ΠΑΤΡΑ: Μαρτύριο για άγαμη εργαζόμενη μητέρα που πάσχει από σπάνια ασθένεια!

0

Κόλαση έχει γίνει του τελευταίους μήνες, η ζωή μια άγαμης μητέρας δυο παιδιών η οποία μετά από ταλαιπωρία και λάθος ιατρικές διαγνώσεις , έχει γίνει μπαλάκι μεταξύ  ΕΟΠΠΥ και εργοδοσίας,  στην διεθνή αλυσίδα τροφίμων που εργάζεται.

Η γυναίκα, πριν από 10 χρόνια υπεβλήθη σε αφαίρεση όγκου . Επέστρεψε στη δουλειά της και πριν λίγο καιρό  διεγνώσθη εκ νέου με καρκίνο και υπεβλήθη σε αφαίρεση ωοθηκών.

Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασής της, όταν επέστρεψε στην εργασία της, η διοίκηση της επιχείρησης δεν έκανε δεκτό το αίτημά της  για λόγους υγείας να αλλάξει αντικείμενο και συνέχισε να μεταφέρει κιβώτια και άλλα βαριά αντικείμενα.

Η προσωπική της οδύσσεια ωστόσο δεν είχε τέλος, καθώς στη συνέχεια εμφάνισε πρόβλημα υγείας στον εγκέφαλο το οποίο εκδηλώθηκε με έντονες κεφαλαλγίες και ζαλάδες, με αποτέλεσμα να αρχίσει νέος κύκλος εξετάσεων, με τους γιατρούς στα νοσοκομεία της Πάτρας να μην μπορούν να  βρουν τι έχει και να τις γράφουν επί μήνες αναρρωτικές άδειες.

Με τα προβλήματα λόγω των πονοκεφάλων και των ζαλάδων να πληθαίνουν, αναγκάστηκε να μεταβεί στην Αθήνα και να υποβληθεί σε εξειδικευμένες εξετάσεις, από τις οποίες προέκυψε πως πάσχει από Θρομβοφιλία , μια ασθένεια που προκαλεί θρόμβους , ενώ συγχρόνως διαπιστώθηκε πως λόγω της πάθησής της, είχε υποστεί 6 μικρά εγκεφαλικά.

Η παράνοια

Το μαρτύριο της άγαμης μητέρας δύο παιδιών, δεν έχει τελειωμό, καθώς η επιστροφή της στην Πάτρα μαζί με την διάγνωση έμελλε να την φέρει αντιμέτωπη με απίστευτη γραφειοκρατία, αφού από τον ΕΟΠΥΥ της έγινε γνωστό, πως δεν μπορούν να της γράψουν άλλη αναρρωτική άδεια λόγω του νόμου που υπάρχει και ο οποίος προβλέπει πως για δύο διαφορετικές παθήσεις δεν μπορούν να γραφτούν άλλες άδειες εάν από την προηγούμενη έχει εξαντληθεί το όριο!!!

Η γυναίκα την ίδια ώρα δεν γίνεται δεκτή για εργασία από την αλυσίδα τροφίμων στην οποία εργάζεται, καθώς η εργοδοσία της ζητά ιατρική βεβαίωση, από την οποία να προκύπτει πως δεν υπάρχει κίνδυνος επιστρέφοντας στην εργασία της λόγω της πάθησης της και του αντικειμένου που έχει, να πάθει εγκεφαλικά ή οτιδήποτε άλλο που θα θέσει σε κίνδυνο της ζωή της.

Να σημειωθεί πως η γυναίκα καλείται να περάσει την ίδια ημέρα, από επιτροπή γιατρών στην Αθήνα, προκειμένου να κρίνουν εάν είναι σε θέση να εργάζεται και από επιτροπή γιατρών στην Πάτρα για να εξεταστεί το αίτημα χορήγησης νέας αναρρωτικής.

Πηγή: https://patratora.gr/