Πώς να φλερτάρετε μετά το διαζύγιο

0

Το τέλος του γάμου είναι και μια αρχή σε ένα ολοκαίνουριο κεφάλαιο στη ζωή, γεμάτο νέες εμπειρίες, όπως είναι και η επάνοδο στην εργένικη ζωή, στις γνωριμίες και στις εξόδους. Μετά από χρόνια γάμου, ίσως το να φλερτάρετε να σας φαίνεται στην αρχή σαν «ξένο σώμα» αλλά μπορείτε να εξασκηθείτε ώστε να ξεπεράσετε την αμηχανία και να σπάσετε τον πάγο.

Διασκεδάστε
Καταρχάς, μην αρχίσετε να ανησυχείτε για το αν είστε καλοί στο φλέρτ ή όχι. Ανάλογα με το πόσα χρόνια ήσασταν παντρεμένοι, η τελευταία φορά που φλερτάρατε μπορεί να ήταν πρίν χρόνια ή δεκαετίες. Η ανησυχία, η έξαψη και η ελπίδα είναι συναισθήματα που αισθάνεται κάθε «πρωτάρης» και δεν πρέπει να τα παίρνετε προσωπικά. Μην πιέζετε τον εαυτό σας να κάνει οπωσδήποτε καλή εντύπωση, απλώς πηγαίνετε με τη ροή των πραγμάτων και βάλτε φυσιολογικά τον εαυτό σας ξανά στον κόσμο του φλέρτ.

Μιλήστε με τα μάτια
Έχετε καλή οπτική επαφή όταν μιλάτε με κάποιον που σας ενδιαφέρει και κοιτάξτε τόσο τα μάτια όσο και τα χείλη του. Όπως λέει και η Judi James, συγγραφέας του βιβλίου «Η βίβλος της γλώσσας του σώματος», όταν κάποιος σας κοιτάζει στα μάτια και στα χείλη, δείχνει ότι τον ελκύετε σεξουαλικά.

Αφήστε τη συζήτηση να ρέει
Μένοντας σε απλές επικοινωνιακές τεχνικές, θα διώξει τη πίεση και το άγχος που νιώθετε όταν βλέπετε κάποιον που σας αρέσει. Απλά πείτε ένα κομπλιμέντο ή απλά πείτε ένα «Γειά» και χαμογελάστε. Όταν αρχίσετε να μιλάτε, δώστε απόλυτη προσοχή στη συζήτησή σας. Γελάστε με τα αστεία του, ρωτήστε τον πράγματα γα τον εαυτό του και δημιουργήστ χαλαρή ατμόσφαιρα μεταξύ σας. Εάν τον κάνετε να νιώσει ότι είναι το μοναδικό άτομο στο χώρο, θα καταλάβει ότι σας αρέσει και ενδιαφέρεστε.

Πίσω στα βασικά
Η γλώσσα του σώματος είναι τεράστιο κομμάτι του φλέρτ και η μισή επικοινωνία προέρχεται από το πώς χρησιμοποιείτε το σώμα σας. Ευτυχώς, τα πράγματα μάλλον έχουν αλλάξει από τότε που φλερτάρατε τελευταία φορά, επομένως είναι σημαντικό να γνωρίζετε τουλάχιστον τα βασικά. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αφήστε το σώμα σας να «βλέπει» τον άλλον χωρίς να βάζετε τα χέρια μπροστά αλλά χαλαρά στο πλάι. Γέρνοντας τα σημεία του σώματός σας-όπως είναι τα χέρια και τα πόδια σας- προς τον συνομιλητή σας, δείχνει ότι ενδιαφέρεστε για εκείνον.

Άλλη μια τεχνική είναι να καθρεφτίζετε τη γλώσσα του σώματός του, δηλαδή να κάνετε ότι κάνει , φυσικά όχι επίτηδες και όλη την ώρα. Εάν για παράδειγμα σταυρώσετε τα πόδια σας και το κάνει ασυναίσθητα και εκείνος, δείχνει ότι του αρέσετε. Μπορείτε επίσης να τον αγγίξετε τυχαία (όπως η Βουγιουκλάκη τον Παπαμιχαήλ-ξέρω γελάτε τώρα, κι όμως αυτά τα «τυχαία» πιάνουν από το 1950 μέχρι και σήμερα) πιάνοντας φευγαλέα το χέρι ή τον ώμο του καθώς μιλάτε. Και το παραμικρό άγγιγμα είναι ικανό να ανάψει τη φλόγα μεταξύ σας αρκεί να υπάρχει σπίθα. Με τις υγείες σας!

Πηγή: http://everydaylife.globalpost.com/