Μετά το διαζύγιο: Σεξ χωρίς δεσμεύσεις!

0

Το σεξ χωρίς δεσμεύσεις μετά το διαζύγιο, σημαίνει διαφορετικά πράγματα με διαφορετικούς ανθρώπους. Ο γενικός κανόνας είναι οι άντρες να κρατούν τα συναισθήματά τους έξω από τη κρεβατοκάμαρα και οι γυναίκες, να μπερδεύουν την οικειότητα με την αγάπη, επιτρέποντας έτσι στον εαυτό τους να πληγωθεί. Για αυτό το λόγο, είναι επιτακτική ανάγκη , ειδικά για τις γυναίκες, να απομυθοποιήσουν κάποια πράγματα πρίν ξεκινήσουν να έχουν περιστασιακές επαφές με κάποιον.

Μετά το διαζύγιό της η Λένα, ήταν φοβισμένη και δεν ήθελε να ξαναβγεί για ποτό με φίλες. Μετά από χρόνια χωρίς σεξ μέσα στο γάμο της, η έντονη επιθυμία της για επαφή, την τρέλαινε! Δεν εμπιστευόταν πλέον τον εαυτό της και θεωρούσε πως αν έβγαινε, εξαιτίας αυτής της έντονης επιθυμίας, θα πήγαινε με τον πρώτο τυχόντα.  Ένιωθε ότι γινόταν μια μάχη μέσα στο μυαλό της: Η μία πλευρά της έλεγε ότι ήταν απόλυτα φυσιολογικό να έχει αυτές τις ορμές και να θέλει να τις κάνει πράξη ενώ η άλλη πλευρά της έλεγε πως έπρεπε να αρνηθεί τις επιθυμίες της και να παραμείνει το «καλό» κορίτσι και ένα καλό γονεικό πρότυπο για τα παιδιά της.

Η Τζένη μετά το διαζύγιό της, πήρε εντελώς διαφορετικό δρόμο από τη Λένα. Λίγο μετά το διαζύγιό της, άρχισε να βγαίνει σχεδόν κάθε Παρασκευή και Σάββατο, να πηγαίνει σε μπαράκια, να φλερτάρει και τελικά να κάνει και 1-2 one night stand. Έψαχνε την επιβεβαίωση αλλά και όλα όσα δεν της προσέφερε ο γάμος της.

Η Λένα και η Τζένη, πήραν δύο εντελώς διαφορετικές κατευθύνσεις στη ζωή τους. Καμία από τις δύο δεν σταμάτησε να πάρει το χρόνο της να ανασάνει και να δεί τι πραγματικά ήθελε και έψαχνε. Το περιστασιακό σεξ μετά το διαζύγιο δεν είναι για όλους. Ωστόσο, σε αρκετούς ανθρώπους, ικανοποιεί τις βιολογικές και σωματικές ανάγκες χωρίς ενοχές και τους βοηθάει να αναρρώσουν συναισθηματικά να ωριμάσουν και να προχωρήσουν.

Ειδικά οι γυναίκες δυσκολεύονται να εμπλακούν σε μία σχέση μόνο για το σεξ, εξαιτίας μίας ισχυρής ορμόνης που ονομάζεται οξυτοκίνη. Η οξυτοκίνη απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του οργασμού και πιστεύεται ότι είναι και μία από τις αιτίες που η γυναίκα επιδιώκει να δημιουργεί συναισθηματικούς δεσμούς με τους άντρες που της προκαλούν οργασμό. Ωστόσο μόνο εσείς μπορείτε να αποφασίσετε τι είναι σωστό και αποδεκτό για εσάς και τι όχι!

Εάν ανήκετε σε εκείνους που έχουν αποφασίσει ότι το σεξ χωρίς δεσμεύσεις μετά το διαζύγιο, είναι ιδανικό για εσάς, παρακάτω, ακολουθεί μία λίστα από χρήσιμες συμβουλές για να μην πάτε ξυπόλυτοι… στα αγκάθια!

1. Να είστε ειλικρινείς: Εξερευνήστε τον εαυτό σας και τους πραγματικούς λόγου που θέλετε σεξ χωρίς δεσμεύσεις. Μπορεί να προτιμάτε κάτι γρήγορο χωρίς πολλές κουβέντες ή μπορεί να θέλετε κάποιον που μεν να κάνετε σεξ αλλά να περνάτε και λίγο χρόνο παραπάνω μιλώντας για τα ενδιαφέροντά σας. Σε κάθε περίπτωση, κάτω από τέτοιες συνθήκες, οι αγκαλιές είναι προαιρετικές.

2. Να είστε ευθείς: Δείξτε σεβασμό στον ερωτικό σας σύντροφο. Χρειάζεται αρκετή αυτοπεποίθηση για να του πείτε τι θέλετε και τι δεν θέλετε στη σχέση σας αλλά και στο κρεβάτι. Ξεκαθαρίστε μεταξύ σας ότι μπορείτε να τερματίσετε /ο,τι έχετε, ανά πάσα στιγμή χωρίς εξηγήσεις ή ανταλλαγή πυρών.

3. Να είστε ρεαλιστές: Η σχέση μεταξύ σας είναι προσωρινή και κάποια στιγμή, ενδεχομένως σύντομα, θα τελειώσει! Εάν αρχίσετε να έχετε αισθήματα, μπορεί να πρέπει να αποχωρήσετε. Αυτό που έχετε δημιουργήσει μεταξύ σας είναι πιθανό να μην εξελιχθεί σε μακροχρόνια σχέση και αν συνεχίσετε, να πληγωθείτε!

4. Να είστε ασφαλείς: Ακόμη και αν ψάχνετε για μία μόνο βραδιά σεξ, πάρτε τα μέτρα σας. Αν τον/την γνωρίσατε π.χ. στο facebook, ζητήστε στο τηλέφωνό του/της, επιβεβαιώστε τον αριθμό και πρίν το ραντεβού σας μαζί του/της, ενημερώστε ένα φίλο ή μία φίλη για το που θα είστε και με ποιόν. Εάν σας φέρεται άσχημα στο ραντεβού, φύγετε αμέσως.

5. Προστατευτείτε: Απολαύστε το σεξ όπως και όσο θέλετε, έχοντας πάρει προηγουμένως τα κατάλληλα μέτρα και προφυλάξεις. Έχετε πάντα στη τσέπη ή στη τσάντα σας προφυλακτικά και χρησιμοποιήστε τα ακόμη κι αν είστε γυναίκα που χρησιμοποιεί άλλες μεθόδους αντισύλληψης (π.χ. αντισυλληπτικά χάπια ή σπιράλ). Προστασία δεν σημαίνει μόνο αποφυγή μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης αλλά και ενός ή περισσότερων σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

6. Μην δένεστε συναισθηματικά: Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι αυτή η σχέση είναι μόνο για το σεξ και όχι για την αγάπη ή τη συντροφικότητα. Η ευτυχία που αισθάνεστε έχει να κάνει με τη σωματική ευχαρίστηση και όχι με την προσωπική επαφή!

7. Μην περιμένετε να σας δεξιωθεί με δείπνα και τιμές: Βρίσκεστε μόνο για το σεξ, όχι για ραντεβού ή για να γνωρίσετε ο ένας τον άλλον σε συναισθηματικό επίπεδο. Μην τον/την καλείτε για καφέ ή φαγητό εκτός αν και οι δύο αισθάνεστε κάτι παραπάνω και θέλετε να περάσετε αυτό που έχετε, σε άλλο επίπεδο!

8. Μην τον/την πάτε σπίτι σας: Το να τον/την πάτε σπίτι σας δεν είναι ασφαλές, εκτός αν γνωρίζετε τον άλλον από παλιά ή τον/την γνωρίζετε καλά (π.χ. ήσασταν φίλοι). Αυτό που σίγουρα δεν θέλετε μετά από μια ερωτική βραδιά είναι να σας παρακολουθούν και φυσικά ούτε λόγος για το γεγονός ότι με αυτό τον τρόπο ρισκάρετε να τον/την γνωρίσουν τα παιδιά σας, αν ζούν μαζί σας.

9. Μην το κάνετε προσωπικό: Όταν η σχέση μεταξύ σας τελειώσει, συνειδητοποιήστε ότι έχει εκπληρώσει το σκοπό της. Δεν υπάρχει λόγος να λυπάστε ή να θρηνείτε. Πήρατε αυτό που θέλατε.

10. Μην κάνετε σεξ χωρίς δεσμεύσεις με τον/την πρώην: Πολλοί άνθρωποι, ειδικά οι γυναίκες, μπαίνουν στον πειρασμό να κοιμηθούν με τον/την πρώην επειδή αισθάνονται πιο ασφαλείς. Αυτό όμως είναι ό,τι χειρότερο μπορείτε να κάνετε. Γνωρίζετε τόσο καλά και σε τέτοιο επίπεδο τον/την πρώην που το σεξ δεν θα μπορέσει ποτέ να είναι περιστασιακό μεταξύ σας.