Μόνος μπαμπάς: Να βγώ μαζί του;

2

Σας πλησιάζει, σας χαμογελά, σας συστήνεται και λιποθυμάτε. Είναι η τυχερή σας μέρα. Μιλάτε και συνειδητοποιείτε ότι δεν είναι μόνο γοητευτικός αλλά και έξυπνος. Είστε στον παράδεισο. Ζητάει το τηλέφωνό σας και όταν του το δίνετε, σας λέει ότι θα σας πάρει αμέσως μόλις βάλει τα παιδιά… για ύπνο. Τα όνειρά σας μόλις πέταξαν αλλά γιατί;

Τι πρέπει λοιπόν να κάνει μια γυναίκα όταν γνωρίζει έναν πατέρα-μονογονέα; Φυσικά και δεν είναι το τέλος του κόσμου. Παρ’ όλο που υπάρχουν κάποια μειονεκτήματα, υπάρχουν και κάποια σπουδαία πλεονεκτήματα που καλό είναι να λάβετε σοβαρά υπόψιν. Δείτε τα υπέρ και τα κατά που ακολουθούν, ζυγίστε τα και αν θέλετε τη γνώμη μας, μην πετάξετε μια ευκαιρία επειδή ο άλλος είναι μπαμπάς. Παιδιά έχει, όχι ιλαρά!

Τα κατά

Έλλειψη ποιοτικού χρόνου
Για τους προφανείς λόγους. Οι μπαμπάδες, κανονίζουν το πρόγραμμά τους βάση των παιδιών ειδικά όταν έχουν την επιμέλεια. Για να μπορέσει να βγεί μαζί σας θα πρέπει να προσλάβει μπέιμπι σίτερ ή να κανονίσει με κάποιο γνωστό να του κρατήσει τα παιδιά κι αυτό σε κάθε συνάντηση. Άλλες φορές οι συναντήσεις σας μπορεί να ακυρωθούν επειδή κάποιο παιδί αρρώστησε ξαφνικά ή η μπέιμπι σίτερ τελικά δεν μπορούσε να έρθει. Για να μην εκνευρίζεστε, σιγουρευτείτε ότι έχετε ζωή και εκτός της σχέσης σας μαζί του. Με αυτό τον τρόπο δεν θα απογοητεύεστε κάθε φορά που θα βάζει τα παιδιά του πάνω από εσάς.

Λιγότερα χρήματα
Εάν είστε ο τύπος της γυναίκας που της αρέσει η περιπέτεια, τα διήμερα ταξίδια και τα πολυτελή ραντεβού, ίσως πρέπει να χαμηλώσετε τα στάνταρντ σας γιατί αυτός ο μπαμπάς ξοδεύει όλα του τα χρήματα για πάνες, ρούχα, γιατρούς και σχολεία των παιδιών. Αν δε, είναι και γενναιόδωρος σαν άνθρωπος, θα θέλει να τους δώσει κι ακόμη παραπάνω άρα θα δίνει λιγότερα χρήματα στη σχέση σας. Αυτό φυσικά δεν είναι απαραίτητα κακό γι΄αυτό καλό είναι να προετοιμαστείτε να πληρώνετε κι εσείς σε μερικές εξόδους ή να είστε δημιουργικοί επινοώντας δραστηριότητες χαμηλού budget για τους δυο σας όπως ποδηλασία, πικ νικ και δωρεάν συναυλίες.

Θα είστε η νούμερο 150 προτεραιότητά του
Διότι οι προηγούμενες 149 προτεραιότητες, θα είναι τα παιδιά του. Όταν κάνετε σχέση με έναν διαζευγμένο, χήρο ή ανύπαντρο μπαμπά, είναι σαν να έχετε σχέση με τη πρώην γυναίκα του, τη μητέρα του κ.ο.κ. Θυμηθείτε ότι η οικογένειά του, ήταν εκεί πρίν από εσάς και έχει προϊστορία μαζί της, κάτι που θα λαμβάνει υπόψιν κάθε φορά που θα πρέπει να θέτει προτεραιότητες. Προσπαθήστε να μην θυμώνετε εάν νιώθετε ότι δεν είστε η προτεραιότητά του αλλά απαιτήστε σεβασμό από τη θέση που έχετε στη ζωή του και για όσο θα είστε η σύντροφός του.

Ζήλια
Ως γυναίκες είμαστε διεκδικητικά όντα σε ό,τι αφορά τους άντρες.  Και όπου υπάρχει διαζύγιο υπάρχει και μία πρώην σύζυγος την οποία αργά ή γρήγορα θα πρέπει να αντιμετωπίσετε, ειδικά αν εμπλέκονται μικρά παιδιά. Προσπαθήστε να την καταλάβετε και να σκεφτείτε ότι κάποτε και εκείνη νόμιζε ότι είχε βρεί το άλλο της μισό σε αυτό τον άντρα. Σήμερα εσείς είστε η κοπέλα με την οποία προχωράει στη ζωή και είναι φρόνιμο να σέβεστε τη πρώην γυναίκα του γιατί είναι η μητέρα των παιδιών του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα απαιτείτε σεβασμό και από τους δύο. Εννοείται ότι αν η πρώην γυναίκα του, σας συμπεριφέρεται άσχημα, θα τον ενημερώσετε.

Θα θεωρηθείτε εισβολέας (προσωρινά)
Τα παιδιά ενστικτωδώς θέλουν τους βιολογικούς τους γονείς μαζί και οποιοσδήποτε εμπλέκεται συναισθηματικά με εκείνους, τα κάνει να αισθάνονται ότι απειλεί τον κόσμο τους. Μπορεί λοιπόν να έχετε καλές προθέσεις αλλά θα πρέπει να δώσετε χρόνο στη σχέση σας πρίν τα παιδιά, σας ανοιχτούν. Να θυμάστε ότι είστε αουτσάιντερ. Πρέπει να είστε υπομονετικές μαζί τους, για να δούν και εκείνα ότι ενδιαφέρεστε πραγματικά.

Τα υπέρ

Είναι ευαίσθητος και ξέρει να φροντίζει τους άλλους
Ειδικά οι μόνοι μπαμπάδες που έχουν κόρες, είναι τρομερά ευαίσθητοι και περιποιητικοί. Εάν ο άνθρωπος με τον οποίο θέλετε να κάνετε σχέση, συμπεριφέρεται στα παιδιά του με αυτόν τον τρόπο, είναι πολύ πιθανό να φερθεί και σε εσάς με την ίδια ευαισθησία. Η ευθύνη που έχει ως προς το μεγάλωμα των παιδιών, κάνει έναν άντρα περισσότερο πιστό και συμπονετικό και λιγότερο εγωκεντρικό.

Είναι λίγο απίθανο να εξαφανιστεί
Τα παιδιά προσδίδουν στους γονείς ένα μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης και ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες ο σύντροφός σας, να φύγει νύχτα. Φυσικά αν ο άλλος έχει κακό χαρακτήρα προφανώς και θα το κάνει με ή χωρίς παιδιά αλλά το γεγονός ότι είναι μπαμπάς, του δίνει μεγαλύτερη ωριμότητα στον τρόπο που χειρίζεται τις σχέσεις του.

Μπορεί να κάνει περισσότερες «παραχωρήσεις» 
Ένας πατέρας μονογονέας, είναι συνηθισμένος να κάνει τις δουλειές η πρώην γυναίκα του ή η μητέρα του, από το καθάρισμα και το μαγείρεμα μέχρι την αλλαγή πάνας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι άντρες μονογονείς, να αναζητούν γυναίκες εντελώς διαφορετικές από ότι γνώριζαν μέχρι σήμερα. Επομένως, μπορεί να είναι πιο «συγκαταβατικοί» στα κριτήρια επιλογής συντρόφου όπως η ηλικία, τα κιλά ή άλλους παράγοντες που αφορούν την αντίληψη μιας γυναίκας για το πόσο ελκυστική είναι και στα οποία , πρίν αυτός ο άντρας γίνει πατέρας, ήταν αδιάλλακτος. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι ένας πατέρας μονογονέας θα βολευτεί με ό,τι βρεί μπροστά του αλλά ότι πλέον εμβαθύνει πιο πολύ στο χαρακτήρα και στη προσωπικότητα, ακόμη και στο πόσο καλή μητριά θα μπορούσε να είναι η σύντροφός του.

Είστε η ευκαιρία να κλείσουν οι πληγές του
Μερικές φορές όταν οι τρίτοι, έρχονται μέσα σε μια ήδη δυσλειτουργική οικογένεια, μπορεί να προκληθεί το χάος. Αυτό το χάος όμως πολύ σύντομα, γίνεται μια νέα αρχή για εσάς και την οικογένειά του. Αυτή είναι η ευκαιρία σας να φέρετε ελπίδα σε μία κακή οικογενειακή κατάσταση και –ως νέο πρόσωπο που δεν θυμίζει τίποτα από το παρελθόν-να βοηθήσετε όλα τα μέλη της οικογένειας να «αναρρώσουν» από ένα διαζύγιο ή μια απώλεια.

Στο τέλος της μέρας κανείς δεν θα σας κρίνει αν τελικά αποφασίσετε να βγείτε με έναν άντρα με παιδιά ή να τον απορρίψετε. Στόχος αυτού του άρθρου είναι να φωτίσει τα υπέρ και τα κατά ώστε να σας βοηθήσει να πάρετε τη σωστή, για εσάς, απόφαση. Αν πάντως θέλετε τη γνώμη μου, εγώ θα έβγαινα με έναν πατέρα μονογονέα. Διότι ένας άντρας που μεγαλώνει μόνος του τα παιδιά του, ή σχεδόν μόνος, δεν μπορεί παρά να είναι υπέροχος!

Πηγή: Huffingtonpost.com