Αν η πρώην σύζυγος μου φύγει με το παιδί μας στο εξωτερικό, θα πρέπει να δίνω διατροφή;

0

“Η πρώην σύζυγος θέλει να φύγει σε χώρα του εξωτερικού εκτός Ε.Ε με το ανήλικο τέκνο Υποχρεούμαι σε καταβολή της διατροφής του τέκνου καθ’ολη τη διάρκεια της απουσίας της στο εξωτερικό; Τι συμβαίνει με τη διατροφή σε περίπτωση μόνιμης εγκατάστασης της στη χώρα του εξωτερικού με το τέκνο; Ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία.”

Απαντάει η δικηγόρος κυρία Ζωή Παυλίδου

Αγαπητέ φίλε,
Καταρχήν υποχρεούστε στην καταβολή διατροφής προς το τέκνο σας, εφόσον είστε ο πατέρας του. Η υποχρέωσή σας αυτή δεν αίρεται εξαιτίας του γεγονός ότι μπορεί το τέκνο σας να διαβιεί με την μητέρα του σε χώρα εκτός Ελλάδος και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η χώρα μας έχει συμβληθεί σε πληθώρα διμερών και πολυμερών συμβάσεων με άλλες χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να υπάρχει δικαστική συνεργασία –μεταξύ άλλων- και σε υποθέσεις οικογενειακού δικαίου. Συνεπώς, η μητέρα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει δικαστικά από εσάς διατροφή για το τέκνο, ακόμη και αν διαμένει σε χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ενώσεως

Δικηγορικό Γραφείο
Ζωής Παυλίδου & Συνεργατών

Δικηγόρος παρ’ Εφέταις
Μητροπόλεως 47, Τ.Κ. 54623
Θεσσαλονίκη.
Τηλέφωνο: 2310 275465
Fax : 2310 271191
E-mail: pzoi@hotmail.com

Η κυρία Ζωή Παυλίδου, συμμετέχει στο ειδικό πρόγραμμα “Πρώτη Επίσκεψη δωρεάν” που σου χαρίζει τη πρώτη συνάντηση μαζί της, εντελώς δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να δείς εδώ ενώ μπορείς να υποβάλλεις το ερώτημά σου, μέσω της ειδικής φόρμας εδώ.