Χωρισμένη μητέρα: Όσα αποτρέπουν τους άντρες να βγούν μαζί της!

0

Το διαζύγιο είναι μία τραυματική εμπειρία ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά και πολλές μελέτες έχουν καταδείξει ότι το ζευγάρι που χωρίζει, βιώνει το διαζύγιο το ίδιο συναισθηματικά όπως  θα βίωνε και ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ακόμη κι αν προχωρήσετε τη ζωή σας κι αρχίζετε να βγαίνετε με άλλους, πολλές πληγές και παρερμηνεύσεις μπορεί να βγούν στο φως και να τρομάξουν οποιονδήποτε θελήσει να σας πλησιάσει με καλό σκοπό. Παρακάτω θα δείτε μερικούς από τους λόγους που οι άντρες φοβούνται να βγουν ραντεβού με χωρισμένες μητέρες:

Άλυτα συναισθηματικά μπερδέματα

Πολλοί άνθρωποι προχωρούν πολύ γρήγορα χωρίς να το πολυσκεφτούν και χωρίς να δώσουν στον εαυτό τους το χρόνο να αναρρώσουν επαρκώς. Το ραντεβού πολύ γρήγορα μετά το διαζύγιο μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από προβλήματα, καθώς η γυναίκα φέρει ακόμη αγιάτρευτες πληγές που χρειάζονται προσοχή διότι μπορεί να μετατραπούν σε θυμό και πικρία. Πιο συγκεκριμένα, οι διαζευγμένες τείνουν να βιώνουν μοναξιά, κατάθλιψη αίσθημα αποτυχίας προδοσίας και ανεκπλήρωτου πολύ περισσότερο από τους διαζευγμένους.  Αυτά τα συναισθήματα μπορεί να ξεσπάσουν στη νέα σχέση ή στο νέο σύντροφο ακόμη κι αν ο νέος σύντροφος δεν φταίει. Για έναν άντρα που απλά γνωρίζει ή βγαίνει πρώτη φορά με μια γυναίκα, όλο αυτό είναι πολύ για να το διαχειριστεί…και φεύγει!

Πολλά πράγματα, πολύ γρήγορα!

Οι χωρισμένες μαμάδες, στη προσπάθειά τους να γεμίσουν το κενό του πρώην συζύγου, είθισται να περιμένουν πολλά από τους ανθρώπους που γνωρίζουν. Ένας από τους πιο σημαντικούς τομείς ανησυχίας των  χωρισμένων μαμάδων, είναι οι οικονομικοί πόροι. Το διαζύγιο απομακρύνει το αρσενικό που χειριζόταν την πλειοψηφία των οικονομικών υποθέσεων. Επομένως ο νέος σύντροφος μπορεί να φοβάται ότι η χωρισμένη μητέρα πολύ σύντομα θα θελήσει να καλύψει το κενό της αντρικής φιγούρας και του κουβαλητή για εκείνη και τα παιδιά της. Ακόμη κι αν δεν του έχει δώσει δείγματα για κάτι ανάλογο.

Επιφυλακτική και υπερ-προστατευτική

Η χωρισμένη μητέρα είναι συνήθως υπερ προστατευτική με τα παιδιά της και μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες της, σχετίζεται με το πώς θα τα επηρρεάσουν οι αλλαγές του διαζυγίου. Έτσι, στα πρώιμα στάδια μιας σχέσης, η χωρισμένη μαμά μπορεί να κρατήσει πισινή στο πώς και πόσο κοινωνικοποιεί τα παιδιά της με το νέο σύντροφο, επειδή φοβάται ότι οποιαδήποτε ρήξη μπορεί να τα πληγώσει περισσότερο αν η νέα σχέση δεν πάει καλά. Αυτή η επιφυλακτική στάση σε μία σταθερή και μακροχρόνια σχέση που θεωρητικά δεν έχει κανένα λόγο να κρύβεται, μπορεί να φέρει ένταση και αμηχανία στο ζευγάρι.

Οι «παράξενες» δυναμικές μίας «διαζευγμένης» οικογένειας

Ένας άντρας που εμπλέκεται με μία χωρισμένη μαμά, πρέπει να διαχειριστεί ζητήματα διαφορετικής φύσης που συνήθως αφορούν περισσότερο τις «διαζευγμένες» οικογένειες. Οι αρχάριοι μπορεί να αντιμετωπίσουν σημαντικές δυσκολίες με τα παιδιά της διαζευγμένης μαμάς που ακόμη προσπαθούν να προσαρμοστούν με τις αλλαγές στην οικογένειά τους και που μπορεί στην αρχή,  να απορρίψουν ένα νέο σύντροφο από φόβο ότι θα αντικαταστήσει τον πατέρα τους. Από την άλλη, το ραντεβού με μία χωρισμένη μαμά σημαίνει παράλληλα και συνάντηση με τον πρώην σύζυγο σε κάποιο σημείο της σχέσης, είτε κατά την παραλαβή είτε κατά την παράδοση των παιδιών. Επίσης,  υπάρχει και το ζήτημα του προγραμματισμού εξόδων είτε ορίζοντας ημερομηνίες που μπορείτε να βγείτε είτε φτιάχνοντας ένα πλάνο για το πότε μπορεί η μπέιμπι σίτερ να κρατήσει τα παιδιά για να βγείτε με τον νέο σύντροφο, ο οποίος ίσως να μην είναι ακόμα έτοιμος για κάτι τόσο «περίπλοκο». Και τα πράγματα θα ήταν λιγότερο ρευστά αν ορισμένοι άνθρωποι αποφάσιζαν να βλέπουν τους ανθρώπους ως ξεχωριστές προσωπικότητες και όχι ως προέκταση της οικογενειακής τους κατάστασης.