα 480 για τα τρία παιδιά και το ποσόν των 6000 ευρώ που χρωστάει από την διατροφή που δεν κατέβαλε τόσα χρόνια το χάνω διότι δεν έγιναν μέσα σε 30 ήμερες τα ασφαλιστικά νόμιμα οπότε έχασαν την ισχύ τους . Και ερωτώ πως είναι δυνατόν από άγνοια και αμέλεια της δικηγόρου εγώ να χάνω τα χρήματα της διατροφής; Υπάρχει τρόπος να τα πάρω; Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!»

Απαντάει η δικηγόρος κυρία Ζωή Παυλίδου

Αγαπητή φίλη,

Θεωρώ ότι στην περίπτωσή σας, με την άσκηση αγωγής μπορείτε να ζητήσετε το ποσό των 6.000,00 Ευρώ ως διατροφή για το παρελθόν, αφού υπάρχει ήδη δικαστική όχληση μέσω της κατάθεσης και επίδοσης της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων στον πρώην σύζυγο. Το γεγονός, ότι η απόφαση ασφαλιστικών δεν ισχύει, διότι δεν ασκήθηκε εμπρόθεσμα αγωγή, είναι ορθό, και δεν μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για να εισπράξετε το επιδικασθέν ποσό των 6.000,00 Ευρώ, ωστόσο μπορείτε να συμπεριλάβετε το ποσό αυτό σε νέα αγωγή και να το διεκδικήσετε εκ νέου μαζί με την διατροφή για το μέλλον.

Δικηγορικό Γραφείο
Ζωής Παυλίδου & Συνεργατών

Δικηγόρος παρ’ Εφέταις
Μητροπόλεως 47, Τ.Κ. 54623
Θεσσαλονίκη.
Τηλέφωνο: 2310 275465
Fax : 2310 271191
E-mail: pzoi@hotmail.com

Τώρα μπορείς να επισκεφθείς, επιλεγμένους ειδικούς συνεργάτες μας, μέσω του προγράμματος «Πρώτη Επίσκεψη δωρεάν». Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείς να δείς εδώ ενώ αν θες να πάρεις απαντήσεις μέσω του Singleparent.gr, μπορείς να υποβάλλεις το ερώτημά σου, μέσω της ειδικής φόρμας εδώ.