Θέλω κάποιον που δεν πρέπει. Και τώρα;

0

Δείτε τί πρέπει να προσέξετε, πρίν μπείτε σε μια σχέση-ταμπού

Το να ερωτεύεστε κάποιον που δεν πρέπει, είναι αναμφισβήτητα μια περίπλοκη υπόθεση που σπάνια βγαίνει σε καλό.  Ωστόσο, κάποια πράγματα κάνουν τη διαφορά όπως το ποιόν έχετε ερωτευτεί, κάτω από ποιές συνθήκες και τι προσδοκίες έχετε από αυτό που ζείτε και αισθάνεστε. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να ξεκαθαρίσετε τη κατάσταση αν όχι έξω σας, τουλάχιστον μέσα σας!

Ξεκαθαρίστε αν πραγματικά δεν πρέπει να είστε ερωτευμένες μαζί του

Οι άνθρωποι που διαφημίζουν τους εαυτούς τους ως ανοιχτόμυαλους, μπορούν να γίνουν πολύ επικριτικοί σε ό,τι αφορά τον έρωτα και να θεωρούν για παράδειγμα πως «δεν πρέπει» να είστε με κάποιον που δεν είναι τόσο εμφανίσιμος όσο εσείς ή που είναι περισσότερο εμφανίσιμος απ’ ότι εσείς ή που δεν είναι ψηλός γεροδεμένος με κοιλιακούς. Αυτό λοιπόν το «δεν πρέπει» έχει πολλές διαστάσεις και είναι ανάλογο με τα κριτήρια του καθενός που όμως μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με τα δικά σας. Επιπλέον μην ξεχνάτε πως αυτός που θα σας αγαπήσει ή θα αγαπήσετε, μπορεί τελικά να μην είναι τόσο ψηλός ή μυώδης θα θέλατε. Το σίγουρο είναι ότι η  λίστα των «δεν πρέπει», δεν πρέπει να περιλαμβάνει ανθρώπους που δεν ανταποκρίνονται στα αισθήματά σας ή που είναι αρνητικοί ή προκατειλλημένοι από προηγούμενες σχέσεις τους…με κοιλιακούς ή χωρίς!

Μην βιάζεστε

Συνήθως ό,τι ξεκινά εκτός ορίων, μένει και εκτός. Μερικές φορές οι άνθρωποι ερωτεύονται κάτω από περίπλοκες συνθήκες , όταν οι βασικοί τομείς της ζωής τους μπάζουν οπότε και προσπαθούν να κρατηθούν από κάπου, μην τους πάρει ο ποταμός. Από αυτή τη κατάσταση πληγώνεται αρκετός κόσμος ωστόσο πρόκειται για απόφαση ενηλίκων που υποτίθεται πως ό,τι κάνουν το κάνουν συνειδητά και με το ανάλογο ρίσκο. Κανείς δεν είπε ότι ο έρωτας είναι εύκολος. Είναι φυσιολογικό μερικές φορές να ερωτεύεσαι ανθρώπους που δεν μπορείς να έχεις. Πρίν διεκδικήσετε έναν τέτοιο άνθρωπο ρωτήστε τον εαυτό σας:

  • Τι καλό ή κακό θα μπορούσε να προκύψει από αυτό;
  • Πώς θα επηρεάσει η απόφασή μου, τους άλλους ανθρώπους; Θα μπορούσα να αντέξω τον εαυτό μου γνωρίζοντας ότι οι πράξεις μου θα πληγώσουν τους άλλους;
  • Τι συμβουλή θα έδινα σε κάποιον αν ήταν στη θέση μου;
  • Αν ο καθένας έκανε αυτό που σκέφτομαι να κάνω, τι θα γινόταν;

Αγαπήστε τον παίκτη, όχι το παιχνίδι

Ναι σωστά διαβάσατε. Πρίν προχωρήσετε σε μια σχέση που δεν πρέπει, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι αισθάνεστε έλξη για το συγκεκριμένο άτομο και όχι ενθουσιασμό για τον απαγορευμένο έρωτα. Ο ενθουσιασμός και ο κίνδυνος γενικότερα, δίνουν χαρά αλλά προσωρινή. Εάν θέλετε να έχετε μέλλον με κάποιον, δεν μπορεί η έλξη σας να είναι μονοδιάστατη ούτε μπορείτε να κρατήσετε  αυτή τη σχέση στη χαμηλή ταχύτητα. Όταν ελκύεστε από έναν άντρα για τους σωστούς λόγους, ελκύεστε και σε πολλαπλό επίπεδο (σωματικά, συναισθηματικά, πνευματικά) και νιώθετε περισσότερο καλοί παρά κακοί, είτε είστε με τον άλλον είτε όχι. Επομένως εάν νιώθετε υπέροχα όταν είστε με τον μυστικό σας έρωτα αλλά ενοχή και αποστροφή όταν είστε χώρια, μάλλον κάτι χρειάζεται να αλλάξει.

Διδαχθείτε από τις αποφάσεις σας

Μπορεί ο «παράνομος» έρωτάς σας να βγεί σε κάτι καλό, μπορεί και όχι. Ίσως να αποφασίσετε ότι δεν αξίζει το ρίσκο. Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να θυμάστε ότι κάθε σχέση και λάθος, κάτι διδάσκει. Ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τον έρωτα τείνουμε να γνωρίζουμε τη σκληρή πλευρά των πραγμάτων. Τουλάχιστον μία «παράνομη» σχέση μας βοηθάει να γινόμαστε καλύτεροι και να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές μέσα μας προκειμένου να μας ελκύουν διαθέσιμοι άνθρωποι υψηλότερων προδιαγραφών. Το καλύτερο μάθημα που μπορεί μια τέτοια σχέση να δώσει, είναι δύο ανθρώπους που αψηφούν όλα τα εμπόδια για να είναι μαζί και στο τέλος το κατορθώνουν!