Να χωρίσω τον σύζυγο για τον εραστή;

0

Αυτό ήταν λοιπόν! Αποφασίσατε να φύγετε σήμερα κιόλας για να είστε μαζί με την “αδελφή ψυχή” σας. Από εδώ και στο εξής δεν θα συμβιβαστείτε ποτέ ξανά με τον θλιβερό και χωρίς νόημα τρόπο ζωής που ζούσατε ως τώρα, όταν μπορείτε να έχετε την ρομαντική, μεθυστική και θυελλώδη ζωή που ζούσατε κρυφά τόσο καιρό με τον εραστή σας.

Ακούγεται οικείο; Εάν σκέφτεστε να τερματίσετε την τωρινή σας σχέση για μια καινούρια, θα ήταν ίσως προτιμότερο να μην βιαστείτε και να θέσετε πρώτα στον εαυτό σας τα παρακάτω ερωτήματα.

Πόσο καλά γνωρίζετε τον εραστή σας;

Κανείς δεν είναι τέλειος, αλλά ειδικά όταν τυφλωνόμαστε από έρωτα είναι πολύ δύσκολο να διακρίνουμε ψεγάδια στον σύντροφό μας. Ότι και να κάνει το βρίσκουμε υπέροχο, η σχέση μας είναι τέλεια και τίποτα δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό. Πείθουμε τον εαυτό μας ότι κανένας δεν μας έχει κάνει να νιώσουμε έτσι στο παρελθόν.

Εάν βρίσκεστε ακόμα στο στάδιο του ενθουσιασμού, τότε δεν μπορείτε να δείτε τη σχέση σας ρεαλιστικά. Τα πάντα αλλάζουν με τον καιρό και η ρουτίνα θα μπορούσε να επέλθει αρκετά γρήγορα. Μην ξεχνάτε πως ο εραστής σας γνωρίζει ότι είστε παντρεμένη και σε αυτό το επίπεδο λειτουργεί και ως συνένοχος.

Πόσο αληθινή είναι αυτή η σχέση;

Οι περισσότεροι δεσμοί είναι μυστικοί, με αποτέλεσμα να είναι εύκολο και για τους δύο να δείχνουν τον καλύτερό τους εαυτό στον περιορισμένο χρόνο που ξοδεύουν μαζί. Τίποτα από τον έξω κόσμο δεν έχει αγγίξει την σχέση σας. Είναι σαν να βρίσκεστε σε διαρκείς διακοπές. Όταν λοιπόν αυτός ο δεσμός δεί το φως της ημέρας, η φαντασιώδης σχέση θα γίνει μέρος της πραγματικότητας- με όλες τις βαρετές και επαναληπτικές πτυχές της.

Είστε αντικειμενικoί με τον γάμο σας;

Ο γάμος και ο σύντροφός σας ωχριούν μπροστά στον εξωσυζυγικό σας δεσμό. Είναι εύκολο να εστιάσετε στο τι δεν πάει καλά εφόσον η αντίθεση είναι τόσο εμφανής. Το να παραδεχτείτε στον εαυτό σας ότι μπορούν να υπάρχουν και θετικές πτυχές του γάμου σας και του συζύγου σας, μπορεί φαίνεται άβολο, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν είναι αλήθεια. Όταν ψάχνετε για τα αρνητικά, είναι πολύ εύκολο να τα εντοπίσετε. Αυτό μπορέι να συμβεί και με τα θετικά, αρκεί να είστε πρόθυμοι να τα δείτε. Προσπαθήστε να δουλέψετε πάνω σε αυτό ώστε να δείτε τα θετικά στον γάμο σας.

Είστε ειλικρινείς για την συνεισφορά σας στον γάμο σας;

Αν βλέπετε μόνο τα λάθη του συζύγου σας, το πιο πιθανό είναι να επαναλάβετε τα δικά σας λάθη στην νέα σας σχέση. Έχοντας μια σχέση ως τρόπο για να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα του γάμου σας, είναι μια επιλογή που κάνατε εσείς. Βλέποντας το τι σας οδήγησε να κάνετε αυτήν την επιλογή, θα αποκαλύψει πολλά για εσάς και τον ρόλο που παίζατε στην επιτυχία των σχέσεών σας.

Η ευτυχία σας είναι πιο σημαντική από των παιδιών σας;

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, είναι πιθανό ο σύζυγός σας να νιώσει κατεστραμμένος με την αποφασή σας και την αιτία της. Σαν ενήλικας βέβαια, ελπίζουμε πως θα βρεί κάποιο τρόπο να το αντιμετωπίσει. Καί όταν φεύγετε από εναν γάμο θα πρέπει να φύγουν και τα παιδιά σας. Ναι, φυσικά και θέλουν να είστε ευτυχισμένοι, απλά δεν ξέρουν πόση στενοχώρια τελικά θα τους προκαλέσει όλο αυτό.

Είστε ενήμεροι για τις δυσμενείς συνθήκες που θα αντιμετωπίσει η νέα σας σχέση;

Δεν ξεκινάτε τη σχέση αυτή με λευκό μητρώο, και αυτός είναι ένας παράγοντας για παραπάνω στρες από την αρχή της. Αν και οι δύο έχετε αφήσει τους γάμους σας για να είστε μαζί, το στρες θα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Οι δεύτεροι γάμοι σύμφωνα με στατιστικές,τείνουν να αποτυγχάνουν πιο συχνά σε αναλογία με τους πρώτους. Αυτοί που ξεκίνησαν ως παράνομοι δεσμοί θεωρούνται οι χειρότεροι όλων.

Είστε προετοιμασμένοι για τις αντιδράσεις των φίλων και της οικογένειάς σας;

Θέλετε να πιστεύετε πως οι άνθρωποι που είναι κοντά μας, θέλουν το καλύτερο για μας. Αυτό δεν ισχύει πάντα σε περιπτώσεις που υπάρχουν παράνομοι δεσμοί. Μπορεί να είναι ανώμαλη η διαδρομή για τον εραστή σας ώστε να γίνει αποδεκτός στο περιβάλλον σας. Το διαζύγιο, ακόμα και υπό τις καλύτερες συνθήκες διαχωρίζει τα κοντινά μας άτομα. Όταν όμως υφίσταται απιστία, αυτοί οι διαχωρισμοί μπορεί να είναι ταυτόχρονα απρόσμενοι και σκληροί. Κάτι τέτοιο είναι πιθανό στην αρχή να σας φέρει κοντά με τον εραστή σας, στην πορεία ομως μπορεί να δημιουργήσει δυσαρέσκεια και αργότερα απομάκρυνση.

Το να δραπετεύσετε από τον κόσμο που δημιουργήσατε με τον σύζυγό σας για να ζήσετε σε έναν νέο και συναρπαστικό κόσμο με τον εραστή σας, μπορεί να φαίνεται καταπληκτική ιδέα την παρούσα στιγμή. Το αναπάντητο ερώτημα όμως είναι: “Θα είναι το ίδιο τέλεια στο αληθινό και διαπεραστικό φως της ημέρας;”.  Μόνο ο χρόνος και το αντίκτυπο της αναπόφευκτης παράπλευρης απώλειας θα δείξουν!

Πηγή: yourtango.com