Έχω υπογράψει να φύγω μαζί με τα παιδιά μου από το σπίτι της μητέρας του πρώην μου. Αν δεν βρώ σπίτι ως τότε, θα με βγάλουν;

0

Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, και αν μπορείτε να μου απαντήσετε. Έχω πάρει διαζύγιο και έχω υπογράψει να φύγω μαζί με τα παιδιά μου από το σπίτι της μητέρας του πρώην μου, ως τα τέλη Ιουνίου. Αν δεν βρώ σπίτι ως τότε, μπορούν να με βγάλουν έξω; Ή μπορώ να κάνω κάτι να μείνω ώσπου τα παιδιά να γίνουν 18 ετών; Σας ευχαριστώ.

Απαντάει η δικηγόρος κυρία Κατερίνα Μπασιαρίδου

Δυστυχώς, από τη στιγμή που έχετε υπογράψει ένα τέτοιο έγγραφο δεσμεύεστε από αυτό, και αναλόγως του τί έχει συμφωνηθεί, αν η παραμονή σας είχε οριστεί μέχρι τέλη Ιουνίου, τότε πράγματι μπορούν να σας κάνουν έξωση. Διαφορετική  θα ήταν η κατάσταση αν το σπίτι της μητέρας του πρώην συζύγου σας ήταν η κοινή σας διαμονή και αποτελούσε την οικογενειακή σας στέγη κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου σας. Αν στην περίπτωση αυτή υπήρχε απόφαση που να ρυθμίζει το ζήτημα αυτό, θα μπορούσατε να την χρησιμοποιήσετε. Ειδάλλως ισχύουν οι γενικές διατάξεις περί νομής και κυριότητας.

Κατερίνα Μπασιαρίδου
Δικηγόρος
Βασιλίσσης Σοφίας 6, T.K. 106 74 Αθήνα
Τηλέφωνα: 210 36 24 769, 211 7 80 80 80
Fax: 210 36 24 703
Email:katerina@efotopoulou.gr
Web: http://efotopoulou.gr/

Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ καλό είναι προηγουμένως να ρίξεις μια ματιά στο νέο μας ευρετήριο εδώ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη απαντηθεί!