Το διαζύγιο της μπουγάδας

0

3 στα 10 ζευγάρια, χωρίζουν για την καθαριότητα και τις δουλειές του σπιτιού!

Οι δουλειές του σπιτιού δεν έχουν καθολου πλάκα, ειδικά εάν ζείτε με κάποιον  οι καθημερινές συνήθειες του οποίου είναι να τα πετάει όλα από δω κι από εκεί και να μετατρέπει το σπίτι σε αχούρι.

Πλέον είναι και αποδεδειγμένο ότι 3 στα 10 ζευγάρια στην Μεγάλη Βρετανία, μαλώνουν για θέματα καθαριότητας, ειδικά όταν ο ένας από τους δύο αποποιείται των ευθυνών του και τα περιμένει όλα στο χέρι. Κι ενώ η απιστία και η ασυμφωνία χαρακτήρων ήταν οι συνηθέστερες αιτίες διαζυγίου, πλέον και τα οικιακά ζητήματα παίζουν μεγάλο ρόλο στα ποσοστά των διαζυγίων.

Τα θέματα που έχουν να κάνουν με το νοικοκυριό και οι σύντροφοι που δεν εκπληρώνουν το δικό τους μερίδιο στις δουλειές του σπιτιού, αποτελούν το 30% των διαζυγίων, η απιστία το 40% και η ασυμφωνία χαρακτήρων το 35%.

Η Lindsey Taylor, brand manager της εταιρίας «Vileda», η οποία εκπόνησε σχετική μελέτη, είπε «Τα καθημερινά οικιακά προβλήματα μπορεί στην αρχή να φαίνονται ασήμαντα αν όμως προκύπτουν κάθε μα κάθε μέρα, τότε η αποστροφή που δημιουργείται μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα» και συνεχίζει «Μπορεί επίσης να υπάρχει άλλος πιο σημαντικός λόγος πίσω από έναν χωρισμό, όπως το οικονομικό ή οι προσωπικές διαφορές  αλλά οι καυγάδες για τα μικροπράγματα, αυτοί που φαίνονται ασήμαντοι όπως για παράδειγμα το ποιος θα πλύνει τα πιάτα, είναι που μπορούν να οδηγήσουν το ζευγάρι στα άκρα!».

Το 56% των ζευγαριών ισχυρίστηκε ότι πράγματι οι δουλειές του σπιτιού παίζουν μεγάλο ρόλο στον χωρισμό ενώ το 59% συμφώνησε ότι είναι δύσκολο να παραμείνει κανείς σε μια σχέση όπου ο ένας δεν βοηθάει.

Τα πράγματα που παραμελούνται μέσα στο σπίτι αποτελούν αιτία για το 26% των καυγάδων , οι σύντροφοι που δεν συμμετέχουν στις δουλειές αποτελούν επίσης το 26% ενώ η παραμέληση της μπουγάδας το 18%. Τέλος το να μην πετάξεις τα άπλυτα ρούχα στο καλάθι να μην βάλεις πλυντήριο πιάτων αποτελούν το 15% και το 11% αντιστοιχα.

Ένα μέσο ζευγάρι διαφωνεί για τα παραπάνω ζητήματα περίπου 3 φορές το μήνα για 9 μήνες πρίν αποφασίσουν να χωρίσουν, παρ’ όλο που για το 17%, οι καυγάδες για τα συγκεκριμένα ζητήματα κρατούσαν κατά μέσο όρο 2 χρόνια.

Κι ενώ το 63% δεν μετανιώνει για το διαζύγιο, το 55% παραδέχεται ότι θα μπορούσε να είχε δουλέψει πιο σκληρά με τον/τη σύντροφό του για να λύσει τα προβλήματα.

Περισσότερα από τα 4/5 (83%) όσων γνώρισαν κάποιον άλλον μετά το διαζύγιο, παραδέχτηκαν ότι δούλεψαν πιο σκληρά προκειμένου να αποφύγουν να κάνουν στη νέα τους σχέση, τα ίδια λάθη με τη προηγούμενη.

Η Lindsey προσθέτει: : «Η οριοθέτηση ξεκάθαρων γραμμών σχετικά με τις οικιακές ευθύνες της κάθε πλευράς, μπορεί να μην ακούγεται τόσο ρομαντικός ως τρόπος προσέγγισης μια σχέσεης όμως το να είναι κανείς ευαισθητος και να προγραμματίζει, τελικά μπορεί να βοηθήσει πολλά ζευγάρια να αποφύγουν τα διαζύγια της μπουγάδας στο μέλλον!

Πηγή: http://www.dailymail.co.uk/