Γυναίκες που απατούν

0

Οι μέρες που η παράλληλη σχέση ήταν ταμπού και συνέβαινε «κατά λάθος», έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Σήμερα, ο αριθμός των γυναικών που απατούν, ολοένα και αυξάνεται. Γιατί;

Η Σόνια 46 ετών είναι γιατρός και μαμά δύο έφηβων κοριτσιών και εδώ και ενάμιση χρόνο έχει εξωσυζυγική σχέση. Και κάθε δεύτερη Τρίτη, λέει στον άντρα της ότι θα πάει για φαγητό με την κολλητή της και στη πραγματικότητα έχει ραντεβού με τον Μιχάλη ο οποίος εργάζεται σαν ιατρικός επισκέπτης, οπότε και γνωρίστηκαν λόγω δουλειάς σε ένα ιατρικό συνέδριο.

«Κάνουμε σεξ, μιλάμε κι ύστερα επιστρέφουμε στις οικογένειές μας» λέει η Σόνια. «Δεν ψάχνω για το άλλο μου μισό, ψάχνω για σωματική εκτόνωση. Ο άντρας μου δεν μου αρέσει εδώ και χρόνια. Τα κορίτσια τότε ήταν μικρά και το σεξ μαζί του ήταν ακόμη μια δουλειά του σπιτιού, όπως το να βάζεις πλυντήριο. Νόμιζα πως η ζωή μου είχε τελειώσει, ώσπου γνώρισα τον Μιχάλη».

Κι ενώ τα εξώφυλλα περιοδικών κοσμούν ειδήσεις για την απιστία των αντρών, η γυναικεία απιστία έχει πολύ πιο χαμηλό προφίλ αλλά με τρομακτικές συνέπειες. Οι δύο πιο διάσημες άπιστες σύζυγοι, η Μαντάμ Μποβαρί και η Άννα Καρένινα, έφτασαν στα όριά τους: Η μία ήπιε δηλητήριο και η άλλη έπεσε στις γραμμές του τρένου.

Σήμερα όμως η ενοχή που άλλοτε κυρίευε τις κλασσικές ηρωίδες, τείνει να εκλείψει. Χιλιάδες γυναίκες σαν τη Σόνια απολαμβάνουν να ζούν έξω από τα όρια ενώ άλλες, έχοντας γίνει μάρτυρες του διαζυγίου των γονιών τους, δεν θέλουν να το ξαναζήσουν και μέσα στο δικό τους γάμο. Αντιθέτως ψάχνουν για μια ποικιλία που θα σπάσει τη ρουτίνα χωρίς να σπάσει τους οικογενειακούς τους δεσμούς.

«Αγαπώ πολύ τον άντρα μου» λέει η Σόνια «Είναι καλός σύζυγος και πατέρας. Μου αρέσει να μαγειρεύουμε και να κράζουμε τους γείτονες. Είναι ο καλύτερός μου φίλος και δεν θέλω να το χάσω αυτό. Αλλά το σεξ με τον Μιχάλη, είναι κάτι άλλο, ξεχωριστό. Έχει να κάνει με την ερωτική πλευρά της Σόνιας που για τον κόσμο και τον άντρα της είναι η γυναίκα του τάδε, η γιατρός και η μαμά. Χρειάζομαι να έχω κάτι δικό μου, κάτι μόνο για μένα. Άλλοι φίλοι μου παίζουν μπιρίμπα ή πάνε γυμναστήριο και χτυπιούνται. Εγώ έχω τον Μιχάλη!».

Ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων που έχουν εξωσυζυγική σχέση είναι άγνωστος αλλά μία τελευταία μελέτη έδειξε ότι 34% των παντρεμένων γυναικών απατούν τους συζύγους τους, σε αντίθεση με το 32% των αντρών. Οι γυναίκες σήμερα αισθάνονται περισσότερο δυνατές και αυτόνομες, επομένως υπάρχουν περισσότερες γυναίκες που απατούν τους άντρες τους επειδή είδαν κάποιον που τις άρεσε ή ήταν έξω για ποτό με φίλες όταν τον γνώρισαν ή εκτός πόλης για δουλειά οπότε άρπαξαν την ευκαιρία. Ή, συμβαίνει μια γυναίκα να παραμελείται στο κρεβάτι. Η αυτοματοποιημένη γενιά σήμερα, στρέφεται για απόλαυση, σε αυτό που κατέχει καλύτερα: Στο διαδίκτυο. Κι αν πρίν παντρευτούν συνήθιζαν να φλερτάρουν στο facebook, θα επιστρέψουν να το ξανακάνουν αν βαρεθούν μέσα στον γάμο.

Μία πρόσφατη έρευνα στην Αμερική, έδειξε ότι οι παράλληλες σχέσεις ξεκινούν από τον χώρο εργασίας και ότι , τα τελευταία 5 χρόνια, οι γυναίκες που ταξιδεύουν έχουν τρείς φορές περισσότερες πιθανότητες να απατήσουν. Ωστόσο, γυναίκες και άντρες πλέον, σχεδιάζουν τις απιστίες τους με πρωτοφανή ικανότητα. Απλά αποφασίζουν ότι θέλουν να απατήσουν και η αναζήτηση…αρχίζει!

Η Γιάννα ,34 ετών και μαμά ενός αγοριού, γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα νησί. Παλιότερα ήταν το κορίτσι του χωριού με μερικά one night stand σε διακοπές ή μετά από διασκέδαση σε κλάμπ με φίλες κι όταν παντρεύτηκε τον Βασίλη, παραιτήθηκε από τη δουλειά της και τον ακολούθησε στην Αθήνα «Έπρεπε να έχω το image της συζύγου του πλούσιου επιχειρηματία που ασχολούνταν με το παιδί και το σπίτι της οικογένειας στα προάστια. Αλλά δεν ήμουν εγώ, δεν ήμουν ο εαυτός μου. Ο Βασίλης λείπει συνεχώς για δουλειές και βαριέμαι και νιώθω συνέχεια μόνη. Έχω φίλες μαμάδες αλλά μου λείπει η συντροφιά ενός άντρα, η ανεμελιά της ζωής μου στο νησί. Να βγώ ένα βράδυ και ό,τι ήθελε προκύψει» μας λέει.

Έτσι η Γιάννα αποφάσισε δυο φορές τον χρόνο να αφήνει τον γιό της στους παππούδες και να πηγαίνει για σπα, για ψώνια, τα βράδια να βγαίνει με φίλες της αλλά και με άλλους άντρες. «Συνήθως το κάνουμε για μια βραδιά και μετά τίποτα, αλλά με έναν συγκεκριμένο έχουμε ήδη βρεθεί τρείς φορές. Ζω όλα όσα βλέπουμε στις ταινίες, το αυθόρμητο, το πάθος, τον ασταμάτητο έρωτα χωρίς να πρέπει να τσακώνομαι πάνω από τα μωρομάντηλα!».

Η έξαρση της χρήσης email και κινητών τηλεφώνων, έχει κάνει τις παράλληλες σχέσεις πιο εύκολες να δημιουργηθούν σε πρακτικό αλλά και συναισθηματικό επίπεδο. Οι σύζυγοι πλέον είναι καχύποπτοι και ψάχνουν να βρούν στοιχεία γι΄ αυτό οι περισσότερες γυναίκες έχουν ψύχωση με το να μην αφήνουν ίχνη.

Η 50χρονη Λένα, μαμά και πρόσφατα γιαγιά, είχε 2 παράλληλες σχέσεις τα τελευταία 10 χρόνια με άντρες που γνώρισε στο facebook. Καθαρίζει πάντα το ιστορικό στον υπολογιστή της, για να ανοίξει κανείς και το laptop της, χρειάζεται κωδικό πρόσβασης, το ίδιο και για να ξεκλειδώσει τα κινητά της. Γιατί έχει δύο κινητά, ένα για γενική χρήση που το γνωρίζουν όλοι και ένα δεύτερο για τις παράλληλες γνωριμίες της, το οποίο βάζει στο αθόρυβο και το κρύβει σε ένα κουτί για δώρο ώστε αν το βρεί ο άντρας της, να πεί ότι το αγόρασε για να το κάνει δώρο στον γιό τους!

Η Λένα είναι σίγουρη ότι οι παράλληλες σχέσεις της, σώζουν τον γάμο της. «Ο άντρας μου με εκνευρίζει, όπως εκνευρίζουν όλοι οι άντρες τις γυναίκες τους μετά από 30 χρόνια γάμου. Δεν μου λέει σ’ αγαπώ ούτε μου κάνει κοπλιμέντα. Οι άλλοι άντρες με φλερτάρουν κι είναι κάτι που έχω ανάγκη. Δεν ψάχνω απλά για σεξ, αλλά περισσότερο για επιβεβαίωση. Ποιά γυναίκα δεν θέλει να της πούν τι ωραίο παντελόνι που φοράει ή πόσο της πηγαίνει; Δυστυχώς ο άντρας μου είναι άνθρωπος που θυμώνει με αυτά και δεν κάθεται να συζητήσει. Έτσι είναι πιο εύκολο να βρω κάποιον που θα με κάνει να νιώσω επιθυμητή παρά να κάθομαι να μαλώνω με τον άντρα μου επειδή δεν μου δίνει σημασία. Όπως όταν προσλαμβάνεις καθαρίστρια για να μην τσακώνεσαι για τις δουλειές του σπιτιού!».

Γίνεται όμως μία γυναίκα να τονώσει την αυτοπεποίθησή της, χωρίς να ερωτευτεί; Αυτό είναι και το ρίσκο που παίρνουν , όχι μόνο οι γυναίκες αλλά όλοι όσοι απατούν. Το κακό είναι ότι δεν το ξέρουν!