20 χρόνια Μέριμνα, 20 αξίες ζωής!

0

Η Μέριμνα είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρία η οποία ιδρύθηκε από εννέα επιστήμονες στην Αθήνα το 1995 και από το 2013 δραστηριοποιείται και στη Θεσσαλονίκη. Κύριος σκοπός της Μέριμνας είναι η φροντίδα και η υποστήριξη παιδιών κι εφήβων που αντιμετωπίζουν σοβαρή αρρώστια ή θάνατο οικείου τους προσώπου. Επιπλέον, παρέχει ενημέρωση και ευαισθητοποιεί την ελληνική κοινωνία σε θέματα σοβαρής αρρώστιας, θανάτου και πένθους, καθώς επίσης εκπαιδεύει και καταρτίζει επαγγελματίες υγείας και παιδείας σε σχετικά ζητήματα.

Για τα 20 χρόνια λειτουργίας της Μέριμνας, έχουμε οργανώνει μια σειρά από εκδηλώσεις και δράσεις με τίτλο «20 χρόνια Μέριμνα-20 αξίες Ζωής». Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι στην περίοδο κρίσης που διανύουμε τίθενται σε αμφισβήτηση και συγχρόνως αναζητούνται ανθρώπινες αξίες που δίνουν νόημα στη ΖΩΗ και δυνητικά μπορεί να λειτουργήσουν ως πηγές στήριξης για τη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων που αντιμετωπίζουν παιδιά και έφηβοι, συνεργαστήκαμε με κοινωνικούς φορείς (πλαίσια ή/και δομές από όπου εξυπηρετούνται κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, καλλιτεχνικά εργαστήρια, ομάδες δράσης ), καθώς και με σχολεία της Θεσσαλονίκης και των Τρικάλων με στόχο την ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας των παιδιών και των εφήβων.

Τα παιδιά και οι έφηβοι που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη δράση έχουν φιλοτεχνήσει ένα ή περισσότερα έργα τέχνης, τα οποία αναφέρονται σε κάποια από τις 20 αξίες οι οποίες σχετίζονται με τη φιλοσοφία και το έργο της Μέριμνας (αισιοδοξία, ελευθερία, προσωπική ανάπτυξη, προσφορά, δημιουργικότητα κ.α.), με τελικό επιστέγασμα μια εκδήλωση, όπου και θα εκτεθούν τα έργα τους, δίνοντας τη σκυτάλη στη Μέριμνα να συνεχίσει το κοινωνικό της έργο.

Σας περιμένουμε από κοντά να θαυμάσουμε τα έργα των παιδιών και των εφήβων που με τόσο μεράκι έχουν δημιουργήσει, να διασκεδάσουμε με το « Κρουστόφωνο- Μουσικό Παιχνιδοθέαμα» και οι μικροί μας φίλοι να «απλώσουν την αγάπη…» με την παιδαγωγό-συγγραφέα Κατερίνα Τζαβάρα.
Σάββατο 16 Μαΐου 2015 και ώρα 11:00-14:00
Δημαρχείο Θεσσαλονίκης , Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων
Είσοδος Ελεύθερη

Σας περιμένουμε όλους για να γνωρίσετε τη Μέριμνα και να στηρίξετε το έργο και τη δράση της, έτσι ώστε κάθε παιδί να έχει τη στήριξη που δικαιούται, όταν τη χρειάζεται .

Συμβουλευτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης
Φράγκων 13, Θεσσαλονίκη 546 26
Τ: 2310 510 010
F: 2310 513 167
www.merimna.org.gr
E: thessaloniki.support@merimna.org.gr
Fb: www.facebook.com/SymbouleutikoKentroMerimnaThessalonike