Πώς θα βρείτε ξανά τον έρωτα!

4
Πώς θα βρείτε ξανά τον έρωτα!

Πολλοί μονογονείς, φοβούνται να γνωρίσουν καινούριους ανθρώπους , για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι ο φόβος ότι θα ξαναπληγωθούν και ένας άλλος ότι τα παιδιά τους, αποδοκιμάζουν το ενδεχόμενο μιας νέας σχέσης.

Εάν όμως το θέλετε πραγματικά, μπορείτε να ερωτευτείτε ξανά και να έχετε κι εσείς έναν/μία νέα/ο σύντροφο στο πλάι σας. Το να ξαναφτιάχνει-όπως είθισται να λέμε-τη ζωή του ένας μονογονέας, δεν είναι καινούριο στις μέρες μας, ειδικά όταν υπάρχουν τόσα ζευγάρια γύρω μας που χωρίζουν έχοντας ήδη παιδιά. Μπορεί η επιστροφή στη διαδικασία των ραντεβού ενώ είστε πλέον γονείς, να αποτελεί μια πρόκληση όμως ποτέ δεν είναι αργά να ανοίξετε ξανά την καρδιά σας. Οι συμβουλές που ακολουθούν, θα σας δώσουν μια πρώτη εικόνα σχετικά με το πώς να κάνετε καινούριες γνωριμίες αλλά και μία αληθινή σχέση αγάπης με τον νέο σας σύντροφο, που σίγουρα είναι κάπου εκεί έξω και απλώς περιμένει να σας γνωρίσει.

Site γνωριμιών
Για αρχή μπορείτε να ξεκινήσετε να συμμετέχετε σε σοβαρά site γνωριμιών μέσω των οποίων μπορείτε να γνωρίσετε ανθρώπους που αναζητούν σύντροφο. Αυτά τα site είναι μια καλή αρχή για να εκφραστείτε χωρίς να φοβάστε για το τί εντύπωση θα δώσετε. Οι άνθρωποι που θα διαβάσουν το προφίλ σας θα δουν ότι είστε μονογονέας και θα σας προσεγγίσουν χωρίς εκπλήξεις που ενδεχομένως να σας απογοήτευαν, σε ένα «live» ραντεβού. Ένα από τα site που βρήκαμε με μία περιήγησή μας στο διαδίκτυο, είναι και το Sxeseis.gr.

Μην πιέζετε καταστάσεις
Μπορεί να είστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάτε να βγαίνετε πάλι μετά από τόσο καιρό μοναξιάς, αλλά το να κάνετε σχέση με το πρώτο άτομο που θα βρεθεί μπροστά σας, δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Οι εμπειρίες του παρελθόντος είναι ένας λόγος ώστε αυτή τη φορά να σκεφτείτε πιο σοφά.

Θυμηθείτε ότι σε οποιαδήποτε σχέση κάνετε, εκτός από τον εαυτό σας φέρνετε μαζί και τα παιδιά σας
Τα παιδιά, καλό είναι να γνωρίζουν ότι έχετε αποφασίσει να προχωρήσετε στην προσωπική σας ζωή,  χωρίς να πρέπει απαραίτητα να τους συστήσετε τον/την νέο/νέα σας σύντροφο, όχι τουλάχιστον μέχρι να γνωριστείτε αρκετά καλά μεταξύ σας. Εάν παρ’ όλα αυτά το θέλετε πολύ, μπορείτε για αρχή να τους πείτε ότι είστε απλώς φίλοι. Εννοείται ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος, θα γνωρίζει την ύπαρξή των παιδιών σας από την πρώτη στιγμή.

Ιεραρχήστε τις προτεραιότητές σας
Ως μονογονέας, είναι πολύ σημαντικό να είστε ανά πάσα στιγμή, σε θέση να ιεραρχήσετε τις προτεραιότητές σας και να γνωρίζετε ότι πρώτη από όλες, είναι τα παιδιά σας. Μπορεί να είστε ενθουσιασμένοι με την ιδέα μιας νέας σχέσης αλλά μην ξεχνάτε ότι δεν είστε μόνοι. Τα παιδιά, σας χρειάζονται περισσότερο από τον/την σύντροφό σας.

Γνωρίστε τον άλλον όσο γίνεται περισσότερο
Όσο και αν ανυπομονείτε να μπείτε σε μια σταθερή σχέση, καλό θα ήταν να γνωρίζετε τον άλλον για αρκετό χρονικό διάστημα πρίν από αυτή. Αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε αν μπορείτε να προχωρήσετε μαζί του σε κάτι πιο σοβαρό και αν αξίζει να τον βάλετε στη ζωή σας και στο σπίτι σας. Σκεφτείτε ότι δεν είναι μόνο τα δικά σας αισθήματα σημαντικά αλλά και των παιδιών σας που νοιάζονται πραγματικά για το πώς νιώθετε και δεν θα ήθελαν να σας δούν να ξαναπληγώνεστε.  Η φιλία είναι η αρχή του έρωτα λένε, οπότε πάρτε το χαλαρά. Μην προσπαθήσετε να μπείτε σε μια σοβαρή σχέση απ’ την αρχή, διότι έτσι αυξάνετε τις πιθανότητες να ξαναπληγωθείτε.

Εμπιστευθείτε τόσο όσο
Για τους περισσότερους μονογονείς είναι εξαιρετικά δύσκολο να εμπιστευθούν τους άλλους ειδικά όταν έχουν πληγωθεί από τον/την πρώην σύντροφό τους. Όμως για κανέναν δεν είναι δίκαιο να οχυρώνεται πίσω από αυτό και να μένει στάσιμος. Βρείτε έναν τρόπο να εμπιστευθείτε τους καινούριους ανθρώπους που γνωρίζετε, τόσο όσο χρειάζεται, χωρίς να δίνεστε εύκολα.

Ανοιχτείτε στο διαφορετικό
Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να γνωρίσετε ανθρώπους εντελώς διαφορετικούς από τον/την πρώην σύντροφό σας. Ενώ αυτή η διαφορετικότητα θα σας φανεί παράξενη στην αρχή, αυτή ακριβώς είναι που κάνει και τα πράγματα διασκεδαστικά. Καλοδεχτείτε ό,τι εισπράττετε από το παιχνίδι του φλέρτ, χωρίς να  παίρνετε τα πράγματα σοβαρά εξαρχής.

Έχοντας υπόψιν σας μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς να κάνετε μια νέα σχέση, αυξάνει τις πιθανότητες να την δημιουργήσετε με το σωστό άτομο την κατάλληλη στιγμή. Όλοι ξέρουμε ότι  το να έχεις στο πλευρό σου έναν σύντροφο να σε στηρίζει, κάνει την ανατροφή των παιδιών «ευκολότερη». Επομένως είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τον τρόπο εκείνο που θα σας χτυπήσει το καμπανάκι, για ένα «δεύτερο γύρο» στη ζωή!

Πηγή: Singleparents.org
Eικόνα: Peoniesandpolaroids.com