Μαθήματα Ζωής: Η εταιρία που σε βοηθάει να διαχειριστείς την απώλεια

0

Τα «Μαθήματα Ζωής» είναι μια μη κερδοσκοπική  εταιρεία η οποία ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2013 από τη κυρία Νάνσυ Ψημενάτου-Σύμβουλο ψυχικής υγείας-και τον κύριο Δημήτρη Κουτζαμάνη, ιδιοκτήτη παραδοσιακού καφενείου στη Λέσβο. Την απαρτίζουν έμπειροι επιστήμονες από το χώρο της ψυχικής υγείας και ο κύριος σκοπός της είναι η επιμόρφωση γονέων και εκπαιδευτικών, ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού κ.ο.κ  σε θέματα που αφορούν τη στήριξη του παιδιών και αλλά και των ενηλίκων που πενθούν,  την οποιαδήποτε απώλεια.

mathimata zoys2Τα «Μαθήματα Ζωής»  έχουν έναν φιλόδοξο στόχο: Να αποστιγματίσουν το πένθος και την απώλεια. Να  θυμίσουμε ότι όταν δεν πενθούμε (είτε από φόβο είτε από άγνοια) καταδικάζουμε τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας σε μια ζωή που χάνει το νόημα αλλά και την αυθεντικότητα της.  Η κοινωνία πληρώνει το τίμημα του «μη πένθους» με διάφορες μορφές: Αυξημένη χρήση αλκοόλ, ναρκωτικών ή συνταγογραφούμενων χαπιών, επικίνδυνες συμπεριφορές και βία, bulling και αυτοκτονίες.  Τα εργαλεία τους για να το πετύχουμε αυτό είναι τα ακόλουθα:

  • Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας για τις ανάγκες των παιδιών, των εφήβων αλλά  και των ενηλίκων που πενθούν.
  • Επιμόρφωση των ατόμων που βρίσκονται κοντά σε παιδιά, έφηβους και ενήλικες που πενθούν – σε οποιαδήποτε πλαίσιο και αν ανήκουν.
  • Εξειδικευμένη κατάρτιση για επαγγελματίες της υγείας και παιδείας προκειμένου να στηρίξουν τα παιδιά,  τους εφήβους αλλά  και τους ενήλικες που πενθούν.

Τα «Μαθήματα Ζωής» ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα. Οργανώνουν σεμινάρια και εργαστήρια,  τα οποία απευθύνονται σε ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, εκπαιδευτικούς, ιατρούς, γονείς κ.ο.κ με στόχο την επιμόρφωση των ατόμων που συμμετέχουν ώστε να αποκτήσουν τις κατάλληλες γνώσεις αλλά και δεξιότητες στήριξης των παιδιών, των εφήβων αλλά  και των ενήλικων που αντιμετωπίζουν σημαντικές απώλειες στη ζωή τους.

Η θεματολόγια των προγραμμάτων είναι η ακόλουθη:

  • Στήριξη του παιδιού στην απώλεια.
  • Στήριξη των εφήβων.
  • Στήριξη των ενηλίκων στην απώλεια.
  • Επιμόρφωση της  οικογένειας.
  • Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που αντιμετωπίζουν παιδιά και εφήβους που πενθούν.
  • Επιμόρφωση ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.
  • Διαχείριση κρίσεων.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι τα «Μαθήματα Ζωής» στηρίζονται αποκλειστικά σε δωρεές και χορηγίες ώστε να μπορούν να προσφέρουν χωρίς κανένα απολύτως κόστος τις υπηρεσίες τους. Θα τους βρείτε στην ιστοσελίδα τους http://www.lifelessons.gr και στη σελίδα τους στο facebook https://www.facebook.com/mathimata.zois