ΑΙΜ και Ομάδα Αιγαίου ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια πρωτοβουλία κοινωνικής υπευθυνότητας!

0

Η Κινητή Μονάδα της ΑΙΜ και οι εθελοντές γιατροί της Ομάδας Αιγαίου, που εδώ και 21 χρόνια οργώνουν το Αιγαίο, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να μοιράσουν χαμόγελα σε ακριτικά νησιά. Στις 9 και 10 Οκτωβρίου βρέθηκαν στην Αμοργό, πραγματοποιώντας δωρεάν στοματικό έλεγχο και «εκπαιδεύοντας» τους κατοίκους για τη σημασία της στοματικής υγείας.

 photo Alphamuomicronrhogammaomicronsigmaf 1_zpsdxu2nhpd.jpg

Στο γοητευτικό αυτό νησί, που το χειμώνα είναι άγονη γραμμή, η Κινητή Μονάδα της ΑΙΜ με τη συνδρομή των οδοντιάτρων της Ομάδας Αιγαίου, ενημέρωσαν και εξέτασαν μικρούς και μεγάλους στην Αρκεσίνη, την Αιγιάλη, τα Κατάπολα και στη Χώρα! Η συγκινητική υποδοχή και η ανταπόκριση των κατοίκων της Αμοργού ήταν μια ακόμη επιβεβαίωση για τη σημασία της πρωτοβουλίας «Βουρτσίζουμε Μαζί», που εξελίσσεται σε όλη την Ελλάδα από τον περασμένο Μάρτιο και έχει ήδη προσεγγίσει πάνω από 45.000 άτομα.

 photo Alphamuomicronrhogammaomicronsigmaf 2_zps1kgu47o6.jpg

Η εκστρατεία «Βουρτσίζουμε Μαζί» της ΑΙΜ απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, προσφέροντας ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την υιοθέτηση σωστών συνηθειών στοματικής υγείας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας, στο πλαίσιο του οποίου μικροί και μεγάλοι εξετάζονται δωρεάν από εθελοντές οδοντιάτρους, παρακολουθούν επίδειξη για τον σωστό τρόπο βουρτσίσματος και ενημερώνονται για τη φροντίδα των δοντιών τους.

 photo Alphamuomicronrhogammaomicronsigmaf 3_zpsvecybki9.jpgΛίγα λόγια την Ομάδα Αιγαίου
Τα τελευταία 21 χρόνια, η Ομάδα Αιγαίου με περίπου 100 εθελοντές, ανάμεσα στους οποίους και 35 γιατροί, επισκέπτεται μικρά, μακρινά νησιά της χώρας μας, στα οποία δεν παρέχεται σταθερή ιατρική περίθαλψη, και εξετάζουν πάνω από 3.000 κατοίκους τους, προσφέροντας πολύτιμες φροντίδες υγείας.

Λίγα λόγια την Κινητή Μονάδα της ΑΙΜ
Εδώ και 25 χρόνια, η Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα της ΑΙΜ επισκέπτεται σχολεία, κατασκηνώσεις και κεντρικά σημεία σε όλη την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να έχουν εξεταστεί έως σήμερα περισσότερα από 350.000 παιδιά.