Γνώρισα τον έρωτα της ζωής μου μετά το διαζύγιο και πληγώθηκα

2

Xαίρομαι πολύ που υπάρχει μία ομάδα όπως εσείς που είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τα δικά μας, των μονογονέων..πραγματικά εύχομαι να υπήρχατε στη ζωή μου όταν χώρισα με διαζύγιο πριν 5 χρόνια γιατί τότε αισθανόμουν ολομόναχη σαν εξωτικό φρούτο.. και δεν ξέρω τι γίνεται με τις στατιστικές των διαζυγίων πάντως η κόρη μου ως τώρα που πηγαίνει πρώτη δημοτικού δεν είχε συμμαθητές των οποίων οι γονείς να είναι χωρισμένοι. Οπότε σαν παράπονο μου το έχει εκφράσει ότι είναι η μόνη και αναρωτιέται γιατί εμείς χωρίσαμε..της εξηγώ ότι είναι καλύτερα έτσι παρά να ζούμε μαζί και να είμαστε όλοι  στενοχωρημένοι και ότι και οι υπόλοιποι δεν είναι απαραίτητα ευτυχισμένοι που ζουν μαζί.. το καταλαβαίνει και ηρεμεί.. ο πρώην άντρας μου αρνείται να συμμετέχει σε κοινές δραστηριότητες ή σε γιορτές, παρότι το έχω ζητήσει επανειλημμένα και δεν με χαιρετάει καν μετά από τόσα χρόνια.

Ο ουσιαστικός λόγος που σας γράφω όμως είναι για να μοιραστώ κι εγώ μια ιστορία ερωτική μετά το διαζύγιο και πήρα ως αφορμή το σημερινό σας αφιέρωμα για σχέσεις μονογονέων με άδοξο τέλος.. συγκινήθηκα τόσο από αυτό το άρθρο που έκλαιγα για ώρα..οι αναγνώστες σας έγραφαν για σχέσεις το πολύ ενός έτους με νέους ανθρώπους που τους πλήγωσαν.. εγώ πριν 4 περίπου χρόνια γνώρισα αυτόν που θεωρώ ως τον έρωτα της ζωής μου και που τον αγάπησα πολύ περισσότερο και από τον πρώην σύζυγό μου.. κατά κάποιον τρόπο ήμασταν οικογενειακοί φίλοι και ο ίδιος με πλησίασε, μου είπε ότι με ερωτεύτηκε μόλις με είδε μαζί με τη μικρή.. η σχέση μας είχε πολύ πάθος και από τον πρώτο χρόνο κάναμε πάρα πολλά πράγματα μαζί με το παιδί που του έδειχνε λατρεία και αυτό φαινόταν αμοιβαίο.. ήμουν ευτυχισμένη παρότι είχαμε καβγαδάκια κάποιες φορές..στον ένα χρόνο περάσαμε έναν μίνι χωρισμό όπου αυτός είχε  μία σύντομη σχέση με κάποια άλλη αλλά μετά από αυτό τα βρήκαμε – με δική μου πρωτοβουλία – και έκτοτε ένιωθα υπέροχα μέσα σε αυτήν τη σχέση και ότι πλέον δεν κινδυνεύαμε αφού περάσαμε το εμπόδιο του πρώτου χωρισμού..

…μέχρι που άρχισε η συζήτηση περί συγκατοίκησης, αναγκαστικής γιατί χρειαζόταν να αλλάξω σπίτι και μας δινόταν μια ευκαιρία.. στην αρχή ήταν αρνητικός αλλά στην πορεία άρχισε να το θέλει πολύ όπως φαινόταν.. εν τω μεταξύ νομίζω ότι η οικογένειά του άρχισε να αλλάζει στάση απέναντί μου, θύμωναν επειδή δεν περνούσαμε αρκετό χρόνο μαζί τους και όταν ήμασταν οι 3 μας σε γιορτές κλπ. Νομίζω ότι δεν τους πολυάρεσε το γεγονός ότι ο γιος τους εμπλέκεται με μία γυναίκα που έχει ήδη ένα παιδί. Αυτός αντί να πάρει το μέρος μου , μου έλεγε ότι τον απομακρύνω από αυτούς.. άρχισε να ψυχραίνεται απέναντί μου χωρίς όμως να το παραδέχεται ότι υπήρχε πρόβλημα.. μία μέρα πριν 9 μήνες μου ανακοίνωσε τελείως ξαφνικά ότι αποφάσισε να διακόψουμε .. γιατί πιέζεται ..μου ζήτησε να βλέπει τη μικρή τακτικά αλλά εγώ αρνήθηκα γιατί δεν άντεχα να τον βλέπω και έπειτα να κλαίω μπροστά στο παιδί.. θύμωσε και με κατηγόρησε γι’ αυτό ενώ η μικρή στην ουσία τον ζήτησε ελάχιστες φορές και τώρα πλέον ποτέ. Έμαθα ότι αμέσως μόλις χωρίσαμε μπήκε σε νέα σχέση με μία κοπέλα που ήδη τη γνώριζε και αυτό με πλήγωσε απίστευτα.

Δυστυχώς μετά από τόσους μήνες και έπειτα από πολλές προσπάθειες να μπω κι εγώ σε άλλη σχέση – παταγώδης αποτυχία – τον σκέφτομαι διαρκώς, κλαίω καθημερινά και δεν αντέχω ακόμη τη σκέψη του ότι είναι με κάποια άλλη.. αποφάσισα λοιπόν για ένα διάστημα να μείνω μόνη μου και να μην προχωρήσω σε κάτι με κάποιον άλλο εφ’ όσον ο μόνος που πραγματικά θέλω ακόμη είναι εκείνος.. δεν ξέρω αν μπορείτε σε κάτι να με βοηθήσετε, οι φίλοι μου φωνάζουν όλοι μακριά από αυτόν διότι θεωρούν ότι μου έκανε τεράστιο κακό.. εγώ μέσα μου ζω με την ελπίδα να χωρίσει και να τα ξαναβρούμε..

Και όπως θα γνωρίζετε πολύ καλά στη ζωή ενός μονογονέα υπάρχουν τόσα πράγματα να γίνουν καθημερινά, τόσες ευθύνες και κούραση που αυτός ο πόνος πραγματικά με τσακίζει και δεν με αφήνει να απολαύσω τη ζωή μου και την κόρη μου.. ούτε να μπω «χαλαρά» σε κάτι νέο διότι τον καθένα τον βλέπω σαν σανίδα σωτηρίας στον πόνο μου και νομίζω με τον τρόπο μου τους «πνίγω» και απομακρύνονται..

Σας ευχαριστώ θερμά για το χρόνο σας και καλή συνέχεια στο έργο σας!

Μαίρη

Περιμένουμε και τη δική σας εμπειρία με email, στο info@singleparent.gr
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και σας διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σας θα παραμείνει μυστική.