Σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σας

0

Βρίσκεστε συνήθως σε καταστάσεις όπου τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα ή είναι «κάπως»; Δώστε προσοχή σε όσα ακολουθούν και βαράνε καμπανάκι ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σας, και μια μέρα θα μας ευγνωμονείτε!

1. Όρια; Τι είναι αυτά;
Είτε πρόκειται για «αστείο» εις βάρος σας, για μια γλώσσα που δεν σας αρέσει ή για τη πίεση να μοιραστείτε πράγματα που θέλετε να παραμείνουν προσωπικά, οποιοσδήποτε δεν σέβεται το δικαίωμά σας να έχετε το δικό σας χώρο (συναισθηματικά προσωπικά, σωματικά ή νοητικά) θα σας αναστατώνει συνεχώς.

2. Του/της ξεφεύγουν μυστικά
Σε όλους μπορεί να ξεφύγει ένα μυστικό, αλλά όταν το άτομο το οποίο έχει ορκιστεί να μην πεί τίποτα για κάτι προσωπικό σας και ξαφνικά του ξεφεύγει μπροστά σε άτομο που ξέρει ότι δεν πρέπει να το μάθει, πολύ πιθανόν να μην πρόκειται για κάτι που έκανε κατά λάθος. Αν το ξανακάνει, σημαίνει πως έχετε δίπλα σας έναν εχθρό με προβιά συντρόφου.

3. Φρικάρει
Αν δεν έχει πιάσει φωτιά το σπίτι ή δεν έχει συμβεί κάτι κακό, ένας άνθρωπος που φωνάζει, στέλνει απανωτά προσβλητικά sms και τρέχει πάνω κάτω βρίζοντας, είναι απόδειξη ότι το άτομο αυτό δεν μπορεί να ελέγξει τα συναισθήματά του. Είτε αυτό οφείλεται σε ανωριμότητα ή τάση εκφοβισμού, κανείς δεν σας υποχρεώνει να το κάνετε μέρος της ζωής σας.

4. Σας «γειώνει»
Αν θυμώνει μαζί σας όταν θίγετε ένα θέμα που δεν θέλει να συζητήσει αλλά αυτό έχει ως συνέπεια να σας κλείνει το τηλέφωνο στα μούτρα, να μην απαντά στα email και στις κλήσεις σας ή όταν απαντά να σας λέει ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να τα πείτε, τότε μάλλον πρέπει να απομακρυνθείτε. Όλοι οι άνθρωποι μπορεί να πούμε πράγματα που να χτυπήσουν κάποια ευαίσθητη χορδή αλλά άλλο αυτό και άλλο να μην ακούγεστε ποτέ. Ίσως να πρέπει να βρείτε κάποιον που να ενδιαφέρετε για τα συναισθήματά σας και να δέχεται τα «λάθη» σας.

5. Λέει ψέμματα
Εάν ο νέος σύντροφος  αλλάζει την αλήθεια όταν δεν του αρέσει ο τρόπος που εξελίσσεται η συζήτηση, τότε αυτό δεν είναι απλά καμπανάκι αλλά καμπαναριό. Καθόλου εμπιστοσύνη=καθόλου σχέση. Τέλος.

6. Δένεται πολύ γρήγορα μαζί σας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα
Εντάξει ναι, υπάρχουν άνθρωποι που μας κάνουν περισσότερο «κλίκ» από άλλους αλλά το δέσιμο θέλει χρόνο για να επιτευχθεί. Δεν γίνεται κάποιος να σε αγαπάει σε δύο εβδομάδες και αυτή η εξοικείωση δεν είναι ό,τι καλύτερο.

7. Δεν σας σέβεται
Το πώς λειτουργούμε υπό πίεση, δείχνει τον χαρακτήρα μας. Αν βρίζει τους άλλους ή τους αντιμετωπίζει σαν σάκο του μπόξ, λέει πολλά για εκείνον όπως και για όλους μας. Το ίδιο ισχύει ακόμη κι αν ακούσετε τον/τη σύντροφό σας εν ώρα εργασίας, να μιλάει άσχημα σε πελάτη. Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν έτσι τους άλλους, πιθανόν να αντιμετωπίσουν έτσι κι εσάς.

8. Σας δίνει συμβουλές για το πώς να βελτιώσετε την εμφάνιση ή τη ζωή σας
Μπορεί να φαίνεται ότι προσπαθεί να σας βοηθήσει ή ότι νοιάζεται για εσάς αλλά με το να σας δίνει συμβουλές που δεν του ζητήθηκαν και μάλιστα σε τέτοια ευαίσθητα θέματα, δείχνει άνθρωπο που προσπαθεί να σας ελέγξει. Εκτός αν εσείς οι ίδιοι, τον/τη ρωτήσετε μήπως πρέπει να αλλάξετε κάτι, δεν έχει κανένα λόγο να παρεμβαίνει.

9. Πάντα θέλει κάτι από εσάς
Αν έχετε αρχίσει να συνειδητοποιείτε ότι τα μηνύματα τύπου «Έτσι σου έστειλα να δώ τι κάνεις» παίρνουν κάθε φορά άλλη τροπή διότι πάντα στο τέλος ζητάει κάτι, δεν είναι καλό σημάδι. Οι σύντροφοι πρέπει να στηρίζουν ο ένας τον άλλον αλλά αν ο άλλος ζητάει διαρκώς και μόνο, τότε το μόνο που πρέπει να του δώσετε είναι τα παπούτσια στο χέρι!

10. Δεν φταίω εγώ
Όλοι κάνουμε λάθη και αν εξαιρέσουμε χοντρά σκηνικά, όπως για παράδειγμα μια προδοσία, ο τρόπος που τα αντιμετωπίζουμε δείχνει και τη μοίρα μας στη προσωπική μας ζωή. Εάν λοιπόν ο/η σύντροφός σας έχει πάντα έτοιμη μια δικαιολογία για τα αδικαιολόγητα ή ρίχνει το φταίξιμο για τους χωρισμούς του, στις/στους πρώην συντρόφους, τότε έχετε να κάνετε με έναν άνθρωπο που παριστάνει το θύμα.

11. Οι φίλοι σας, τον/τη μισούν
Οι αληθινοί φίλοι, σας αγαπούν και θέλουν το καλύτερο για εσάς. Εάν κάποιος πεί κάτι αρνητικό, δεν σημαίνει πως έχει δίκιο αλλά αν ακούτε συνέχεια σχόλια ή βλέπετε εκφράσεις δυσαρέσκειας για εκείνον/η, από περισσότερους του ενός ατόμου, ίσως να πρέπει να ψάξετε να δείτε το γιατί.

12. Μισεί τους φίλους σας
Εάν κάθε φορά σχολιάζει αρνητικά τους φίλους σας ή και μέλη της οικογένειάς σας και σας κάνει να τους αμφισβητείτε, κάτι δεν πάει καλά.

13. Είναι χειριστικός/ή
Ακούγεται τρελό αλλά υπάρχουν άνθρωποι που θα σας πούν ότι έχετε πεί και κάνει πράγματα που δεν είπατε και δεν κάνατε ή θα σας πούν ότι αντιδράσατε υπερβολικά ενώ αντιδράσατε μια χαρά. Το κλασσικό «πάω να σε βγάλω τρελλό» είναι προνόμιο των χειριστικών ανθρώπων γι’ αυτό μείνετε μακριά.

14. Δεν βλέπεστε σχεδόν ποτέ
Στις μέρες μας είναι συνηθισμένο για τους ανθρώπους να επικοινωνούν περισσότερο μέσω facebook, skype ή twitter αλλά εάν επικοινωνείτε με αυτό τον τρόπο βδομάδες ολόκληρες χωρίς να συναντιέστε, μάλλον δεν είστε οι μόνοι/ες στη ζωή του/της ή αντιμετωπίζει τους ανθρώπους περισσότερο ως «θαυμαστές» παρά ως συντρόφους. Το  fan club σας και σε άλλη συναυλία!

15. Αυτό το γνώριμο άσχημο συναίσθημα
Το ένστικτο είναι κάτι αληθινό και το έχουμε όλοι. Εμπιστευθείτε κι εσείς το δικό σας.

Πηγή: http://www.huffingtonpost.com/