Άδοξοι έρωτες και μονογονείς!

0

Οι ερωτικές σχέσεις των μονογονέων πολλές φορές μπορεί να καταλήξουν σε φιάσκο και να πληγώσουν τη μία ή και τις δύο πλευρές. Μπορεί για παράδειγμα να βγείτε με κάποιον κι εκεί που νομίζετε πως όλα πάνε καλά, στο τέλος της  βραδιάς ο τύπος να σας πεί ότι δεν του αρέσουν τα παιδιά. Ή έτσι όπως συζητάτε με τη κοπέλα που έχετε βγεί, να σας πεί ότι δεν αντέχει τα ανιψάκια της με τίποτα, τη στιγμή που ετοιμάζεστε να της πείτε ότι έχετε δύο παιδιά που σας περιμένουν στο σπίτι!

Παρακάτω θα δείτε μερικές αληθινές εμπειρίες σύντομων ή μεγαλύτερης διάρκειας σχέσεων, όχι μόνο με άδοξο τέλος αλλά σε πολλές περιπτώσεις και με άδοξη αρχή, που έκαναν τον έρωτα σκέτο… error!

Έχω τέσσερα παιδιά. Δύο μήνες μετά τη γέννα των δίδυμων αγοριών μου, γνώρισα κάποιον μέσω ενός κοινού φίλου, με τον οποίο δεθήκαμε σχετικά γρήγορα. Αλλά επειδή εκείνος δεν έψαχνε για σχέση, ξεκινήσαμε απλώς σαν φίλοι. Ύστερα από δύο μήνες «φιλίας», κάναμε σχέση υποτίθεται σταθερή. Σταδιακά γνώρισε τα παιδιά μου και έπαιζε μαζί τους, πηγαίναμε στο σπίτι του για φαγητό όλοι μαζί,  φεύγαμε ταξίδια, πηγαίναμε θέατρο, ήμασταν σαν οικογένεια. Μέχρι που όταν πήρα υποχρεωτική μετάθεση από τη δουλειά μου και έπρεπε να μετακομίσω σε άλλη πόλη, θυμήθηκε να μου πεί πως δεν ήθελε να συνεχίσουμε διότι ήμουν μαμά και δεν ήξερε αν ήθελε παιδιά γενικώς και ότι μετά από 1 χρόνο σχέσης, θέλει να μείνουμε φίλοι. Ακόμα με ψάχνει…
Τάνια

Είμαι χωρισμένη χωρίς παιδιά και προσπαθώ να δίνω στους μονογονείς την ευκαιρία να τους γνωρίσω και να κάνω και σχέση μαζί τους, δεν έχω πρόβλημα. Ο πρώτος άντρας που γνώρισα ήταν χωρισμένος και μετά από 2-3 ραντεβού, μου ανακοίνωσε ένα βράδυ ότι τα ξαναβρήκε με τη γυναίκα του (με την οποία τελικά ξαναχώρισε). Πρόσφατα ένας άλλος χωρισμένος μπαμπάς μου ζήτησε να βγούμε. Μία ώρα πρίν το ραντεβού με πήρε να μου το ακυρώσει γιατί είχε αρρωστήσει η πρώην γυναίκα του και έπρεπε να κρατήσει τα παιδιά αλλά μου είπε πως θα με έπαιρνε σίγουρα την επόμενη μέρα. Δεν με πήρε ποτέ.
Αλίκη

Γνώρισα τον φίλο μου πρίν από περίπου ένα χρόνο. Από το πρώτο κιόλας ραντεβού του μίλησα για τα παιδιά μου. Φάνηκε σοκαρισμένος αλλά έτοιμος να το αποδεχτεί διότι είχε και εκείνος μία 19χρονη κόρη από τον προηγούμενο γάμο του. Ύστερα από ένα χρόνο σχέσης τα πράγματα μεταξύ μας έγιναν πιο σοβαρά. Μου είπε πως με αγαπούσε, μου έκανε πρόταση γάμου και ξεκίνησε να σχεδιάζει τον γάμο μας περισσότερο κι από εμένα. Φαινόταν ενθουσιασμένος και ερωτευμένος.  Όμως η κόρη του, λίγο καιρό αφότου αρχίσαμε να βγαίνουμε, του είπε να χωρίσει μαζί μου και ότι δεν με συμπαθούσε ενώ με είχε δεί μόνο μια φορά.  Εκείνος δεν την άκουσε και συνέχισε να είναι μαζί μου, να έρχεται σπίτι και να παίζει με τα παιδιά μου τα οποία τον συμπαθούσαν πολύ. Πρίν ένα μήνα ο Γιώργος, έκανε στροφή 180 μοιρών. Μου είπε ότι ήθελε να διακόψουμε γιατί δεν άντεχε να μην του μιλάει η κόρη του εξαιτίας μου και ότι δεν γίνεται να αγαπάει τα παιδιά μου διότι αυτή την αγάπη τη στερεί από τη κόρη του! Είμαι πολύ πληγωμένη. Δεν ξέρει τι κάνει, μια μέρα θα το μετανιώσει που πέταξε μια τέτοια αγάπη.
Φανή

Γνώρισα κάποιον στο facebook και φαινόταν ο τέλειος άντρας για μένα. Είχε δική του επιχείρηση τα τελευταία 12 χρόνια, έμενε σε ένα ωραίο σπίτι και είχαμε πολλά κοινά. Ύστερα έμαθα πως δεν ήθελε παιδιά και πως αν κάποτε άλλαζε γνώμη, θα ήθελε να κάνει μόνο δικά του. Τον ερωτεύτηκα αλλά λίγους μήνες μετά τον έβλεπα να απομακρύνεται και όταν τον ρώτησα γιατί, τότε μου είπε πως δεν ήθελε παιδιά και χωρίσαμε. Ένα μήνα μετά με διεκδίκησε και έτσι τα ξαναβρήκαμε αλλά τρείς μήνες μετά χωρίσαμε ξανά για τον ίδιο λόγο. Είμαι πολύ ερωτευμένη μαζί του αλλά δεν θέλω να χάνω τον χρόνο μου.
Σοφία

Είμαι χήρος και έχω δύο κόρες. Πρίν 4 χρόνια είχα σχέση για δύο χρόνια με μία γυναίκα μεγαλύτερή μου χωρίς παιδιά. Η σχέση πήγανε τόσο καλά που σκεφτόμασταν να παντρευτούμε και επειδή έμενε σε άλλη πόλη και λόγω δουλειάς (ήταν γιατρός) δεν μπορούσε να μετακομίσει, είχαμε συμφωνήσει να μετακομίσουμε εμείς στη πόλη της. Ώσπου λίγους μήνες πρίν το γάμο χωρίσαμε γιατί όπως είπε, δεν άντεχε τα κορίτσια μου. Δεν της είχαν κάνει κάτι απλά η σύντροφός μου δεν ήθελε ποτέ παιδιά στη ζωή της. Πρόσφατα τα ξαναβρήκαμε και όταν έθιξα ξανά το θέμα του γάμου, μου είπε να περιμένουμε να μεγαλώσουν οι κόρες μου ώστε να μετακομίσω μόνος μου στο σπίτι της χωρίς τα παιδιά μου! Δεν πάει καλά η γυναίκα και είναι κρίμα γιατί οι κόρες μου τη φώναζαν μαμά και είχαν δεθεί μαζί της. Χωρίσαμε οριστικά!
Άρης

Όταν ο γιός μου ήταν έξι μηνών, με έναν πολύ καλό μου φίλο ήρθαμε πιο κοντά και τελικά μου ζήτησε να βγούμε. Εννοείται ότι ήξερε πως έχω παιδί και το είχε γνωρίσει. Μετά από 6 μήνες σχέσης άρχισε να φέρεται περίεργα και να κάνει πίσω. Όταν του ζήτησα να μου πεί ανοιχτά τι συνέβαινε, μου είπε πως δεν ήταν έτοιμος να γίνει μπαμπάς και ότι δεν ήθελε να μεγαλώσει ένα παιδί που δεν ήταν δικό του!! Θύμωσα πολύ. Ήταν δικαιωμά του να νιώθει έτσι αλλά αφού είχε τέτοιες απόψεις, δεν είχε κανένα δικαίωμα να είναι μαζί μου 1 χρόνο, να βλέπει το παιδί και να το βάζει στη διαδικασία να δένεται μαζί του.  Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ποτέ δεν του ζήτησα να κρατήσει το μικρό ούτε μισό λεπτό ούτε να γίνει πατέρας στο παιδί μου. Έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου στους άντρες και έχω ένα χρόνο να βγω με κάποιον όχι επειδή δεν μου το έχει ζητήσει κάποιος αλλά επειδή όποιος και να μου το ζητήσει αρνούμαι ευγενικά. Ίσως όταν μεγαλώσει ο γιός μου.
Κική

Είδα τη μαμά μου να κάνει τρείς σοβαρές αλλά αποτυχημένες σχέσεις. Ο λόγος που όλες της οι σχέσεις απέτυχαν ήταν ότι-επειδή είχε τεράστιο θέμα με τη πρώην πεθερά της, και γιαγιά μου- δεν ήθελε να έχει καμία σχέση με τις οικογένειες ή τα παιδιά, των συντρόφων της. Όσες φορές και να της το είπα δεν το καταλάβαινε. Όταν κάνεις σχέση με κάποιον, κάνεις και με την οικογένειά του. Λίγο ή πολύ δεν έχει σημασία, το καθόλου όμως έχει μεγάλη σημασία. Όταν ο άλλος βλέπει ότι αγνοείς ή απορρίπτεις πρίν καν γνωρίσεις τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή του, είναι λογικό να φεύγει, θίγεται. Μία δυνατή σχέση που αντέχει στο χρόνο, δεν γίνεται να μην συνδέεται με την οικογένεια του ενός ή του άλλου. Αλλιώς είναι θέμα χρόνου να τελειώσει.
Γιώργος

Πρίν μερικά χρόνια, συνάντησα τυχαία μία συμμαθήτριά μου από το Λύκειο. Όταν πηγαίναμε σχολείο τα είχαμε για λίγο ώσπου έφυγα για σπουδές και κόψαμε. 20 χρόνια μετά ξαναβρεθήκαμε και ήμασταν πολύ χαρούμενοι. Μονογονείς και οι δύο και πάλι μαζί. Εγώ έχω μία κόρη 7 ετών και εκείνη ένα γιο 14 ετών. Δυστυχώς όμως ο γιός της δεν με ήθελε. Ό,τι και αν έκανα όσο και αν προσπάθησα μου πήγαινε κόντρα και με προσέβαλλε. Εκείνο τον καιρό βρήκαν ότι έχω καρκίνο στο συκώτι. Ελάχιστα μου συμπαραστάθηκαν. Ο γιός της μου φώναζε και με έβριζε ενώ έκανα χημειοθεραπείες και ήμουν πολύ αδύναμος να αντιδράσω. Τώρα έχουμε χωρίσει και ζω μόνος μου με το παιδί μου. Το μόνο που με πληγώνει είναι ότι η κόρη μου, έβλεπε τον γιό της σαν τον μεγάλο της αδελφό και έχει πληγωθεί πολύ, κάθε μέρα κλαίει και τον ζητάει. Δεν ξέρω τι να κάνω…
Σπύρος

Περιμένουμε και τη δική σας εμπειρία με email, στο info@singleparent.gr
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και σας διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σας θα παραμείνει μυστική.