Με τον σύντροφό μου δεν τα πάμε καλά κυρίως για οικονομικούς λόγους. Τί να κάνω;

0

Έχω σχέση με έναν άντρα, 9 χρόνια μεγαλύτερό μου. Είναι αδύναμος χαρακτήρας και επηρεάζεται εύκολα η διάθεσή του ιδιαίτερα όταν μαλώνουμε, κλείνεται στον εαυτό του, γίνεται απόμακρος και περιμένει από εμένα να φτιάξω τα πράγματα. Και να έχω δίκιο δεν το παραδέχεται. Προσπαθεί να με κάνει να νιώθω άσχημα, μου λέει συνέχεια ότι εγώ φταίω που κατάντησε έτσι η σχέση μας. Πιστεύω πως το πρόβλημά μας, είναι καθαρά οικονομικό και φέρνει προβλήματα στη σχέση μας. Παιδιά δεν έχουμε ακόμη, δεν είμαστε παντρεμένοι.

Από τότε που γνωριστήκαμε ήταν χρεωμένος με κάρτες τις οποίες του είπα να ξεχρεώσει γιατί δεν ήθελα να ξεκινήσουμε τη ζωή μας, με χρέος. Δεν κάνει καλό χειρισμό των οικονομικών μας και νομίζω πως εκεί βρίσκεται η αιτία του προβλήματος.  Όταν τον «στριμώχνω» για να δούμε τί θα κάνουμε μελλοντικά, πελαγώνει. Έχω κάνει πολύ υπομονή, τον έχω βοηθήσει, προσπαθώ να τον στηρίξω αλλά κάπου νομίζω πως κάνω μόνο εγώ υποχωρήσεις. Σαν χαρακτήρας είναι πιο κλειστός και λιγότερο κοινωνικός από εμένα. Θέλει να τον αγαπώ με τον τρόπο του και όχι όπως θέλω εγώ. Ίσως να με έχει κουράσει που τόσα χρόνια δεν προχωράμε, εκείνος μένει με τη μητέρα του κι εγώ με τους γονείς μου. Οι καυγάδες, μας έχουν κάνει να χάσουμε κάθε ερωτική διάθεση κι ενώ εγώ ίσως λόγω ηλικίας, να είμαι πιο «επιθετική» με περισσότερες ορμές, εκείνος πολλές φορές δεν ενδίδει και θέλει τον χρόνο του.

Μήπως κάνω κάτι λάθος;

Μαρινίκη

Απαντάει ο Life Coach κύριος Βασίλης Κυρκριλής

Αγαπημένη μου φίλη ξεκινώντας θα σου πω πως δεν κάνεις κάτι λάθος. Κάνεις το καλύτερο που μπορείς, με τις γνώσεις που έχεις αυτή τη στιγμή, με αγάπη για τον εαυτό σου και τον σύντροφό σου, με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κι αυτό δε μπορεί ποτέ να είναι λάθος.

Υπάρχουν σημαντικές διαφορές ‘λειτουργίας’ μεταξύ αντρών και γυναικών (τις οποίες και οι δύο πλευρές πολλές φορές αγνοούν), τις οποίες όταν τις γνωρίζουμε όχι μόνο βελτιώνουμε αφάνταστα την επικοινωνία μας αλλά και τη σχέση μας.

Θα περιοριστώ στη μία που ξέρω πως θα σε βοηθήσει. Οι άντρες νιώθουν την αξία τους σύμφωνα με το πόσο καλά τα καταφέρνουν με την σύντροφό τους (που είναι άλλωστε το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή τους). Όσο λιγότερο χαρούμενες και ευτυχισμένες μας βλέπουν τόσο πιο ‘λίγοι’ νιώθουν σαν άντρες και ως αποτέλεσμα, προσαρμόζουν ανάλογα ολόκληρη τη συμπεριφορά τους. Αυτό, δεν είναι απαραίτητα κάτι που προκαλούμε συνειδητά εμείς οι γυναίκες. Είναι όμως πάντα κάτι που εάν το αντιληφθούμε, θα μπορούσαμε να τους βοηθήσουμε να αλλάξουν προς το καλύτερο.

Θα σου πρότεινα να ‘αφοπλίσεις’ την άμυνά του αποδεχόμενη πως η προσπάθειά σου να βοηθήσεις με τον τρόπο σου δεν έχει πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Θύμησέ του όλους τους λόγους για τους οποίους τον ερωτεύτηκες και τον θαυμάζεις, τόνισε, στη συζήτησή σας αλλά και με κάθε ευκαιρία μετά, πόσο πιστεύεις σε αυτόν και την αγάπη του προς εσένα και ζήτησε του να σου πει εκείνος τι χρειάζεται από εσένα προκειμένου να σε νιώσει σαν τον σύμμαχο και μεγαλύτερο οπαδό του (που είσαι αφού τον αγαπάς). Κάνε τον να νιώσει και πάλι σημαντικός και να είσαι προετοιμασμένη για όμορφες αλλαγές.

Άλλωστε, σίγουρα γνωρίζεις πως πολλοί έχουν πετύχει πολλά περισσότερα πράγματα από αυτά που νόμιζαν πως μπορούσαν, επειδή κάποιος άλλος πίστευε πως μπορούσαν!

Καλή επιτυχία με τη σχέση σου!

Βασίλης Κυκριλής
Life Coach
Email: vtk@youarewhy.gr
Web: www.youarewhy.gr