Σχέσεις και ειλικρίνεια

0

Οι νέες γνωριμίες μετά το διαζύγιο, μπορεί να είναι μια εξαντλητική διαδικασία. Τα πάνω, τα κάτω, τα παιχνίδια, τα ψέμματα, το να μην ακούς τις συμβουλές κανενός ή αντίθετα, να ακούς υπερβολικά πολλές συμβουλές, το φλέρτ, οι χωρισμοί, οι επανασυνδέσεις, η απιστία, η αναποφασιστικότητα, τα απωθημένα και το χειρότερο όλων: Το ψέμα!

Δεν θα ήταν καλύτερο, αντί για το κλασσικό «Δεν ξέρω τι θέλω αυτή τη στιγμή», να πεί κάποιος το ειλικρινές «Μου αρέσεις πραγματικά αλλά θέλω να δω εάν υπάρχει άλλος που να μου αρέσει καλύτερα»; Είναι δύσκολο να είναι κανείς ειλικρινής, όχι μόνο με κάποιον άλλον, αλλά και με τον ίδιο του τον εαυτό. Δεν είναι όμως καλύτερο να πείς σε κάποιον ότι απλά αυτή η σχέση δεν σου ταιριάζει ή ότι έχεις ήδη μια άλλη σχέση, απ’ το να πείς ένα σκέτο «Δεν ενδιαφέρομαι» και να αφήνεις τον άλλον να αναρωτιέται που έκανε λάθος;

Η άλλη πλευρά του να μην είστε ειλικρινείς, είναι ότι κρατάτε πίσω τον εαυτό σας αλλά κα τον άλλον, που πιστεύει πως μπορεί να σας περιμένει, ωσότου χωρίσετε από τη σχέση σας. Δείτε λοιπόν 16 κλισέ που λένε οι άνθρωποι όταν κάνουν νέες γνωριμίες μετά το διαζύγιο και ποια αλήθεια, εύχομαι να έλεγαν!

1. Δεν θέλω σχέση αυτό τον καιρό. 
Η αλήθεια: Δεν θέλω να είσαι η κοπέλα μου. Ποτέ!

2. Βγαίνω με κάποιον αυτό το διάστημα. 
Η αλήθεια: Δεν αξίζει να ρισκάρω αυτό που έχω τώρα με το/τη σύντροφό μου, ακόμη και αν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος/η ότι για τη σχέση μας.

3. Δεν φταίς εσύ, εγώ φταίω.
Η αλήθεια: Εσύ φταίς.

4. Θέλω να βγαίνω με άλλους. 
Η αλήθεια: Θέλω να δω αν μπορώ να γνωρίσω κάποιον που να μου αρέσει περισσότερο επειδή δεν είμαι σίγουρος/η γι’ αυτή τη σχέση, αλλά δεν θέλω κιόλας να ρισκάρω να σε χάσω.

5. Θέλω απλά να περνάω καλά! 
Η αλήθεια: Δεν θέλω να είμαι μόνο μαζί σου.

6. Η σχέση μας δεν βγαίνει πουθενά. 
Η αλήθεια: Θέλω να χωρίσουμε.

7. Είσαι φοβερός τύπος ή πολύ καλό κορίτσι. Δεν σου αξίζω! (αχου μωρέ το γλυκούλι). 
Η αλήθεια: Δεν σε θέλω.

8. Τι κάνεις τώρα;
Η αλήθεια: Θέλεις να έρθω να το κάνουμε;

10. Μια μέρα θα κάνεις έναν άντρα/μια γυναίκα, πολύ πολύ ευτυχισμένο/η. 
Η αλήθεια: Δεν με κάνεις ευτυχισμένο/η.

11. Δεν θέλω άλλο να μαλώνουμε. 
Η αλήθεια: Εύχομαι να μπορούσα να γυρίσω πίσω στους πρώτους 6 μήνες της σχέσης μας όταν ήμασταν στα καλύτερά μας, διότι και οι δύο ξέρουμε ότι η σχέση μας πάει πολύ γρήγορα!

12. Συγγνώμη που δεν πήρα τηλέφωνο, είμαι πολύ απασχολημένος/η στη δουλειά.
Η αλήθεια: Γνώρισα κάποιον/α άλλη, βγήκαμε για μερικές εβδομάδες και απλά τελείωσε ή Δεν μου άρεσες και μετά άλλαξα γνώμη.

13. Είμαι χαρούμενος/η με αυτό που έχουμε.
Η αλήθεια: Δεν θέλω να συγκατοικήσουμε/παντρευτούμε.

14. Φεύγω ταξίδι με τη δουλειά και θα σε πάρω όταν γυρίσω.
Η αλήθεια: Άμα σε πάρω γράψε μου.

15. Δεν έχω χρόνο για σχέση.
Η αλήθεια: Δεν έχω χρόνο για σχέση…μαζί σου!

16. Δεν ξέρω τι θέλω.
Η αλήθεια: Θέλω να βγω με τις φίλες ή τους φίλους μου, να μιλήσω μαζί τους και να δω αν μου λείπεις και αν θέλω να συνεχίσουμε να βγαίνουμε.

Φυσικά όλα τα παραπάνω δεν μεταφράζονται πάντα έτσι και σε κάθε περίπτωση. Οι γνωριμίες και οι σχέσεις σήμερα, είναι πολύπλοκες. Οι άνθρωποι μπερδεύονται ακόμη και με τα πιο απλά, και λένε πράγματα ακόμη κι όταν δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι την αλήθεια. Μπορεί να είναι άσχημο να βλέπετε μπροστά σας πράγματα που σας είπαν και πιστέψατε ή θέλατε να πιστέψετε, λέξεις ή πράξεις που σας πλήγωσαν και που σας έκαναν, μέχρι και να κλάψετε. Αλλά μακροπρόθεσμα, θα είστε σε θέση να διακρίνετε την αλήθεια πίσω από τις λέξεις των άλλων, πιο εύκολα και ανώδυνα, γλιτώνοντας έτσι κόπο, χρόνο και περισσότερες πληγές!

Πηγή: Huffingtonpost.com